Counter

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Aslında TAKMAMAK lazım ama...

Ece' min annesi, Nilhan' cım, mimledi bu kez. Hatta sanırım Deep de mimlemişti bu konu ile ilgili ki o zaten sürekli mimliyor biliyorsunuz, mimmatik. 

Bu vesile ile farkettim ki takıntılarımdan tez vakitte kurtulmam lazım. Takıntı demek önyargı demek bir yerde ve önyargı kötüdür yahu. 

Takıntıların kadar önyargılısın değil mi?. Yoksa bu da mı bir önyargı? 

Tevekkeli değil yazmaya korktum ben bu konuyu, demek ki varmış bilinçaltımın bir bildiği. Çok düşündüm üzerinde ama her seferinde yazmak için açtım açtım kapattım sayfayı, notları aldım aldım biriktirdim, yani çok birikti. Anladım ki ben gıcık bir insanım, taktım mı takıyorum daha da gıcık oluyorum . :)

İnsanlarda taktığım, hazetmediğim hatta gıcık olduğum şeylerle başlayalım. Misal bunlardan bir an evvel kurtulmak lazım çünkü yorucu şeyler, yani bir insanı ya olduğu gibi kabullen ya da hayatından çıkar, takıntılarınla hem kendine hem de etrafına dar etme dünyayı dimi. 


Mesela sürekli kendini öven bir insan düşünün: 
"Ayyy hayatta yalan söyleyemem, beceremem zaten, nefret ederim yalandan" 
"O kadar iyi niyetliyim ki sürekli kazık yiyorum, güvenmiim diyorum yine güveniyorum..." 
"Geçenlerde yemeğe aldım da kaynımları ay parmaklarını yediler ayol" yoruyor beni, takılıyorum... 

Sonra bir de herşeyi bilenler var, üstelik sormadan öğretmeye çalışanlar: 
"Ben onu öyle yapmıyorum şekerim, bak şöyle yapıceksin" 
"Durulama suyuna 2 fiske tuz at bak bir daha soluyor mu rengi?" 
"Aaa yok o öyle değil bak ben anlatayım sana..." 
"O öyle katlanmaz güzelim bak göstereyim..." 
"Ay çocuğun bacaklarını örtsene annesi nazar değer" 
"Üstünü ört annesi kurander var" herşeyi bilir her şeyi ama kendini bilmez. 

Bir de aşırı iltifat eden modeller var: 
"Ayy ne kadar yeteneklisin, kız nasıl yaptın bu kurabiyeleri, enfes enfes..."
“Aman efendim aman bu ne güzellik, parlıyorsun” 
“Ne kadar muhteşem bir iş çıkarmışsın” 
“Hayatımda böyle güzel bir elbise görmedim, bir de yakışmış ki...” 

Sanırım buna örnek vermek çok zor ama düşünün ki bir sohbet ortamı, kalabalık, herkes kendince konu ile ilgili fikirlerini söylüyor ama biri var ki sürekli aynı çemberde dönüp duruyor, desteksiz desteksiz sallıyor,  bilgisi yok fikri çok,… 

Sonra –e harfini yayan, açan, basan, ezen insanlar var, 
Artık demek yerine artıkın, 
Sadece yerine sadecene diyenler. 

Kurnazlar, küçük hesapçılar, içten pazarlıklı, samimiyetten uzak, fesat insanlar, sürekli aba altından sopa gösterenler, kötü niyetliler ... 

Abarttım mı :) 

Korkutmadım inşallah... 

Gelelim diğer takıntılarıma: 

Ben iflah olmaz bir listeciyim, sırf listeler için hep elimin alında olan bir defterim var. Haftalık ve günlük yapılacaklar listelerim: Alınacaklar, yapılacaklar, araştırılacaklar, okunacaklar, dikilecekler, temizlenecekler, gidilecek yerler, görülecek filmler, dinlenecek müzikler. Bir de üstünü çizme zevki var ki tadına doyulmaz :)

Bu ara sürekli bir çok şükür, maşallah, inşallah durumum var, buna da takıldım. 

Saçlarım hiper ötesi dökülüyor ona da takığım bu ara. 

Temizlik konusuna takıldım yine bu ara biraz, ama hoş görüyorum kendimi Lara var ya artık evde ondan, geçer. 

Her şeyin bir yeri olmalı dimi evde, aldığın şeyi de işin bittiğinde yerine koyarsan dağılmaz ev, o zaman da sen toplamak için vakit kaybetmezsin, takıntı sayılır mı bu da? (ığğhh tam anne repliği olmadı mı bu?)

Sıcak fincan ya da ıslak bardak mobilya üzerine altlıksız konulursa gözümü o bardaktan alamam ta ki kalkıp altlığı koyana dek. 


Sonra dondurmaya dayanamam evde çikolata varsa bitirmeden rahat edemem. 

Çok değer verdiğim biri olmasa bile biri beni yanlış anladı ise onu düzeltene dek uyku uyuyamam... 


Yapmayı düşündüğüm planladığım şeyi bir şekilde elimden olmayan nedenlerden dolayı bir türlü yapamadıysam gerilir daralır aklımdan çıkaramam. 


Uzar da uzar ama baktım ki  Nilhan' ım mimlediğinden beri gelip gidip yazmışım artık yayınlayayım da daha fazla uzamasın bu sefer de buna takmayayım.... 


Yeni icraatlarım ve Lara' nın icraatları ile döneceğim yakında ama sıcaklar izin verir de vakit ayırabilirsem... 


Sevgiler hepinize, 

23 yorum:

  1. Bak şekerim o saç dökülmesiyle ilgili şöyle yapıcaksın diye başlasam cümleye nasıl olur aceba :)
    Şaka bir yana doğum sonrası fotoğraflarımdan birkaç tane yollamalıyım Ülkercim sana, gerçekten normal olduğunu anlayacaksın dökülmenin bu aylarda, resmen besleme gibiydim dökülen saçlarım çıkmaya başladığında :)

    Ben de yazmak niyetindeyim bu hafta ama inan benimkiler de çok fazla ve çok çok haklısın kurtulmalı bunlardan aslında, yazık günah takarak harcadığımız zamanlara ama can çıkmadan huy çıkmıyor galiba :(

    Yine büyük bir kısmını içimden 'ben de ben de' diyerek okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra' cım o cümleyi sen kurarsan gıcık olmam ki ben, hakkaten ama :))
      Ayrıca çok sağol içimi rahatlattın saçlarımı kazıtasım var hatta sanırım son derece kısa kestiricem şu yaz bitsin evden dışarı çıkabileyim. Ama fotoğrafı isterim yine de. Ne zaman tekrar çıkmaya başlar ki sence?
      Seninle çok ortak noktamız olduğunu zaten biliyorum ve hatta senin yazını okurken ben de unuttuklarımı hatırlarım diyorum (Çok lazım ya :))

      Sil
  2. Ülkerim sen de bişey bilmiyorsun şekerim. Saç dökülmeye başladı mı, kızın seni tanımaya başladı demektir.
    " herşeyi bilir her şeyi ama kendini bilmez. " bu tanımlamaya bittim.
    Ben iltifat aldığında hönkleyenlerdenim. Ne cevap vereceğimi bilemem. Bir de ben sanırım geniş midir, açık mıdır bilmem ama -e harfini yaya yaya kullanıyorum. düzeltmeye çalışsam da arada kaçıyor :D İyi ki yazışıyormuşuz yoksa sen bana da takardın :P
    Seninkiler korkulacak gibi değilmiş Ülkerim.
    Üşenmeden yazdığın için ise çok ama çok teşekkür eder öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nası Nilhan ya anlamadım ki ben... Kızım beni tanımaya mı başlamak ? Açıkla :))
      Söylemişimdir belki bence en büyük erdemdir kişinin kendini bilmesi...
      İltifat aldığımda direk inkar ederim akabinde dalga geçerim yani iltifat olduğunu düşünürsem, yoksa gerçek olduğunu düşünürsem direk utangaça bağlarım "yok efendim abartıyorsunuz" derim :))
      Ya ben seninle konuşurken hiç farketmedim ki e leri açtığını, farkedersem kapatırım :)))
      Öperim seni :)

      Sil
  3. "anladın mıı?" diyenleri ne yapalım?
    *Bir arkadaşım vardı, iş yüzünden görüşmek zorunda kaldığım (çünkü zorunda kalmasam en azından iş yüzünden görüşmezdim, insanların iş arkadaşlıklarıyla sosyal arkadaşlıklarındaki durumları farklı olabiliyor), O müdürlükte çalıştığı için, bizden kıdemce düşük olsa da birtakım yetkileri vardı. Olayı bilmez, hikayeden bihaberdir ancak iş bitimine odaklıdır ve "anladın mııı" diye dikte ettirirdi. Bir gün ona "oradan bakınca salak mı görünüyorum, anladın mı, anladın mı, elbette anladım, ya sen beni anladın mı? " diye çıkışmıştım. O oldu bir daha çok dikkatli davrandı ama alışmış kudurmuştan beterdir.
    *Bir akrabam var, kan bağım da var. Çok seviyorum. Ama sonu gelmez cümleleriyle boğuyor. En sonunda da anladın mı diyor. E be gülüm ben zaten ilk cümlen bitmeden olayı kavramıştım diyemiyorum. O, arkadaşım gibi değil, kıyamıyorum.
    *Bir de eş durumundan akrabam var. Kendisi eski öğretmen. Çok didaktiktir. Dandik bir gribal enfeksyonda lalettain yaptırılmış sıradan tahlillerde, bilmem ne değeri normalin 2 fiske üstünde imiş de "anladın mı" Ne diyeyim ki, "bu insanlık için küçük ama senin için büyük bir adım" mı? "Kardeş tahliller bildiğin rutinler, yüksek çıkanın tek başına anlamı yok, üzgünüm ama kazık gibisin, tahlilinde bi numara çıkmamış" mı?
    Şimdiiii! Bir alkış da "anladın mı" cılar için gelsin! Onlar olmasa ben böyle uzuuun yazı için konuyu nereden bulacaktım, anladın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Anladın mı' nın bir tık duyarlısı 'Anlatabildim mi' dir ki onun kadar gıcık olmam ikinciye ama haklısın, 'anladın mı' gıcıktır :) Çok teşekkürler bu güzel katkı için :)

      Sil
  4. Ben de sıralasam takıntılarımı bu kadar çıkar mı acaba diye düşünüyorum şu anda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki senden bu kadar takıntı çıkmaz gibi geliyor bana... Biraz daha aşmışsın diye düşünüyorum ama ben de aşıcam bak gör :))

      Sil
  5. Ayyy bişi diiicem ama sinir olacak mısın acabaaaa :((
    İş hayatındayken saçım tutam tutam dökülüyordu, yanı sıra vücut ağrıları ve çarpıntı, meğer hipertiroid olmuşum....
    Sinir oldun mu bilmem ama...
    Öptüm seniiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ama ben sana kızamam çünkiiii bir kez kafadan duayen seçmişim seni, o nedenle söylediklerini dikkate alırım ama saç dökülmesinin nedeni sanırım hamilelik sonrası durumlar... O nedenle ben de öperim :)))

      Sil
  6. Bardak altlığı takıntımız ortakmış. Ama kocamda türevlerinden tonla var. Bir adım ötesi obsesyon diyebilirim. Onun takıntılarına takıyorum ben de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bardaklar iz bırakıyor ya hani, eğer yapan kişi çok samimi değilse ve müdahale edememişsem kişi gider gitmez silerim arkasından bardak izini :)) Ama hoş değil bunlar, rahat olmak lazım söylediğiniz gibi sonu obsesyon çünkü... Çok teşekkürler uğradığınız için :)

      Sil
  7. heeeey ne güzeeeeel.
    ha ha çok eğlenceli.
    bi deee hafızan sağlam o vaaar.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha var değil mi senden gelip hala yanıtlamadığım mimler, bak var olduğunu biliyorum ama ne olduklarını hatırlamıyorum :)

      Sil
  8. canım benimm yorumunu okudum ama bu postu okumadan direk yazıyorum :))
    bi arkadaşımda yorumunun uçtugunu söyledi allah allah güzel yorumları çalıyolar mı napıyolar anlamadım:))
    larayı ve seni öpüyorummm çokk

    YanıtlaSil
  9. İnsanlarla ilgili takıntılar nokta atışı tespitler olmuş bana göre:))Kesinlikle kesinlikle demeden edemedim.Örnekler müthiş.Benimde bir fikir aklıma düşüp yapamadıysam deliririm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ayla' cım, o nedenle işte birlikte tezgah da açarız, dükkan da biz :))

      Sil
  10. Gıcık gıcığı anında bulur, çok severmiş oh benden bir tane daha var deyü :P

    yaz diyorum sana hep yaz, muhteşem ! yeteneğini sergilediğin el işi süper düper!!! marifetlerini de yaz tabe ama sen yaz yaz yaz ( şaka bir yana ben seni hep çok yetenekli buluyorum ondan sebep süpersin diyorum, iyi de böyle deme diyebilirdin bana gıcık olduğunu cümle aleme yaymasaydın :PPP uyumazsın şimdi :))) merak etme yanlış anlamadım olayın gıcıklığındayım, gıcığım ya :P)

    tanımlamalarına o cümlelere çok güldüm, sesleri duydum," e" basması bir de bööğrek var ona deli olurum...

    iyi ki yayınladın ama arada ekle bence :)))) vardır bilrim daha, kan çekti ya, vardır daha takıntın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen dediğin gibi :) İşte ben sana diyemiyodum da gıcık olduğumu içimde de tutamadım daha fazla ondan ötürü yazayım bari dedim :))İsabet olmuş mesajı almışın sen :))
      Senin söylediklerini iltifat olarak almıyorum ki ben kardeşim. Samimiyetinden eminim :) Ayrıca aslında daha çoook takıntım var sanırım ama ilk fırsatta aklıma gelenler bunlar :) Böööağrek var, herkese canım diyenler var ay çok var :)

      Sil
    2. Ebet haklisin canım, cok hoş olmuş cevabın benim bloga da beklerim canım :)

      Sil
    3. Bak güzelim o öyle olmayacak çok hoş 1 blog bana da beklerim canım diyeceksin :)

      Sil
  11. "Merhaba, bloğunuzla ilgili bir şey soracaktım bana mail atabilir misiniz. esra@findirim.com. Teşekkürler. "

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...