Counter

27 Nisan 2012 Cuma

Ne oldu bizim 'Su' Perisi' ne ???

Su perisi nam-ı değer Lara... 

Lara kısa geçmişinde banyoyu çok seven bir pericik iken son üç banyodur bir değişti ki sormayın.

İlk banyosunda pek mutluydu. Olumsuzluklara rağmen... Anneanne ve babaanne bizimleydi. Bu da demek ki bolca müdahale edildi. Acemiydik, daha telaşlı idik, hava daha serindi, falan filan. Ama keyifli idi ve sonraki tüm banyolarında da, gece veya gündüz.

Karnı tok ve gazı alınmış bir Lara suyu sever imajını oluşturdu bir kere... 


Ne olduysa bundan 3 önceki banyosunda oldu, soyunurken ağlamaya başladı ufak ufak ki genelde huzurlu bir bebek, nadiren ağlıyor çok şükür... Giderek volum arttı, ta ki kuruyup giyinip emmeye başlayana dek... Bu arada sarılmak, şşşşşlemek, şarkı söylemek, konuşmak, emzik filan işe yaramıyor tabi... 

Sorularınızı duyar gibiyim ama hayır aç değildi, ortam ısısı da uygundu, suyun sıcaklığı da, değişen hiç bir şey yoktu ki yıkayan yine ben... Uykusunu alamadı galiba, hay Allah neyse bir daha olmaz inşallah geçicidir dedik... 

Bir sonraki banyo tam bir kabustu, öyle bir ağladı öyle bir ağladı ki katıldı resmen. Çığlıkları duyan çocuğa bir şey yapıyoruz sanır o kadar bağırıyor. Benim de elim ayağım birbirine karıştı bu kez, gerildim, daraldım, ben de ağlamaya başladım, bir yandan ağlayıp bir yandan sarılıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Baba son derece sakin, " tamam, giydirelim geçer" moodunda.  Evet giyindi ve sustu, en son iki kez içini çekti gözler kan çanağı bir bakış attı beni de dağıttı bıraktı. O sustu da ben susamadım ki... Nedenini bir anlasam çözmek için her şeyi yaparım o kadar daral bi durum. 

Ve dün gece (gün aşırı yıkıyoruz ya kuzuyu şimdilik) tüm gün çok keyifliydi; ikişer saat uyudu sabahtan ve öğleden sonra. Akşam oldu banyo saati geldi, baktım gözüne nasıl havası diye, fevkalade. Gazlı değil, aç değil, uykusunu almış, keyifli, neredeyse konuşacak o kadar da şeker sesler çıkarıyor ama... 

Soyunurken sorun yoktu tamam dedim bu kez olmayacak, suya girerken bir iki mırladı ama şarkılar türküler ağlamadan bitti banyo yine de ağlamaya teşne; sudan çıktı başladı bağırmaya. Giydirip kucağıma alana dek ağladı sürekli, katıla katıla ağladı, ne ettiysem susturamadım ama bu kez ben ağlamamayı başardım en azından. 

Şimdi deneyimlerinizi konuşturun bakalım bu nedir sizce?
Hep mi ağlayacak artık banyoda?
Çok konuştum tabi ben 'aman suyu da çok seviyor hiç de ağlamıyor banyoda' diyerekten.... 

38 yorum:

  1. :) Aynı durumu biz de yaşamıştık:) 3 yaşına kadar en sevdiği aktivite banyo olan kızım.. 3'ten sonra her banyoyu kabus gibi karşılamaya başladı.. şu anda 8 yaşında ve hala banyoda yüzüne havlu kapatır:) yüzüme su gelmesin diye:) ne diyeyim ki ben.. sebebini ve çözümünü bilen varsa ben de bekliyorum:) Lara'yı öperim:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah Ecer, bittik biz o zaman, yüzüne ve kulaklarına su gelmesin diye de elimizden geleni yaptık aslında ama, dur bakalım...

      Sil
  2. Günahtır, bari üç günde bire çıkarın banyolarını, hem sen daralmazsın bu kadar, hem belki kuzunun stresi azalır bu arada ;) Belli olmuyo ki sağları solları, kafalarına göre takılıyo bebekler ve çocuklar da tabii... Ama şurası kesin, anne-baba nazarı çok değiyo, söylemeyin iyi huylarını, dillendirmeyin ;)
    Kolay gelsin çok...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esen Can, aslına bakarsanız Antalya o kadar ısındı ki her gün bile yıkanabilir ki iyi gelir diye biliriz hani hep. Ama dillendirmek konusunda siz sonuna kadar katılıyorum artık, dillendirmemek lazım çokça. Teşekkürler :)

      Sil
  3. Canısı üç gün sonra da tekrar sevmeye başlar, muhakkak bir sebebi olmuyor bence, ne bileyim son banyosunda siz farketmeden su kaçmıştır gözüne ya da çok keyifli bir yatış pozisyonundayken kaldırıp banyoya soktuğunuz için rahatsız olmuştur yani çok kasmayın kendinizi, üzülmeyin derim ben, hem biraz ağlasın varsın sesi açılır güçlü olur (bu da anneannemizin bize söylediği laf):) Kolay gelsin tatlı anne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadiş çok haklısın. Biz kasıp gerildikçe çocuk da daha fazla gerilecek yoksa... Sal gitsin yapıcam bu banyosunda ben de. Vardır onun da bir bildiği, dediğin gibi en kötü sesi açılır. Çok sağol, öperim sizi :)

      Sil
  4. Renk'im, bu konuda deneyimim yok, ilk biz yıkadığımızda boğuyorduk biliyorsun, Berk'in banyoda ağladığını hatırlamıyorum.Antalya'da bir ay sonra her akşam yıkarsınız onun da hoşuna gider umarım.

    Mesela bana fileye yatırmamın yanlış olduğunu direkt su ile temas etmesi gerektiğini söylemişlerdi, ben elimden kayar diye ki potansiyel var, cesaret edememiştim. Filede mi yıkanıyor Lara, direkt suya mı değiyor vücudu, belki neyi yapıyorsan tersini deneyebilirsin, bir de Fadiş haklı sebep de olmayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direk küvetinin içinde yıkıyoruz Nil'im, telefonda da konuştuk ya kaydırmaz bir zemini var küvetin oraya uzanıyor, babası tutuyor ben yıkıyorum. Bugün tekrar banyo günü bakalım bizi neler bekliyor?

      Sil
  5. Canım yaa kıyamam ben sana, kimbilir nasılda gerildin:( elin ayağına dolaşınca kimbilir ne hale geldin, sendeki gerginliği hissediyor olabilir o akıllı bıdık::)Ona da kıyamam yaaa:(
    1. Akşam üstü yıka 2. cıngıl falan müzik koy 3.ilk başlarda yavaş yavaş suyu avucunla dök, başını en son çıkarayak yıka 4.şampuanını degiştir.(Bella B):))
    Bence de daha çok sıcaklar yok, 3 günde bir yıka:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma' cım bence de ben gerilince o daha da ağlamaya başlıyor ki tam civciv tavuk hikayesi işte birbirimizi tetikliyoruz. Şimdi cevaplara geçiyorum:
      1. Babası işten gelince yıkıyoruz mecburen o da 7-8 gibi oluyor mecburen,
      2. müzik hiç susmaz ki bizim evde zaten
      3. Suya hafifçe oturtup avuçla su döküyoruz başta usul usul
      4. .Baştan beri Sebamed kullandık, değiştirsek mi ki?
      Ama Antalya çok sıcak isilik olmaya başladı bile çocukceğiz
      :)) Sağol tatlişim benim...

      Sil
  6. Ah Rengim zaman diyorum sadece, birazcık zaman canım.

    Hani ağladım dedinya? o görüntü gözlerimin önüne geldi :( alışır yeniden merak etme..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı' cım,daha neler görücez kısmetse bakalım :)) Sağol tatlım benim.

      Sil
  7. Fadiş`e katılıyorum sebepsiz olabilir -ki buna benzer durumlarla sonraları da karşılaşabilirsin.
    Bence de sık yıkıyorsun. Yurt dışında ilk bebeğimi doktora götürdüğümde bana söylediği kaldı hep aklımda. Sonuçta sadece anne sütü ile besleniyor, döküp saçmıyor. Çok sıcak olmadığı sürece terlemiyor kokmuyor. Emeklemiyor, toprakla teması hiç yok. (Poposunu da zaten mutlaka yıkıyordum.)Cildin yağlanmaya da ihtiyacı var, kendi koruma tabakası o.
    (Eskilere sorarsan onlar her gün yıkamış:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim Semi' cim, isilikler başladı hafiften göğüs bölgesinde, buralar öyle sıcak ki, deniz mevsimi açıldı malum... Gün aşırı iyidir gibi geliyor şimdilik, dediğin gibi anneme kalsa tembeliz, her gün yıkamalıyız. Ben sizi yıkayarak büyüttüm der hep. :)

      Sil
  8. nazar değmiştir kuzuma annesi.. biz 40gün boyunca hergün yıkadık.. dilanın ilk banyo videosu var o kadar çok ağlamış ki.. ama sonra alıştı.. eminim geçici bir süreçtir.. hele şimdi sıcaklar geliyor.. nasıl rahatladığını farkettiğinde çok mutlu olacaktır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi' cim, zamana bırakmak en iyisi söylediğin gibi, dur bakalım, sıcaklar iyice çöktüğünde banyo yapmak için ağlayacak belki de :)

      Sil
  9. Tatlım... Bebeğinin suya karşı tepkisinin nedenini o ortamda bulunmadığım için bilemem. Ama sana bir önerim olacak. Evde sana yardımcı olacak birileri varken bebeğini banyoya girip kucağında yıka. Bebeğini havlusuna sarıp yardımcı olacak kişiye verir, sonra sen çıkarsın. Bebeğinin suya tepkisi, onun büyüdüğü ve artık ortamın, sesin, ısının vs. farkına vardığını anlatıyor bize. Kendini sadece senin kucağında güvende hisseder. Güvende olursa suya da tepkisi az olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm abla' cım, bugün eşimin kucağında yıkadım onu. Yıkanırken ağlamadı, sonrasında giyinirken bir iki çığlık attı o kadar hadi dedik atlattık mı ama bu sefer de giyindikten sonra uzunca bir süre içini çeke çeke ağladı. Tepkisi suya değil mi acaba bilemiyor ki insan...

      Sil
  10. ben biraz fransızım bu konuda.
    ama sanırım senden ayrı kalmanın vermiş olduğu bir sıkıntı.
    ten teması sanıırm onu arıyor.
    Dharma, sen ağlamasan artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hypo gerçekten bilinmezlerle dolu bu bebeler... Sizler sizinkilerin şifrelerini nasıl çözdüyseniz Lara' nın şifresini de biz çözeceğiz inşallah. İşte o gün ben de ağlamaktan kurtulacağım :))

      Sil
  11. kıyamam sana da laraya da.
    bilemem ama bana normal bişi gibi geldi.
    sen bunun nedenini kendin bulursun.
    ama su severken sevmeyen, yerken yemeyen, yemezken yiyen insan çoktur herhalde.
    bi dolu neden olabilir.
    ilgi sevgiyle bulursun ki.
    bişi istiyor demek ki.
    bişi sölemeye çalışıyor.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Deep :) Çözeceğim inşallah.

      Sil
  12. Nazarda olmuştur o zaman, hep öyle söylediysen.
    Birden o tabloyu canlandırdım gözümde, çok üzüldüm senin adına:(
    Benim yeğenimde aynı böyle bir dönem geçirmişti.
    Neden böyle yapıyor ne oluyor diyerek bitmiştik.
    Ama sonra banyo sırasında ablam onu sanki banyo yaptırmıyormuşta öylesine kucağında tutuyormuş şeklinde tutarak yıkamaya başlamıştık ve o günden sonra artık ağlama sorunu kalmamış gülücüklerle devam etmişti banyo maceraları.
    Bunu denemeni isterim çünkü 2 kişiye daha bu yöntemi önerip sonuç almıştık.

    Umarım kurtulursunuz bu durumdan, gerçekten içim acıdı çok :(
    Ya birde yazık ama ya, 2-3 günde bir yıkansın, ayy kıyamam ben ona :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün biz de aynı şekilde yıkadık babasıyla ama bu kez de banyo sonrası çıkardı acısını ağlayarak... Bir dönem belki de kimbilir, çok teşekkürler Zeynep' cim.

      Sil
  13. Tatlım, keşke yanınızda olabilsem. Uzaktan ve blog kanalıyla epey zaman kaybediyorum. Eşime de anlattım durumu. Düşünürken ikimizin de kafasına bir şey takıldı. Acaba şampuan ya da vücut yağı gibi ürünleri değiştirdiniz mi? Özellikle çamaşır deterjanınız her zamankinden mi? Giyindikten sonra ağlamaya başladıysa vücuduna dokunan şeylerden rahatsız olabileceği geliyor akla. Yani teninde ki bir hassasiyet onu huzursuz edebilir. En içe giydirdiğiniz zıbın ya da tulumu ters giydirin olur mu? Dikişler tenini tahriş edebilir. Hay Allah.. Üzüldüm ben şimdi. Ama Lara'dan çok sana üzüldüm. Sakın telaşa kapılma ne olur. Bütün düşünceleri bir kenara bırakıp sadece bebeğine konsantre ol. Onunla aranızda var olan ruhsal bağdan yararlan. Onu ruhunla dinle. İnan ki sorunları annelik içgüdünle mutlaka çözeceksin. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm abla' cım çok çok teşekkür ederim yürekten... Değişen hiç bir şey yok banyo koşulları ile ilgili. Giysileri de aynı, bebeklere özel sıvı deterjan ile yıkanıyor. Sanırım nedeni duygusal, yani dün banyo süresince veya giyinirken değil de sonrasında ağlaması ilginçti. Yıkanırken ağlamaya başladığı günü düşündüm de dün gece, ben son derece gergindim kafam bir şeylere takılmıştı birilerine kızmıştım belki de onu hissetti kuzu ve sonrasında da iz kaldı o günden... İlgin ve çaban için vakit ayırdığın için çok çok teşekkürler tekrar. Gülbilge de çok iyidir umarım. Öpüyorum sizi..

      Sil
  14. bir ödülün var bende.
    :)

    YanıtlaSil
  15. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Deep ama ben özürlüyüm bu konuda biliyorsun ya :)

      Sil
  16. Upuzun yazmistim..uctu..;(( üzülme gecer .. Bunlarin dönemleri oluyor.. Arada seviyorlar..bir ay sonra yine ciglik cigliga.. Sana ilginc bebek banyo Kovalari var diycektim.. Mail ile yollarim.. Link buraya cikmiyor kopyala yapistir ile;(( o ne kadr aglarsa aglasin sen sakn ol.. Bir de hafta sonu gündüz yikamayi dene bakalim.. Belki aksamlari heyheyleri geliyordur sizinsu perisinin.. Bizim börülce aksamlari daha zordu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu' cum sağol tatlım ama gündüz de denedik hep aynı bu ara... Ama dediğin gibi geçici bir durum olduğuna kanaat getirdim ben de. Geçecek yeter ki ben sakin kalayım :) Mailini aldım, öpüyorum çok.

      Sil
  17. Tummy tub diye arattir geliyor resimler.. Ebeler öneriyor..
    Biz denemedik..ama deneyenler memnun..anne karnindak gibi dar hoslarina gidiyormus..sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Küvette yıkamak yerine babanın kucağında yıkamayı deneseniz dicektim ki yukarıda başka bir arkadaş daha tavsiye etmiş. biz fileyi hiç kullanmamıştık. annem çocuk üşür demişti filenin üstünde. şampuanını falan değiştirdiniz mi? komili göz yakıyor diye biliyorum. bir de yüzlerine su gelmesini sevmiyorlar. ama geçiyor dönem dönem. benim kızım küçükken banyodan çıkmazdı. şimdi koksa banyoya girmek istemiyor. bizimkinin sorunu da saçları. banyoda açana kadar canım çıkıyor. o yüzden nefret etti banyodan.
    kolaylıklar dilerim. yazın en büyük kurtarıcın banyo olacak emin ol.

    YanıtlaSil
  19. ama ben yazdım yazdım gitti kayboldu hepsi :(
    Şampuanını değiştirdiniz mi? komili göz yakıyor diye biliyorum.
    geçici bir dönemdir. yazın en büyük kurtarıcın banyo olacak. kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  20. :))Nilhan çok teşekkür ederim. Biz de hiç filede yıkamadık hep küvetinin içinde hiç bir şey de değişmedi aslında baştan beri Sebamed kullanıyoruz. Sonra babasının kucağında da küvette de yıkadık ve son ikidir artık ağlamıyor; sevinç çığlıkları da atmıyor ama ağlamasın yeter dimi :) Tekrar çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. dah onun uyku düzeni vs gibi bu davranışlarıda çok değişecek.üzülme ve daralma canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Dolunay' cım, bu ara her gün banyo düzenine geçtikten sonra banyo sorunu kalmadı çok şükür...

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...