Counter

17 Ağustos 2014 Pazar

Bez bitti. Sıradaki...

Biz başardık :)

En son 15. günün gecesi yazmıştım uzun uzun ve artık saymayı bıraktım; bu konuda günlük tutmayı da. 29 Temmuz 2014 itibariyle çıkardığımız bezi bir daha takmadık çok şükür ve aslında tam olarak 13 Ağustos günü çözdük bence tamamen, 16. gün.

İçindeyken çok uzun ve bitmeyecekmiş gibi görünen süreç, şu an objektif baktığımda aslında çok da uzun sürmemiş. Evet yorucu ve ciddi motivasyon gerektiren bir dönemdi her ikimiz için de, ama şimdi kuş gibi hissediyorum adeta, sanırım Lara da, çok şükür. Hiç mi kaza olmuyor, elbette oluyor, olacak da ama Lara olayı çözdü bundan eminim.



15. gün öğlen saatlerinde uyumamakta direndi Lara, tamam dedim uyumazsan uyuma ama benden ilgi de bekleme, şu anda seninle ilgilenemeyecek kadar yorgunum; senin uyku saatin, benim de kendi zamanım, ben kitap okumak istiyorum lütfen beni rahatsız etme. Sinirlenmeden sesimi yükseltmeden tane tane konuştum işte. Mızıldandı biraz, şirinlik yaptı, baktı olmuyor özür dilerim anne dedi. Ne için özür dilediğini sordum, derin bir sessizlik. Özür dilemene gerek yok dedim, sadece uyumamayı tercih ediyorsun tamam. Baktı ki çok netim, kararlıyım çekti gitti. Bir yandan kitap okuyorum hesapta ama aklım da Lara' da. Bizim yatak odasına gitti gibi geldi ve orada klima çalışıyor, üşüyecek diye düşünüyorum ama gidip bakmak da istemiyorum; seslendi iki üç dakika sonra sesi yakından geliyor, kendi odasından. Efendim dedim, gelir misin dedi. Gittim baktım yatmış yatağına uyku pozisyonu. Uyuyalım mı anne :) Beş dakika içinde de sızdı. Niye anlattım bunu, ilk defa çok net bir şekilde böyle olacak dedim ve kabul etti, ben kırk saat açıklama yapıp anlayabileceği şekilde anlatacağım, kırmadan incitmeden istediğimi yaptıracağım derken acaba işi mi uzatıyordum diye düşündüm bu yöntem işe yarayınca.

Belki bu olayla da bağlantılı bilmiyorum belki tesadüf, (ama merdivenli adaptörün de hakkını yememek lazım) ertesi gün hiç kaza olmadı, hep tuvaleti kullandı ve hemen her defasında kendisi istedi gitmeyi, ben sadece sinyalleri takip edip isim vermeden yönlendirdim bir kaç kez, Caillou nerde acaba, banyoda mı kalmış filan diye. Ama o gün kaka yapamadı bütün gün, huzursuz da olmadı, etkilenmedi, gece 21:00 civarı yattık ve onbeş dakika sonra tuvalete gitmek istedi çişim var dedi ve kaka yaptı birden. Bildiğin kutlama yaptık, çok sevindi, zıp zıp zıpladı evin içinde, çilokatamı ver dedi, onu da yedi zıplarken ve yatağa dönüp uyuması 22:30 u buldu.

Ertesi gün yine kazası bol bir gündü ama artısı da boldu, rahatlıkla kaka da çiş de yaptı tuvalete ve yine genellikle kendisi istedi gitmeyi. Ama evden çıkmak istemiyordu sanırım tedirgin oluyordu kaçıracağı düşüncesi ile, ısrar ettim markete götürdüm ama yarım saat içinde dönelim çişim var dedi döndük hakikaten de yaptı.

Sonraki gün yine sıfır kaza ve sık sık kullandı tuvaleti yine dışarı çıkmak istemedi, zorlamadım sadece tuvaleti olan bir yere gideceğimizi söyledim, gerçekten mi dedi, dinledi ilgiyle ama istemedi ve çıkmadık.

Dün yine bir kaza oldu sabah ve içerledi duruma ama öğleden sonra dışarı çıkmayı kabul etti. Evden çıkmadan önce istemedi tuvaleti kullanmayı. Eve yakın büyük bir avmye gittik, gider gitmez çocuk tuvaletine götürdüm gösterdim, için rahat olsun ne zaman istersen geliriz dedim, hemen çıkmak istedi oradan, huzursuz oldu ama yarım saat sonra gitmek istedi, gittik, sanki hep yaptığı bir işmiş gibi rahatça kullandı ve ellerini yıkamayı bile unutmadı. İzledim alkışladım, bol tezahürat.  O kadar sevindi ki orada kaldığımız bir saat içinde 3 kez gittik tuvalete ve bu aşama da çözüldü. Hatta bugün bir deneme daha yaptık ve tuvalete ulaşana dek tuttu bile kuzucuk kendini sabırla.

Yani işte demem o ki bizim kız bu işi çözdü, biraz daha büyüdü, biraz daha yol aldı. Çok şükür.

Sırada kreşe alışma devresi, ki istiyor, sürekli kreşinin ismi ağzında, sorular soruyor. En son bu gece uyurken ne zaman gidiyoruz dedi, yarın dedim biliyoruuuum dedi gülerek. Sen şimdi öğretmen ol dedi, oynadık bir güzel rolümüzü karşılıklı ve uyudu.

Yarın sabah 10:00-11:00 arası kreşteyiz. İlk gün bir saat. Bak yine anlatacak bir yığın şey çıktı bana gördün mü :)


9 yorum:

  1. Hayirli oldun bezsizlik.. Krese de alisir hemen.. Akilli bir minik hatun o.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nar çiçeğim, kararına saygılıyım ama okumayı da özledim seni bilesin. Öpüyorum seni ve kuzuları

      Sil
  2. Çocuk olunca malzeme hiç bitmiyor ki. Bir şeyleri alıştırma, bir şeyleri bıraktırma, ilkler derken malzeme oluyor yığınla...Çok sevindim Ülker'cim tuvalet alışkanlığını kazanmasına kreşe gitmeden çözmeniz çok ama çok iyi oldu.. Önce Lara sonrada azminden ötürü tebrik ederim.. İnşallah kreşinde de çok mutlu günler geçirecek bana göre en zevkli kısmı arkadaşlarıyla diyalogları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ayla'cim haklısın malzeme bol :) Çok teşekkürler. Bugün kreş de fena geçmedi orada da kullandı tuvaleti rahatladım. Bakalım arkadaşlar ile diyaloglar nasıl olacak? ☺

      Sil
  3. bak bu çok güzel bir haber.yazıları tersten okuuğumdan kreş durumu konusuna yorum yazmicim :)

    YanıtlaSil
  4. yazıları derken blog yazılarını demek istemiştim.ifade edemedim gibi geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım anladım şekerim, cok tesekkurler vakit ayırıp hepsini ayrı ayrı yorumladigin için. Öperim tekrar :)

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...