Ben bu aralar biraz yemeğe mi düştüm ne? Hiç yapmazdım böyle şeyler ama bir haftada ikinci yemek paylaşımı oldu bu. Siz el becerilerinizi paylaşırken, ben sürekli gırtlak derdindeyim sanırım. Bir de özellikle paylaşıyorum ki boş durmuyorum mesajı veriyorum aklım sıra. Bak bak...
Sabah kahvaltı üzerine webden köşe yazarlarımı okudum, sonra da sizlerin sayfalarına bakayım dedim. Bir de baktım Mekila, Limonlu ıslak kek yapmış. Birden bire coştum. Aylardır ne yapmıştım ne yemiştim kek, hele de limonlusundan :) Hafta sonu coşkusu da olunca hemen ayaklandım, iş edindim, yaptım, ev koktu mutlu oldum. Hatta üst kat komşum canım arkadaşım da "kek mi kokmuş burda ?" diye gelince daha da keyiflendim :) Yedik rahatladım.
Tarif ister misiniz bilemedim çünkü tarifim doğaçlama. Ama saklamış da olmayayım belki sizin de canınız çeker yapmak istersiniz en basitinden:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt (evde süt kalmamış)
1 bardak yıkanmış unlanmış kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1,5 bardak tam buğday unu
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Yumurtanın beyazını şekerle 5-6 dakika ayrıca çırpıp diğer ıslak malzemeleri de ekleyerek karıştırıcı ile yüksek devirde çırpıyorsunuz, sonra kuru malzemeleri birlikte eleyip ıslakların içine boca ediyorsunuz ama bu kez tahta spatula ile nazikçe azıcık karıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza dökerek önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar kontrol ederek pişiriyorsunuz. Mümkün olduğunca ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyorsunuz ki kekin kabarma olayı sabote edilmiş olmasın.
Günümüzün tabiri ile "ben yaptım oldu". Afiyet olsun.
(Ben hala bir yemek blogu değilim. Dolayısıyla sürç-i lisan ettim ise affola. )
Sabah kahvaltı üzerine webden köşe yazarlarımı okudum, sonra da sizlerin sayfalarına bakayım dedim. Bir de baktım Mekila, Limonlu ıslak kek yapmış. Birden bire coştum. Aylardır ne yapmıştım ne yemiştim kek, hele de limonlusundan :) Hafta sonu coşkusu da olunca hemen ayaklandım, iş edindim, yaptım, ev koktu mutlu oldum. Hatta üst kat komşum canım arkadaşım da "kek mi kokmuş burda ?" diye gelince daha da keyiflendim :) Yedik rahatladım.
Tarif ister misiniz bilemedim çünkü tarifim doğaçlama. Ama saklamış da olmayayım belki sizin de canınız çeker yapmak istersiniz en basitinden:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt (evde süt kalmamış)
1 bardak yıkanmış unlanmış kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1,5 bardak tam buğday unu
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Yumurtanın beyazını şekerle 5-6 dakika ayrıca çırpıp diğer ıslak malzemeleri de ekleyerek karıştırıcı ile yüksek devirde çırpıyorsunuz, sonra kuru malzemeleri birlikte eleyip ıslakların içine boca ediyorsunuz ama bu kez tahta spatula ile nazikçe azıcık karıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza dökerek önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar kontrol ederek pişiriyorsunuz. Mümkün olduğunca ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyorsunuz ki kekin kabarma olayı sabote edilmiş olmasın.
Günümüzün tabiri ile "ben yaptım oldu". Afiyet olsun.
(Ben hala bir yemek blogu değilim. Dolayısıyla sürç-i lisan ettim ise affola. )
ıımmmmmm, nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilKek kokusu muhteşemdir, insana huzur ve mutluluk verir. Hele ki bir de içinde limon olursa daha da güzeldir. Ellerinize sağlık. Galiba ben de yapacağım :)
YanıtlaSilNoblesse' cim afiyetle yedik valla :) Çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilAsteriastaki evdeki kek kokusuna bayılırım ben de. Evi ev yapan kokulardandır bence de. Hadi sen de yap, afiyet olsun şimdiden :)
Nefis görünüyor, kokusu burnuma geldi:)) Çokta güzel kabarmış, afiyet olsun. Yemek bloglarından uzak duruyorum ben, harika şeyler yapılıyor denemeden duramıyorum tabii kilolar alıp başını gidiyor öyle olunca:)
YanıtlaSilAh bir kadın olsam da kek yapsam şu ara kışlık yapmaya daldım unuttum ne güzel duruyor canım çekti soğuk sütle bayılırım.
YanıtlaSilÇılgın Mevdoş
rengim cnm eline saglık limonsunada portakalsına da bayılırım bende uzun zamandır kek yapmadım cnm ya kalmadı dimi hiç:D:D:D
YanıtlaSilFiamma' cım, sağol canım. Aslında sonuna kadar haklısın. Uzak durmak lazım. Sen bana bakma ben bu ara gerçekten abarttım. Verdiğim kiloları haldur huldur geri alınca aklım başıma gelir :))
YanıtlaSilAh Mevdoş' cuğum asıl kadın sensin, kışlık yapıyorsun. Ben kışlık namına iki fasulye iki domates yaptım o kadar. :))
Maviimmmm, kaldı kaldı bir kaç dilim. Göndereyim mi?
mmm çok güzel gözüküyor ve lezizz.. elinize sağlık :)
YanıtlaSilAyy şimdi yine baktım canım çekti, ben limon kabuğu rendeli yağlı kek severim dur yarın yaptırayım anneme de eve dönünce hem resmini çekeyim hem de yiyeyim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor.Ben limon kabuğu da portakal kabugu da sevıyorum ama eşim hoslanmıyor,genelde de o yediği için bende kabuksuz yapıyorum :)
YanıtlaSilbak şimdi görünce burada gece gece canım çekti.ama bu saatte öldüm Allah yapamam:)) öhöm dün elmalı turta yapmıştım onunla idare edicem:) ellerin dert görmesin (ben özellikle yazıyorum bu deyimi çok çalışınca ellerim ağrıyoracısını bildiğimden öyle yazıyorum. onlara bişey olsa ne yaparız mazallah?).nefis görünüyor.
YanıtlaSilRengim, yapma bana bunu :) nefis görünüyor, ellerine saglık..ama ben bu saatte nerde bulucam, nasıl yapıcam şimdi bunu :)
YanıtlaSilŞaka bir yana, limonlu kek yedim ama hiç kendim yapmadım. Tarifinide çaldım haberin olsun :)
Zeynep Hanım, çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz :)
YanıtlaSilFiamma'' cım, yaptırdın mı annene keki? Afiyet olsun diyeyim mi :)Ben de koydum limon kabuğu ama az olmuş, daha da koyabilirmişim.
Sevtap Hanım, hoşgeldiniz ve çok teşekkür ederim. Portakal kabuğu da nefis olur haklısınız, hele içinde bademle. Kekin yarısına koymayın desem eşiniz için :))
Alanay' cım turta başka bir lezzet tabi ona da bayılırım. Senin de ellerine sağlık ve afiyet olsun, çok sağol :)
Aslı' cım, özür dilerim valla :( Tarif sonuna kadar helal olsun canım. Şimdiden afiyet olsun.
ellerine sağlık.. dün sabah benimde pek canım çekti ama yok kalkmadı kolum..
YanıtlaSilBende bugün bir kek yapsam iyi olacak ama üseniyorum :)
YanıtlaSilSevgi, Nesliname çok teşekkürler, hadi hadi üşenmeyin. Afiyet olsun :)
YanıtlaSileskiden o kadar şahane kek yapardım ki...sonra kendi kendime nazar ettim..artık asla güzel olmuyor :(
YanıtlaSilvalla senin kek enfes görünüyor cankuş..ellerine sağlık :)
Figen ablacım, aslına bakarsan benim de eskiden yaptığım kekler daha bir kabarır daha bir lezzetli olurdu ya da benim ağzımın tadı daha iyiydi. Bu kek plansız pat diye yapıldığı için nispeten güzel oldu, keşke beraber yiyebilseydik.
YanıtlaSil