Counter

28 Eylül 2011 Çarşamba

Eski çay kutusu yeni ne(?) kutusu ?

Aslında bu sabah niyetim bu kutuyu değerlendirmek değil, kocaman bir karton kutuyu keçe ile kaplamak ardından bu kutuya takım küçük kutucuklar yapmak idi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Keçeleri döktüm ortaya sonra diğer malzemeleri toplarken dolabın içinden bu kutu gözüme çarptı, boyarım diye ayırmışım hobi dolabına. Hani hiç bir şeyi atmıyoruz ve değerlendiriyoruz ya, atmadığım o kadar çok ıvır zıvır var ki, kurcalarken elimde kalınca bu kutu vardır bunda da bir keramet deyip boyaları çıkardım bu kez :)

Ama o kadar zor oldu ki zemini açık renk ile kapatmak, kaç kat boyadım hatırlamıyorum. Pek sıkıldım boyarken. Antalya güneşi işe yaradı bu kez ve çabuk kurudu şükür ki. Kutu boyandı, peçete de fikslendi, alt kısmı ince organze kurdele ile kapağı da kalın kurdele ile süslendi de sonuçta ne oldu bilmiyorum. Yani ne işe yarar nerede kullanılır hiç bir fikrim yok. Şimdi yeni hali ile dolaptaki eski yerini alacak. Keçe kutuları da hafta sonuna yetiştiririm sanırsam.







Kapak geçmeli olduğu için altını boyayamadım. 

Alttaki kurdele de hataları saklıyor :) 




Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu kutuları, bir dahakine ben de o şekilde değerlendireyim :) 

Şimdilik hoş kalın. 

25 yorum:

  1. Kızlara güzel bir toka kutusu olur :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olmuş, çocuklu misafire şeker dolu hediye olur, yaptıklarınıza bayılanlara "bu da senin için" hediyesi olur. Kenarda böyle acil durum hediyeleri bulundurmak çok iyi oluyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hiiii! Çok güzel boyamışsınız :)
    Eskisi ile hiç bir bağlantısı yok resmen :)
    Çok amaçlı kutu bunlar, her işe yarar. Takı,toka kutusu olur. İplik kutusu olur, boncuk kutusu olur, düğme kutusu olur :) Ama birde kendi görevini de yapabilir, yani çay kutusu olur yine, öyle eski haliyle duracağına böyle sevimli şekilde çok havalı bir görüntü oluşturur mutfakta :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Boyamak uzun sürünce sıkılıyo bazen insan anlıyorum seni..

    Çok hoş olmuş Rengim, ellerine saglık. Her şekilde kullanabilirsin. Ben olsam elimin altında olsun diye, sık sık kullandıgım ıvır zıvırlarımı koyardım ki hobi malzemeleri yani. Kurdelalar, düğmeler falan veya kalemlerim gibi :)

    YanıtlaSil
  5. aynı kutudan var,tüyo oldu :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel olmuş. Bu kutular her işe yarar:)

    YanıtlaSil
  7. Her şey olur can, böyle kutular kurtarıcı aslında ve karton kutulardan daha dayanıklı. Madem hobi odana geri gitti oradaki malzemlerini koy mesela düğmelerini. İyi günlerde kullan çok güzel olmuş. Tekrar mutfağa giderse bitki çayı kutusu da yapabilirsin üstündeki desenler çağrıştırdı tekrar bakınca:)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Herşey kutusu :))
    Nasıl da değişiyor, değişim insana nasıl da zevk veriyor değil mi:) Sen gene birkaç kat boyamışsın, ben en fazla iki katta pes ediyorum :)

    YanıtlaSil
  9. nihal ablama katılıyorum cnm ve cnm öpüyorum sevgiler:))
    aslında kumaba ra da olur:D

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık ne güzel olmuş:) Mutfağa yakışır bence bu kutu:)

    YanıtlaSil
  11. harika ne güzel değerlendirmişsin
    sevgiler
    yeliz

    YanıtlaSil
  12. Proje Çanta' cım evet toka kutusu olabilir ama çok derin o iş için, o yüzden ancak söylediğin gibi küçük kızlara :)

    Nihal hanım, içinde minik minik meyveli şekerlerle hayal ettim çok sevimli geldi görüntüsü, o şekilde güzel bir hediye olur haklısınız çok teşekkürler,

    Zeynep Hanım çok teşekkür ederim. Çok amaçlı kutu sanırım hediye olacak :)

    Aslı' cım sağol, bir de boya boya kapanmayınca baya bir gıcık oldum. Ben hediye edeyim dedim, eğer görüp beğenirse evime gelen bir arkadaşım, "al senin olsun" demeyi çok severim ben :))

    Neval hanım çok teşekkür ederim, hadi siz de boyayın :)

    Semi' nin mutlu elleri çok teşekkürler.

    Fiamma' cım aslında yeşil çayımı mı koysam diye düşünmedim değil, dediğin gibi resimler çok müsait; ama içine bir dolu minik şeker doldurup masanın üzerine koyayım ve ilk beğenene "al senin olsun" diyeyim diye fantezi yaptım :)) Açık mutfak ile salon arasındaki bar-masa bu tuzak(!) için iyi bir mekan.

    Banu abla, haklısın, boyarken daraldım ama bitince de pek bir mutlu oldum. Senin iki katta pes etmen normal çünkü sen bir boyadın mı 10-15 tane birden boyuyorsun benim gibi bir tane değil ki :))

    Mavi' cim kumbara da olurmuş bak, ama üstünü usturupluca kesmek lazım, ben beceremem, Nihal hanımı dinlemek en iyisi :)

    Ecer, çok teşekkür ederim.

    Yeliz çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Emegine saglik ne kadar güzel yapmissin canim yaa.

    YanıtlaSil
  14. Çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık. Ben boyama yaparken, özellikle açık renk zeminlerde boyayı biraz daha koyu bırakıyorum. Daha çabuk kapanıyor sanki.

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkürler Dilek Hanım. Ben boyayı zaten inceltmeden kullanıyorum hep ama zemin hem metal hem de parlak olduğundan tutunamadı bir türlü boyacık :))

    YanıtlaSil
  16. valla komşum çok güzel olmu şık olmuş zarif olmuş..daha ne diyeyim.içine ıvır zıvır boncuk düğme herşeyi koy.güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  17. ımmmm çok süper olmuş hele kapaktaki görkemli fiyonk.Doğrusu benim aklıma gelmezdi .Öyle bir hava vermiş ki ...Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Nalan Hanım çok teşekkürler. Aslında kapaktaki görkemli fiyongun nedeni de boya ile kapatamadığım kabartma Lipton yazısı :)) Onu kapatayım derken elime geçen kurdela derdime derman oldu :)

    YanıtlaSil
  19. emeğine sağlık... ne kadar güzel olmuş...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. eliniz de yeni bir hayat kazanmış çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Okuyan, hoşgeldiniz tekrar çok teşekkür ederim.

    Turkuazft siz de hoşgeldiniz, teşekkürler güzel yorumunuz için. :)

    YanıtlaSil
  22. Harika fikir! elinize sağlık

    YanıtlaSil
  23. Teşekkür ederim Tarchin, hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...