Counter

30 Nisan 2014 Çarşamba

Lara' nın kitapları filan...

Dün gece birlikte uyuduk Lara ile çünkü bir önceki gece öksürmüştü sürekli ve ikimiz de uyuyamamıştık adam gibi; öğle uykusu da uyumayınca iyice yorulduk ve günümüz pek gergin geçti haliyle.

Baba salona taşındı; Lara yatak odasına. Gece daha az öksürdü, daha az uyandı ve sanırım bunda ayva yapraklı zencefilli ıhlamur ile tereyağı pekmez karabiber üçlülerinin ve başucuna kesik soğan koyma ve odayı nemlendirme olaylarının payı büyük yani benim payım :) (mesajlar alındı mı? detay isteyen olursa hemen verebilirim) (fekat terli terli balkonda rüzgarda kalmasına neden olan da ben olduğum için ikinci parantezi açma gereği duydum yani kesinlikle böbürlenmiyorum çıplak gerçekler bunlar :))

Neyse işte sabah uyandı, yanında beni görünce minnak sesi ile anne dedi, gülümsedi, ellerini yanaklarıma koydu ve biraz tırmaladı, tekrar uyuyacak zannettim çünkü hep erken kalktığı saatten daha da erkendi, altıya geliyordu saat. Gözlerim kapalıydı, uyuyormuş gibi yapıyordum ama işe yaramadı işte. Hızlıca kalktı; nereye gidiyorsun dedim ki normal şartlarda odasından ayaklanıp bizim yanımıza gelir sabah, aramıza girer ve ardından da "kak kaaak, sen budan kaaak" şeklinde nazikçe uyandırır; kalkar gideriz. Yalnız gelir ama bensiz çıkmaz özetle. 

Gitti ve hemen geri döndü elinde bir kitap ve ne dese beğenirsiniz:  "anne biras kitap okuyalım mı ne deeesin?" Şok. Evladım ne diyeyim sabahın körü, ayılamadım henüz ve ayrıca daha önce 500 kere okuduğumuz kitabı neden bu saatte 501. kez okuyalım ki? mi? Tabi ki hayır. 

Derhal uyandım; gülemedim de gülümsedim; kitabı ve Lara' yı aldım yanıma. Okuduk. Sonra gün içinde aynı kitabı ve diğer favorilerini defalarca okuduk. Hava kötüydü, yeni iyileşiyordu, hiç çıkamadık ki evden. 

Bir sürü kitabı olmasına rağmen uzun süredir okuduklarımız şunlar: Ezberledik ve ezberledi ama yetmez. 
1. Geygedan (Gergedanlar Krep Yemez) 
2. Bapmaz  (Köpekler Bale Yapmaz)
3. Okestası (Müzikli Orman Orkestrası)  
4. Ma mı? (Süpürgede Yer Var mı?) 
5. Suaygıı (Mutlu Suaygırı) 
6. Kaka Cöriii ya da bızzzzz (Canını En Çok Ne Yakar? ) 
Bir de Ali var aslında Bay bay Bezim ama süt döküldü üzerine geçenlerde ve kurtaramadım bir kaç sayfasını, yapıştılar ve yenisini alana kadar popülaritesini yitirdi. 

Ben bunca lafı neden ettim; çünkü bu ara o kadar hızlı değişiyor ve o kadar hızlı öğreniyor ki; Esra hep derdi asıl konuşmaya başlayınca güzelleşecek diye haklıymış yine. Öyle laflar ediyor, öyle cevaplar veriyor ki şaşırtıyor. 

Yine bugün sabah sabah iki saate yakın kitap okuduktan sonra haydi kahvaltı yapalım dedim "yooogunum biras dinleneyim, uyuyim" dedi yattı koltuğa sonra da anında kalktı "şaka baptııım uyandıııım" dedi mesela. İki gündür "işim var" demeye başladı kafasına estikçe. 

Dün muhtemelen benim görmemi istemediği bir şey yapacaktı bana baktı ikircikli "sen buuuda memek bap" deyip beni mutfağa yemek yapmaya postalamaya çalıştı. 

En kıymetli bebeğinin ismi Ella (parktan arkadaşının ismi) bir de Şuşu var. Ellacım bak diye diye birşeyler anlatıyor ona sürekli. Sonra şu PTT krizini yaşadığımız gün kriz bittikten sonra Şuşuyla konuşmuştum neden o kadar ağladın Şuşu diyerek; onu yazmış kafasına Şuşuya sürekli "ağlama Şuşu ağlama Şuşu" deyip sarılıyor. 

Dün babası minik bir uçak getirmiş, çok seviyor ya kamyon, araba, uçak, elinden bırakmadı bütün akşam; sürekli babasına dönüp dönüp "munu çok biğendim" dedi mesela. Onunla uyudu zor aldım elinden. 

Yemekte veya çay içerken güzel olmuş mu dediğimde elini sallaya sallaya "befisss befisss" deyişi sonra, 

Sabahları bazen yataktan kalkmadan "sen şimdi bana süt getiiiyy" deyişi, olur olmaz sürekli "kocaman kız ooodum"" deyişi, bir şey isterken cilveleri şirinlikleri... 

Vallahi övmek için anlatmıyorum, iki gün önceki yazının günah çıkarması bunlar :) 



Son söz, blog tasarımı ile ilgili yardımcı olabilecek birilerini tanıyan ma mı? 

16 yorum:

  1. Bloglardan uzun uzun yzılar okumayı sevmeyen ben, Lara'nın hikayelerine bayılıyorum.
    Laramania oldum!!!
    Mutlu Kandiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tülin Ablacım :) Laramania tabirine bayıldım. Sana da hayırlı kandiller :)

      Sil
  2. :) blog tasarımı için amigurumi aşkına yapıyor sanırım.onunla bir temasa geç.
    günah çıkarma hikayen okurken çook sevimli sırıtarak okudum gözümün önüne getirdim hep şirinliği.çabucak ve tamamen iyileşir kuzucum inşallah.hastalanınca kaç yaşında olursa olsunlar tepkiler farklı olmuyor emin ol.kızım hasta iki gündür.sadece daha bilinçli.tam öpecekken "ay öpmeyeyim sanada geçer" diyor :)
    ah en güzel zamanları.ama yakında bu ne zamanları gelecekki hazır ol :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyileşti sayılır Dolunay'cm şükür. Darısı senin kızçenin başına :) Öyle enteresan kelimeler, haller var ki bu dönemde, bilirsin sen de, ne diyeceğini bilemiyor insan çoğunlukla. Bu ne zamanları geçmiştir artık diye düşünüyordum ben de yaw, tüh diyeceğim o zaman :))
      Teşekkürler hem tatlı yorumun hem adres için, bakicam bloguna.

      Sil
  3. Canım Arkadaşım,
    O kadar şanslıyım ki Lara'nın kocaman kız oldum deyişi kulaklarımda çınlıyor :) İyi ki tanıyorum seni ama bloğunla yeni yeni yanıştık diyebilirim. Artık sürekli gözüm senden ( ve Lara'dan) gelecek yeni postlarda. :)
    İyileşmiştir umarım Lara, iyileşsin ki yarın onu bir güzel ısırayım :) Görüşmek üzere Merkez. Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif' cim asıl ben şanslıyım kimseyi tanımıyorum koca şehirde bari Lara'nin bir arkadaşı olsa ben de annesi ile takilsam derken :) Lara bahane oldu. Iyi ki tanıştık iyi ki sensin.
      Iyilesti kuzu merak etme yarın sizdeyiz inşallah :))

      Sil
  4. Değmesinyağlıboya blog tasarımı yapıyor canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar teşekkürler Tülin ablacım, bakayım adresine. Sevgiler

      Sil
  5. Lara Hanım büyüyor:))
    Kitapların 3 tanesi bizde hala var, Kai Felix çok sevdiğinden veremedim kimseye:)
    Blog tasarımı derken?? Daha profesyonel bir şeyler mi istiyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlıca büyüyorlar işte biliyorsun Semicim. Ben de özellikle ilk üç sırayı veremem sanırım kimseye saklarim. Hoş bu saklananlar nerelere konacak onu da merak etmiyor değilim ama veremediğim çok şey var.
      Blog tasarımı için aslında ufak tefek birşeyler yapıyorum kendi kendime ama beceremedigim bazı şeyler var. Tagler koymak istiyorum başlığı duzenleyemiyorum gibi. Bir yandan da iç sesim önemli olan iç güzelliği diyor :))

      Sil
  6. Oyy Ülker bu dialoglar befiss befisss. Mutlu su aygırı bizlere geldiğinde(Sağolsun Nil tekrar yazayım) Lara daha bebekti.(yanlış hatırlamıyorsam 5 aylık falan)Şimdi onu okuma vakti mi gelmiş bir garip oldum inan bana...Allah nazarlardan saklasın çok tatlı çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu su aygırı benim için kendini bilmez su aygırı. Nilimin kulakları çınlasın günde 5 posta okuduğumuz zaman kulaklarını da cinlatiyorum bolca. O şarkı yok mu o şarkı beni benden alıyor :))
      Evet bu kitap geldiğinde Nilden Lara daha sayfa çevirmeyi bile beceremiyordu ama resimlerine bakıyorduk sürekli. Ilk kitabı galiba bizimkinin.
      Teşekkürler Aylacim :)) Allah bütün evlatlarimizi korusun.

      Sil
  7. Hiç krep sevmeyen geygedan olur mu yahu???
    Lara'nın bu hallerini okuyunca, bu tatlı sohbetini, ben de kızdım şimdi sana bak, neydi o öyle geçen günkü post ;)
    Allah muhabbetinizi artırsın :)
    Ben bloğuma profesyonel yardım almıştım ama hatırlarsan resimler yayık yayık, bi fena olmuştu da sonra yine dönmüştüm kendi bildiğime, sen dikkat et e mi arkadaşım ;)
    Yahu bir yandan da ne önemi var ki diyorum şablonun falan, yazdığın mühim, bak ne güzel okuyoruz işte seni :) Yine de sen bilin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de mor gergedan Esen :) Icim çıktı mor gergedan okumaktan yine bugün ;) Çok şükür okutmasa da okuyayım dinlesin diye uğraşırım ben, serde delilik var ya ;))
      Vazgeç diyorsun dimi haklısın galiba bence de önemli olan iç güzelliği. Bilen biliyor zaten de degisiklik istiyor canım galiba. Biraz uğraşayım bakalım.
      Sağol cancağızım ;)

      Sil
  8. Asıl yeni yeni tanıştırmaya başlamış kendini Lara, her günün yeni bir keşif bu anlamda:)) Yüzümde gülmseme ile okudum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Fiammacım. Bazen baldan tatlı bazen her an sizlanma şikayet. Bugün de tutturdu olmuyo olmuyo... Top atıyor yakalıyorum suç yakalamasam yine suç. Olmuyo olmuyo... Kafasi karışıksa artık :))

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...