Counter

27 Haziran 2011 Pazartesi

Bir zamanlar, aslında, eskiden, bir varmış...

İlk başta sadece evde başka türlü vakit geçmez diye başladım birşeyler yapmaya. Kendimi bildim bileli okudum, çalıştım vs. Sonra birden iş stresi beni aştı. Yani ne oldu derseniz otuz sayfa anlatırım ama öte yandan "ee nolmuş" da denesi şeyler olabilir anlattıklarım ama olmayabilir de.
Öte yandan dedim ya beni aştı benden taştı ve olaylar gelişti gelişti karma yasası, çekim yasası hepsi bir araya geldi. Ben işsiz kaldım. Aslında bunun adı işsizlik değil tam olarak. İşim çok, sadece belli bir mesai saatim, bir veya bir kaç amirim, patronum, toplantılarım, servisim, ofisim, stresim, gıcık çalışma arkadaşlarım, sevgili çalışma arkadaşlarım ve maaşım (en önemlisi bu sanırım) yok. Şimdilik bir sponsorum var, sağolsun sevgili eşim.
Yani bence bir işim var söylediğim gibi. Bir de bu işten para kazanmayı başarabilirsem benden mutlusu yok. İşte bu noktada işten ayrılmamı sağlayan evrenin tüm yasalarını tekrar göreve çağırıyorum.smiley
Peyzaj mimarıyım esasen, bir de yüksek lisans yaptım üstüne. Çok lazım oldu gerçekten, iyi ki de yaptım :) Mesleğin ilk yıllarında en zor ne varsa hepsini en doğru şekilde yapmaya hevesli ve kararlı idim. Ancak böyle yola çıkınca nefessiz kaldım ve 5 yıl içinde su koyverdim. Bambaşka bir sektör ve işte 4 yıl çalıştım sonra da "toprak beni çağırıyor" deyip iyi bir pozisyon ve maaşı bırakıp ideallerim ile karnımı doyurmaya başladım. Oldu olmadı, uzun hikaye. Sonrasında evren devreye girip beni büyüüük bir tatil köyüne savurdu. Ne iyi yaptı. 3 tarafı dağ ve bir tarafı deniz bir diyarda aslında cennette 5 yıl yaşadım ve çalıştım. Sonra bu büyüüüük tatil köyünün ondan daha büyük olması planlanan kardeşinin doğumu için başka bir diyara göçtüm. Doğum gerçekleştikten sonra emekledi, yürüdü, hastalıktı ateşti, gazı var, dişi çıkıyor derken işte ben de bu büyükten büyük tatil köyünün elinden tutup tay tay yaptırırken yorulduğumu farkettim ve işte hikaye başladı. Başa dönüp okumaya devam ediniz ve sonsuza dek sürsün smiley
Konu şu ki ben evde önce evde bulduklarımla, sonrasında da sokaktan bulduklarım ve aldıklarımlarımla üretmeye başladım. Uydurmaya, günün afilli tabiri ile tasarlamaya. Herkes tasarımcı ya bu ara işte.
O kadar yoğunum ki anlatamamsmiley
Beğenirseniz benim 'tasarladıklarımı' konuşalım.
Şimdilik benden bu kadar. Bakalım bakalım neler olacak. 

8 yorum:

  1. E hoşgeldin o zaman sen de bu paylaşım diyarına :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Pericim :) Çok hoşbuldum hem de..

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin. Bloğu şöyle bir dolaştım buraya kadar geldim.. Dedim bir Antalyalı blogcu. Eski bir turizmci. Benden yani.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Bıraktığım İzler, sen de bloguma hoşgeldin. :)

    YanıtlaSil
  5. evet hatırlıyorum ilk yazını ama sorunsallı zamanlardaymış demek ki ben yorum yazmamışım...

    tekrar hoşgeldin ve iyiki geldin şekerimmmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  6. Burada ilk tanıştığım bloggerlardan birisin sen Nilgün. Sayfamın ilk takipçilerinden... Gelmesen de yazmasan da faklısındır benim için biliyorsun :)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...