Counter

17 Eylül 2011 Cumartesi

Kek yaptım :)

Ben bu aralar biraz yemeğe mi düştüm ne? Hiç yapmazdım böyle şeyler ama bir haftada ikinci yemek paylaşımı oldu bu. Siz el becerilerinizi paylaşırken, ben sürekli gırtlak derdindeyim sanırım. Bir de özellikle paylaşıyorum ki boş durmuyorum mesajı veriyorum aklım sıra. Bak bak...

Sabah kahvaltı üzerine webden köşe yazarlarımı okudum, sonra da sizlerin sayfalarına bakayım dedim. Bir de baktım Mekila, Limonlu ıslak kek yapmış. Birden bire coştum. Aylardır ne yapmıştım ne yemiştim kek, hele de limonlusundan :) Hafta sonu coşkusu da olunca hemen ayaklandım, iş edindim, yaptım, ev koktu mutlu oldum. Hatta üst kat komşum canım arkadaşım da "kek mi kokmuş burda ?" diye gelince daha da keyiflendim :) Yedik rahatladım.

Tarif ister misiniz bilemedim çünkü tarifim doğaçlama. Ama saklamış da olmayayım belki sizin de canınız çeker yapmak istersiniz en basitinden:



2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt (evde süt kalmamış)
1 bardak yıkanmış unlanmış kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1,5 bardak tam buğday unu
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Yumurtanın beyazını şekerle 5-6 dakika ayrıca çırpıp diğer ıslak malzemeleri de ekleyerek karıştırıcı ile yüksek devirde çırpıyorsunuz, sonra kuru malzemeleri birlikte eleyip ıslakların içine boca ediyorsunuz ama bu kez tahta spatula ile nazikçe azıcık karıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza dökerek önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar kontrol ederek pişiriyorsunuz. Mümkün olduğunca ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyorsunuz ki kekin kabarma olayı sabote edilmiş olmasın.

Günümüzün tabiri ile "ben yaptım oldu". Afiyet olsun.

(Ben hala bir yemek blogu değilim. Dolayısıyla sürç-i lisan ettim ise affola. )



18 yorum:

  1. ıımmmmmm, nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kek kokusu muhteşemdir, insana huzur ve mutluluk verir. Hele ki bir de içinde limon olursa daha da güzeldir. Ellerinize sağlık. Galiba ben de yapacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Noblesse' cim afiyetle yedik valla :) Çok teşekkür ederim.

    Asteriastaki evdeki kek kokusuna bayılırım ben de. Evi ev yapan kokulardandır bence de. Hadi sen de yap, afiyet olsun şimdiden :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor, kokusu burnuma geldi:)) Çokta güzel kabarmış, afiyet olsun. Yemek bloglarından uzak duruyorum ben, harika şeyler yapılıyor denemeden duramıyorum tabii kilolar alıp başını gidiyor öyle olunca:)

    YanıtlaSil
  5. Ah bir kadın olsam da kek yapsam şu ara kışlık yapmaya daldım unuttum ne güzel duruyor canım çekti soğuk sütle bayılırım.
    Çılgın Mevdoş

    YanıtlaSil
  6. rengim cnm eline saglık limonsunada portakalsına da bayılırım bende uzun zamandır kek yapmadım cnm ya kalmadı dimi hiç:D:D:D

    YanıtlaSil
  7. Fiamma' cım, sağol canım. Aslında sonuna kadar haklısın. Uzak durmak lazım. Sen bana bakma ben bu ara gerçekten abarttım. Verdiğim kiloları haldur huldur geri alınca aklım başıma gelir :))

    Ah Mevdoş' cuğum asıl kadın sensin, kışlık yapıyorsun. Ben kışlık namına iki fasulye iki domates yaptım o kadar. :))

    Maviimmmm, kaldı kaldı bir kaç dilim. Göndereyim mi?

    YanıtlaSil
  8. mmm çok güzel gözüküyor ve lezizz.. elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Ayy şimdi yine baktım canım çekti, ben limon kabuğu rendeli yağlı kek severim dur yarın yaptırayım anneme de eve dönünce hem resmini çekeyim hem de yiyeyim:)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor.Ben limon kabuğu da portakal kabugu da sevıyorum ama eşim hoslanmıyor,genelde de o yediği için bende kabuksuz yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  11. bak şimdi görünce burada gece gece canım çekti.ama bu saatte öldüm Allah yapamam:)) öhöm dün elmalı turta yapmıştım onunla idare edicem:) ellerin dert görmesin (ben özellikle yazıyorum bu deyimi çok çalışınca ellerim ağrıyoracısını bildiğimden öyle yazıyorum. onlara bişey olsa ne yaparız mazallah?).nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. Rengim, yapma bana bunu :) nefis görünüyor, ellerine saglık..ama ben bu saatte nerde bulucam, nasıl yapıcam şimdi bunu :)

    Şaka bir yana, limonlu kek yedim ama hiç kendim yapmadım. Tarifinide çaldım haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  13. Zeynep Hanım, çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz :)

    Fiamma'' cım, yaptırdın mı annene keki? Afiyet olsun diyeyim mi :)Ben de koydum limon kabuğu ama az olmuş, daha da koyabilirmişim.

    Sevtap Hanım, hoşgeldiniz ve çok teşekkür ederim. Portakal kabuğu da nefis olur haklısınız, hele içinde bademle. Kekin yarısına koymayın desem eşiniz için :))

    Alanay' cım turta başka bir lezzet tabi ona da bayılırım. Senin de ellerine sağlık ve afiyet olsun, çok sağol :)

    Aslı' cım, özür dilerim valla :( Tarif sonuna kadar helal olsun canım. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık.. dün sabah benimde pek canım çekti ama yok kalkmadı kolum..

    YanıtlaSil
  15. Bende bugün bir kek yapsam iyi olacak ama üseniyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Sevgi, Nesliname çok teşekkürler, hadi hadi üşenmeyin. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  17. eskiden o kadar şahane kek yapardım ki...sonra kendi kendime nazar ettim..artık asla güzel olmuyor :(
    valla senin kek enfes görünüyor cankuş..ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. Figen ablacım, aslına bakarsan benim de eskiden yaptığım kekler daha bir kabarır daha bir lezzetli olurdu ya da benim ağzımın tadı daha iyiydi. Bu kek plansız pat diye yapıldığı için nispeten güzel oldu, keşke beraber yiyebilseydik.

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...