Counter

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Bitki çaylarım için bir enteresanlık

Bu aralar tembelliğim üzerimde ya, şu Antalya sıcağında nefes almak için bile enerji gerekirken bir yanımda yarım litrelik devasa su bardağım, diğer yanımda kitaplarım, bilgisayarım; oturduğum yerden de sadece temel ihtiyaçlar için kalkar oldum. Değil ki çıkaracağım keçeleri, kumaşları, boncukları, kutuları, boyaları geçeceğim işlerin başına.... Ben nasıl şantiyecilik yapmışım bu çöl sıcaklarında gerçekten bilemiyorum, hatırlayamıyorum. İnce toz ve sıcağın mükemmel bileşimi....  


Yaz çocuğuyum güya ama ben sıcakları hiç sevmiyorum. Öyle ki günde 3 kez soğuk duş alıp, sıcak yemekleri hayatımdan çıkarıp, gün içinde panjurları bile açmadan eve hapsolmuş yaşıyorum. Çok sevdiğim balkonumuza bile sadece akşamları güneş etkisini yitirdikten sonra çıkabiliyorum. Klimasız nefes almak mümkün değil. Dua ediyorum ki Ekim bir an evvel gelsin, havalar azıcık serinlesin. Amma sızlandım değil mi? 



Hani iş çıkaramıyorum ya ortaya; kendimce diyorum ki: bu aralar benden iş çıkmaz ama benim suçum yok, beni bu sıcak havalar mahvetti :))   Ama işte bol bol okuyorum (Elif Şafak' ın yeni kitabı İskender de çıktı) bir de daha önce kaçırdığım filmleri, dizileri izliyorum. Sizlerin yaptıklarınıza bakıyorum, imreniyorum, biriktiriyorum. Yine bugün miskin miskin otururken, uzaktan daha önceleri yaptığım bir çalışma takıldı gözüme, sizinle paylaşayım hem de iki sohbet ederiz dedim (Cepten yemeye devam yani :) Nereye kadar, hazıra dağ dayanmaz ki, hadi artık bir iki hareketlen de bir şeyler üret, yap diyorum kendime ama... ) 


Nereden aklıma geldi yapmak bilmiyorum yani hatırlamıyorum çünkü yapalı 5-6 ay oldu. Benimkini yapıp kullanmaya başladıktan sonra görüp çok seven arkadaşlarıma da farklı bir kaplama malzemesi ile yaptım. Çünkü bambu amerikan servisim kalmamıştı, en uygun malzeme olarak da çuval geldi aklıma, tereddütlerim vardı başlangıçta ama onlarınki benimkinden daha bile güzel oldu sonuçta. 


İşte pringles kutuları, eski bir amerikan servis, biraz kaplama kağıdı, çuval, keçeler ve sıcak silikon ile ortaya çıkan enteresanlık :  
Kutuların üzerinden çıkan eğimli parçayı zemini yükseltmek için kullandım.

Önden kötü görünmesini engellemek için de yarım daire yapıştırdım şeffaf kapak altına .
  


İki kutuyu da birbirine bambu servis parçası ile birleştirdim.
  


Burada sistem yine aynı ama sadece iki ucu keçe ile süsledim.
  





Hepimize iyi tatiller :)) 

31 yorum:

  1. canım çok hoş olmuş ellerine sağlık..ah antalyada bi de nem varki hiç durulmaz burda 40 derece ama nem yok Allah tan ..elif şafak ın aşk ını okudum yeni kitabını ilk kez duyuyorum bakalım ona sıra gelir mi :) ah canım ne tatili eve hapsoldum sen gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Evet bizi asıl mahveden nem hobihuzur haklısın. Esinti bile alev gibi, duştan çık anında yine yapış yapış oluyorsun nemden. Elif Şafak benim takip ettiğim yazarlardan, okumadığım kitabı yok; dile öyle hakim, anlatımı öyle yalın ve çarpıcı ki çıkar çıkmaz okurum tüm kitaplarını. Sen AŞK' ı sevmiş miydin?
    Bu arada iyi tatiller demem de tembelliği meşrulaştırmak içindi canımcım, hani tatildeyiz çalışmıyoruz gibi :))

    YanıtlaSil
  3. aşk a bayıldım dediğin gibi anlatım dili anlaşılır yalın ,çok sevmiştim

    YanıtlaSil
  4. Aşk'ı sevmeyen yok gibi :)

    Sızlanmıyosun Rengim, bende aynı durumdayım çok gerekmedikçe dışarı çıkamıyorum.

    Bu çay kutuları çok ilginç ve güzel olmuşlar. Çok iyi fikir, ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  5. İlginç bir fikir,sevimli olmuşlar,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ne güzel düşünmüşsün, çok şeker olmuşlar..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım, iyi günlerde kullan, ben bu kutular gibi olmasa da kapaklısını çalışmıştım dağınıklık toplamak için çokta kullanışlı oldu, yapmam derim ama bakarsın yaparım:)))

    YanıtlaSil
  8. tam bi cin fikirr işte bu dedim resmen eline saglık cnm çantanda çok güzel olmuştu:)mavi

    YanıtlaSil
  9. Çok ilginç, hiç aklıma gelmezdi.Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  10. İlk iki paragrafı sanki ben yazmışım. Hakikaten şantiyeci bu kadar tembelliği nerede öğrenmiş olabilir? Geçenlerde bir iş görüşmesine gittim, şantiye; adama ilk dediğim bu konteynırı bi boşaltalım,temizleyelim, duvarlara projeleri asalım (bu zaten olması gereken de...) çay ocağımız olsun :))) Ha ha! Beni çağırmazlar herhalde :))) Bilgisayarların üzerine de dantel örterdim artık.

    Bazen biriktirmek gerek. Ben bugünlerde en kolay iş ne ise onu yapıyorum. Nem yüzünden hareket edecek halim kalmıyor.

    Neyse, iyi tatiller!

    YanıtlaSil
  11. Aslı' cım sen de bir kitap kurdusun benim gibi. Aşk derin bir kitaptı, bir kez daha okumayı düşünüyorum hatta. Ziyaretin için teşekkür ederim :)
    Nazan Hanım çok teşekkürler, Karadeniz izlenimlerinizi keyifle, imrenerek izledim, en kısa zamanda benim de hayalim Karadeniz turu.
    Nedret Hanım, sizin çalışmalarınıza göre çok amatör; çok teşekkürler :)
    Çok teşekkürler Noblessim, sen de cdlik boyamışsın gördüm, şimdi geliyorum bakmaya.
    Fiammacığım sen herşeyin en güzelini, hem de çabucak yaparsın, senden daha neler neler göreceğiz kimbilir :))
    Maviii :) çok teşekkür ederim sana da.
    Dilek Hanım, hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim.
    Sevgili Proje çantası bence şantiyecilik bizim tüm enerjimizi fazla fazla kullanmamıza neden oldu, bol keseden harcadık da harcadık sonra da posamız çıktı ve yayıldık :)) Şaka bir yana sanki o işleri ben yapmadım, hiç konteynerlarda sabahlamadım, su bulmak için bile bir sürü yol yapmadım yani o sefaleti ben yaşamadım. Bir konformistlik ki sorma. Sen de çay ocağı diyeceğine bir kettle deseydin bari, bilmem ki çağırırlar mı seni işe bu durumda :)))

    YanıtlaSil
  12. Bence çağıran bir pişman çağırmayan bin pişman olur, diyorum. Haaah hah hah haaaay! nidalarıyla selam çakıyorum :)))))
    Enerjiyi bol keseden harcamak konusunda haklısın. Kızım tüm otel havuzlarını benim yaptığımı sanıyor.

    YanıtlaSil
  13. merhaba sevgili Banu nu tanıtımından ulaştım ne güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık bende beklerim .
    izlemeye aldım bu güzel blogu:) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. aaa çok hoşuma gitti ellerinize sağlık valla....

    YanıtlaSil
  15. Banu abla sağolsun, tam bir tanıştırma yazısı oldu son iki yazısı. Hoşgeldiniz Örgü çantam :)Çok teşekkürler. Ben de bir iade-i ziyaret yapıcam size hemen :))
    Sevgili Waterlily siz de hoşgeldiniz, çok sağolun.

    YanıtlaSil
  16. çok beğendimmm harika bir çalışma olmuş... eline sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
  17. çay kutuları çok şirin ve güzel olmuş.ellerinize sağlık..sıcaklar konusunda haklısınız hele sizde bir de nem olayı varki...

    YanıtlaSil
  18. ÇOK GÜZEL OLMUŞ YA. .Daha önce gelip bakmıştım ama nasıl oldu da yorum bırakmamışım bilemiyorum. Hatta elimde malzeme vardı. Denemek istedim ama aynı başarıyı elde edemedim. :( Ellerin dert görmesin tatlım..

    YanıtlaSil
  19. Sıcağı, yazı sevmeyen biri olarak yazdıklarınıza katılmamam elde değil. Sıcak insanları tembelleştirip bezdiriyor. Yapılan araştırmalar da bu yönde, dünyadaki isim yapmış tasarımlara bakarsanız çoğu soğuk ülkelerden çıkar. Beyin fonksiyonları soğukta çok daha iyi çalışıp, beyin zinde ve uyanık kaldığından yaratıcılığı tetikliyormuş.
    Bunu böyle biliyor olmamız tabii ki gerçeği değiştirmiyor, yani nem ve 40 dereceye yaklaşan sıcaklıktan kurtuluş yok maalesef:( Yaşasın klimalı ortam! (klimalar da hem uygun kullanılmadığında hasta ediyor, hem de çevreci değil)Of amma uzun yazdım, kendimden sıkıldım:))

    YanıtlaSil
  20. çok sevimli olmuş çay kutularınız:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Alanay, Gülsüm abla, Mutlu Semi ve Ecerce çook teşekkürler yorumlarınız için. Bu hafta sıcağa rağmen bir çalışmaya başladım ve umarım bugün bitecek. Hem de bir dikiş çalışması. Zarf pantolon. Tüm dikişlerini elimde yaptığım için hak ettiğinden çok vakit aldı ama sanırım ilk çalışma için hiç fena olmuyor.
    Bu arada Gülsüm abla neresi olmadı senin yaptığın çalışmanın. İstersen yardımcı olabilirim ya da yapıp gönderebilirim. Nasıl istersen :)

    YanıtlaSil
  22. very cute & creative..great job :)
    Love it!!

    YanıtlaSil
  23. ay süper olmuşlar vallahi ellerine,fikrine sağlık..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. kesinlikle çok şirin olmuş..ellerin dert görmesin cankız :)

    YanıtlaSil
  25. Teşekkürler Ladygreenriver :)
    Figen ablacım hoşgeldin, sen de beğendiysen güzel olmuştur :)

    YanıtlaSil
  26. Ne kadar yaratıcısın..ilginç bir tasarım..:)

    YanıtlaSil
  27. Çok teşekkür ederim Crazywoman, hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...