Counter

27 Mart 2014 Perşembe

Ütüden psikolojiye en bi derin (!?) analizler

40 yaşından sonra ütü yapmayı sevmeye başlamam hayra alamet midir bilemedim. Ya ben değiştim, ya hayat, ya da ütüler. Hayatım boyunca söylenmeden sinirlenmeden ütü yaptığımı hatırlamam. O ütüler dağ gibi olurdu da ben kendimi hazır hissetmiyorum diyerek ertelemeye devam ederdim. Sonra evde giyecek gömlek kalmayıp dağlar sıradağ olmaya başlayınca, içimden de olsa, söylene söylene yapardım işte. Geçenlerde yine bir ütü destanı, a-a bir de baktım yoo daralmıyorum hatta ufaktan şarkı mırıldanıyorum. Şaşırdım ve bu tespitimi sizinle paylaşmadan rahat edemedim.


22 Mart 2014 Cumartesi

Özgürlüğümüz Kısıtlanamaz

Bu bir ortak yayındır. Bu konuya duyarlı birçok blogda bugün bu yazıyı göreceksiniz.
***
Özgürlüğümüz kısıtlanamaz
#TwitterBlockedinTurkey
#TwitterBlockedinTurkey
T.C. Anayasası
VIII. DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA VE YAYMA HÜRRİYETİ
Madde 26
Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma haklarına sahiptir.
Dün gece yarısı ülkemizde anayasa ihlal edilmiştir. Uluslar arası bir sosyal paylaşım ağı olan Twitter’ a erişim farklı mahkeme kararları ile engellenmiş, halkın kendisini ifade etme ve haber alma özgürlüğü kısıtlanmıştır

10 Mart 2014 Pazartesi

Nasılsınız görüşmeyeli?

Aradan çook zaman geçti. Benimki blog yazarlığı boyutundan, hep aklında olduğu halde zaman zaman aranıp hal hatır sorulan arkadaşla hoşbeş kıvamına geleli çok oldu. Eski bol vakitli günler yeniden gelir de ben hobilere dalıp dalıp sizlere göstermek için her gün kapı çalar mıyım bilmem ama şimdilik durum bu.

Görüşmeyeli Lara iki yaşını doldurdu, konuşmaya, şarkı söylemeye, dansetmeye ve hatta posta koymaya bile başladı. Kelimeler hemen hemen düzgün ve tam çıkıyor ama bazı kelimeler var ki bir içim su, gülmemek için zor tutuyorum kendimi. Mesela:
bebese (domates), köbese(köstebek), kebebe(kurabiye), ke-be(kalem), ababa(araba), bıssık(fındık), apiti (uğur böceği) şinana (şirinler) gibi. Kimi harfler çok zor tabi -r, -z, -s. Özellikle kelimenin başı -z veya -s ise o -b oluyor, büfafa(zürafa), bisit(simit) gibi. Ama kelime içinde geçiyorsa sorun yok.


Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...