Counter

30 Mart 2015 Pazartesi

Küçük Kara Balık ve Lara

Daha önce anlatmadım sanırım, suskun dönemlerime denk geldi; geçen sene Kasım ayı içinde Lara ile tiyatroya gitme konusundaki deli isteğimi daha fazla dizginleyemeyip Büyükşehir Belediyesi tiyatrosundan Küçük Kara Balık için bilet almıştım aile boyu.

Bu dizginleyememe durumuma Küçük Kara Balık vesile oldu tek kelimeyle. En sevdiğim çocuk kitapları yazarının (Samed Behrengi); ennn sevdiğim, bütün arkadaşlarımın çocuklarına ilk hediye ettiğim kitabıdır kendileri. Hatta çok sevdiğim bir arkadaşım "oğlumu isyana teşvik ediyorsun kadın" diye çemkirmişti bana bu yüzden ki çocuk daha beş yaşında filandı (ve arkadaşım haklıydı aslında) :)

24 Mart 2015 Salı

Kaplumbağa Deden..

Tabi ki bu ara en sık duyduğum kelime ki artık anlamını kaybetmeye başladı hafiften: NEDEN?
Ama duyduğu her cümlemden sonra mı söyler, evet söyler. Üstelik artık sadece merak da değil, eğlence olsun diye de, dikkat çekmek için de.. Misal:

Lara - Anne bunun adı ne?
Anne- Biliyorsun ya şekerim, deterjan.
Lara - Neden?
A - Ne neden?
L - Neden deterjan?
A - Çünkü ismi bu.
L - Neden ismi bu?
A - Çünkü ona bu ismi koymuşlar.
L - Neden bu ismi koymuşlar?
A - .......  (deriiin bir sessizlik görüntüde ama içimden neler neler..)
L - Anne neden diyorum?
A - Kaplumbağa deden Lara.
Bilimum kikirdeme ve cevap şu Neden kaplumbağa deden?

3 Mart 2015 Salı

3 Yaş Kutlaması

İki yaşında bezli, emzikli, anne sütü alan derdini tam anlatamayan bir bebe; bir yıl içinde bezi, emziği, anne sütünü hayatından çıkarıp; kreşe bile başlayıp anne babaya ayar verir kıvama gelebiliyormuş işte.

Bu aralar feci duygusalım, bildiğin kontrol edemediğim iki musluk taşıyorum gözlerim yerine ki aslında fevkalade de pozitif bir ruh hali içindeyim her türlü olumsuzluğa inat ve o durumlar bu postun konusu dahi olamaz.

Diş hekimi sevilir mi sevilmez mi?


En kısa zamanda anlatırım demiş miydim, aradan küsur gün geçti ben ancak oturabildim bilgisayar başına. Tabi ki diş hekimine gittik hemen ertesi gün. 28 Ocak Çarşamba, saat 13:15 :) Tarih sayfamızda yerini alsın ciddi bir hadise bizim için ne de olsa.

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...