Counter

27 Ocak 2015 Salı

Dişe dokunur durumlar..

Hani yeni yılınızı kutlarken bir yandan da hastayım yine ve o kadar ki yüzümdeki kemikler bile dişetlerim bile ağrıyor demiştim ya :) işte o ağrıyan yerler meğersem dişim yüzünden ağrıyormuş iyi mi :)

Meğer benim nam-ı değer 8 numaranın (sol üst en arka) kanal tedavisinin yenilenmesi gerekiyormuş. Ve muhterem 8, buna yılbaşı gecesi karar vermiş. Ciddi ağrı kesici aldım sürekli çünkü felaketti ağrım. Ertesi gün de tatildi malum 2 Ocak cuma günü intikal ettim diş hekimi arkadaşıma ve O da beni bir endodontiste yönlendirdi. Hemen bir kutu antibiyotik kullandım; o sayede soğuk algınlığım da bitti ve bir hafta içinde de sorun çözüldü çok şükür herşey yolunda. Adamcağız ne zaman yaptırdığımı sordu kanal tedavisini, hatırlayamadım, 10-12 yıl kadar önce dedim ve o zamandan beri de hiç oturmadım bu koltuğa. İlginç mi? Var mı 6 ayda bir dişlerini kontrol ettiren sağlıklı bir arkadaşım oralarda. :)


Neyse çok şükür iki seansta ağrısız sancısız çözüldü problemim ama şimdiki; daha, çok çok daha beter bir sorun çünkü Lara' nın azı dişlerinden birinde emin olmamakla beraber bir çürük tespit ettim. Geçenlerde dişim ağrıyor demişti bir kez ama ne gösterdi ne de tekrarladı bir kez daha yalnız bu akşam..

Akşama doğru kreşten aradılar ateşi yükseldi diye, on dakika içinde yanındaydım ve ateşi 38,5 du. Hemen eve geldik ılık duş, nane limon, ıhlamur filan derken ateşi kontrol altına aldık. Üşütmüş sanırım biraz önemli bir şey yok diye düşündüm ama dişim ağrıyor dedi bir kez daha ve gösterdi bu kez. Evet gördüm, sağ alt birinci azı üzerinde minicik bir siyah nokta.. Ateşini ölçtürmeyen; doktora gittiğimizde sadece kontrol anında bile sanki işkence görüyormuşcasına ağlayan çocuk o koltuğa oturur mu, hadi oturdu diyelim ağzını açar mı, hadi açtı diyelim dişine dokundurtur mu gibi deli sorular kafamda..

Allahtan bahsettiğim diş hekimi arkadaşım bir pedodontist, yani güvenebileceğim biri var en azından. Şimdi akşam akşam aramak istemedim ama genel anestezi veya sedasyon uygulaması ile tedavi diye de bir seçenek varmış bu durumlarda(her ne kadar sevimsiz gelse de anestezi fikri) yarın uzun uzun soracağım.

Aklımıza gelen her daim başımıza gelir mi gelir. Dişçi koltuğuna oturduğum an Lara' nın dişlerini de kontrol ettirme zamanı geldi aslında diye geçirmiştim aklımdan, aklımı seveyim.

Bu sevimsiz durum dışında iyiyiz çok şükür. Kreşe artık ağlamadan gidiliyor, sadece kapıda ayrılık anında kısa bir ayrılık ağlaması ile atlatıyor durumu ve okulda eğlendiğini, arkadaşlarını çok sevdiğini anlatıyor uzun uzun. Ben de bu yıl bilirkişilik için başvurdum adliyeye ve kısmet bakalım bekliyorum bir şey çıkar mı diye. Bir yandan da düzenli bir iş aramaya devam ediyorum tabi.

Anlatmak istediğim çok şey var ama bu diş konusu beni benden aldı malum.

Şimdilik selametle.. 

13 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Ülker`cim, diş fenadır. Yalnız 10-12 yıldır hiç gitmedin mi gerçekten?
    Ben 6 ayda bir olmasa da yılda bir mutlaka gidiyorum, çocukları götürüyorum. Küçüklüğüm dişçilerde geçti, hiç yabancı değilim yani:)) Ortodonti tedavisi gördüm yıllarca. Çocukların ikisi de dişçide daha bir kere ağlamadılar. (birkaç ay önce diş ağrısından götürdüm, dolgu yapıldı Kai Felix`e, gık demedi velet. Şaşırdı dişçi:)) Çocukları Hamburg`da çocuk diş kliniğine götürüyorum ama burda da var acil durumlarda götürdüğüm bir dişçi.
    Kreş konusuna sevindim. Yol alındı yani, geri kalan kolay. Yani zaman zaman nazlanabilir, o kadar da olacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi' cim çok şükür bitti iki seansta kanal dolgusu ve gerçekten o kadar olmuştur oturmayalı dişçi koltuğuna; biliyorum ihmalkarım :) Lara da ilk kez gitti pedodontiste ve kucağımda muayene oldu şükür ki diş değil bademcikleri imiş ağrıyan :) Anlatırım uzun uzun ilk fırsatta.
      Helal olsun Kai Felix' e gerçekten. Çocuklar için daha da gergin ve sorunlu bir yer dişçi koltuğu genellikle. Ben de Lara' yı altı ayda bir götürmeyi düşünüyorum artık.
      Çok teşekkürler, ikimi zde alıştık artık sanırım kreşe de kısa ayrılıklara da :))

      Sil
  2. Ben de kontrole gitmiyorum ki hiç :( Dolgum düşünce koşa koşa ama :)
    Nehir alıştı küçükten beri ve bence de çocuk dişcisi büyü falan mı yapıyor bilmem ama çocuklar büyüklerden daha kolay katlanıyorlar dişçiye.. Ne devrik cümleler yine, ne fena anlatım yine, yuh olsun bana yine :)
    Lara kuzusuna sevindim ama, bak ne güzel alıştı okula gördün mü ;)
    Ana-kız tez vakitte kurtulursunuz diş problemlerinizden inşallah ve sonra senden öbür havadisleri de bekliyorum elbet şekerim :)
    Selametle, öpücükle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de bendensin desene Esen :)) Lara oturmadı koltuğa ki kızcağız yani diş hekimi arkadaşım çok üstün bir performans sergiledi bence. Kucağımda kontrol edildi dişleri güç bela, iş bittikten sonra ben azıcık ağladım dimi anne diyen sıpaya neyse annecim ilk seferdi seni anlıyorum bir dahaki sefere ağlamazsın deyince tekrar ağlamaya başladı ayrıca :))) Gitmeyelim tekrar diyerekten.
      Senin devrik cümlelerini daha çok seviyorum ben ayrıca :) Sağol tatlı arkadaşım.

      Sil
    2. Eee, daha daha nasılsın şekerim? Ne çok olmuş yazmayalı, merak ettim seni,?
      Öperim

      Sil
    3. Çok uzun zaman olmuş evet :) Tembel blogger ben :))) İlk fırsatta yazmalı olanları olmayanları. Sağol şekerim.

      Sil
  3. Ne cektiysem disten cektim en cok.hani mezar tasina bile yazdıracagım " hiç bişeyden çekedi dişten çektiği kadar "diye. 45 yaşındayım. Ama tüm dişlerim kaplama ve 3 kez yapıldılar ki bir kac aydır düsüp duruyorlar erteliyorum. Ne uzattım lafı. Diyecegim dislerinize iyi bakın. Aslında cok da tehlikeli kalbe' böbreklere 'mideye vuruyor. Her ikinizede cok gecmis olsun canım. Larayı kocaman öp yerime. İs konusunda basarılar diliyorum ve hayırlısı olsun diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolunay' cım benim bütün dişlerim dolgu ancak şükür senin kadar uğraşmadım dişçilerle. 3 kez nedir yahu, hala da ihtiyaç var diyorsun Allah kolaylık versin. Lara bu diş hekimi ziyaretinden bu yana dişlerini fırçalama konusunda çok istekli. Hemen fırçalamak istiyor bir şeyler yer yemez. İnşallah da böyle gider. 6 ayda bir de kontrole götürmek niyetindeyim bana benzemesin :)) Çok teşekkürler şekerim. İnşallah daimi bir iş de bulurum hayırlısıyla.

      Sil
  4. Benim bütün dişlerim dolgu. ve ben de düzenli şekilde diş hekimine gidenlerden değilim. Ece de kreşte gelen diş hekimlerinden başka dişçiye gitmişliği yoktur.
    Dişlerime hem iyi bakmıyorum, hem de çürüyüp de çekilecekler diye korkuyorum.
    Çok geçmiş olsun cnm bnm. Diş azabı kabir azabı derlermiş ama bence insanın neresi ağrıyorsa canı orda atıyor resmen.

    İş için inşallah güzel bir haber gelir. Çok isterim Ülkerim. Hakkında hayırlısı olsun.

    Öperim koccaman lokumumu ve seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de bütün dişlerim dolgu şekerim ama artık iyi bakıyorum dişlerime :) ÜStelik tüm dolgularım amalgam dolgu teee ilkokulda yapılan dolgum bile var :)
      İnşallah hepimizin gönlüne göre versin Allah Nilhan' ım. Çok çok teşekkürler. Öperim kuzucukları :)

      Sil
  5. Ben bu yazıyı kaçırmışım.. Çok çok geçmiş olsun Ülker'cim hem sana hem de Lara'ya.. Ben yılda bir kez diş temizliğini alışkanlık haline getirmiştim ama iki yıldır o da yalan oldu :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ayla' cım. Geçti gitti çok şükür.
      ilk fedakarlıklar kendimizden oluyor her koşulda değil mi?

      Sil
  6. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...