Counter

18 Ocak 2013 Cuma

Bir battaniye hikayesi daha

Lara' nın battaniyeleri diye bir yazı dizisi mi hazırlasam dedim başlığı atarken bir yandan da. Aşk, emek, sevgi, nefret, vefa tekmili birden, iş yapar mı dersiniz? 

Daha önce de defalarca bahsettiğim (veya bahsettiğimi sandığım) gibi Lara' nın bir sürü örgü battaniyesi var. Hayır ben yapmadım. Hiç o kadar detaylı işlere giremedim hamileyken; bu saatten sonra da hayatta girmem, (iddialı mı oldu biraz; pek tabi de girebilirim çok sevdiğim bir model olursa ama). Annem sağolsun ve arkadaşları ve komşuları, akrabalar... Sözleşmemişler, konuşmamışlar, hepsi birbirinden sevgi dolu, hatırlı, özenmişler, kızıma sıcacık battaniyeler örmeye karar vermişler hatta örmüşler. Sağ olsunlar varolsunlar. Atacak satacak halimiz yok, illa ki kullanılmalı ya da en azından bir süre dolap beklemeli yazık onca emeğe değil mi, bir yıl raf ömrü biçtim şimdilik emeğe saygı mahiyetinde (soran eden olursa 'ay hiç kullanmaz olur muyum, çok teşekkür ederiz teyzesi çok da sevdik hep de kullanıyoruz' demek lazım, göstermek lazım en kötü ihtimalle anneme yani) sonrasında yazık bunca emeğe dolap mı beklesin onca çocuk sıcak battaniyeler beklerken deyip illa ki gönderilecekler lüzumlu yerlere. 


İşte o battaniyelerden bir ikisini kullanıyorum, puset ile çıkarken özellikle. O da neden? Aslında ben polar bir battaniye kullanmayı tercih ediyorum ancak annemin ısrarlı "Nohutlu battaniye nerde, neden bu dümdüz şeyi (o kadar sevmemiş ki şey diyor) örtüyorsun hiç örgün yokmuş gibi, ben o nohutluyu puset için ördüm işte, nerde nerde nerde, kullan kullan kullan?" şeklindeki tatlı küçük uyarıları... 

İyi kullanalım, seni mi kırıcam, ayrıca havalar da biraz soğuk zaten, ısıtsın kuzuyu. Fakat bu nohutlu battaniye o kadar yaramaz ve söz dinlemez ki, pusetin üstünden sürekli kayıyor. Benim veya Lara' nın hiç bir suçu yok. Yanlardan ve alttan sıkıştırıyorum ama işte battaniye kıpırdak. Neyse geçenlerde yine kaydı, yerler ıslaktı, pislendi, attım kirliye. Fakat kirlileri makinaya tıkarken farketmedim içlerindeki nohutluyu ve sıcaklığı yanlış ayarladım, nohutlu battaniye oldu size kuru fasulyeli battaniye. Hafiften sündü. Astar yüz santim, eski nohutlu yüzelli. 

Tamam işte geç diğer battaniyelerden birine değil mi? Yoook, kadın işkence seviyor yani kendine işkence etmeyi seviyor. Astarını söküp kullanmaya devam. Ama battaniye yine söz dinlemiyor işte; demek ki o da işkence seviyor. Yine düşüyor ama bu kez fark etmeyen kadın onu ön tekerleğin altında bir süre sürüklüyor. Farkettiğinde de iş işten geçmiş battaniye de kendinden geçmiş oluyor(kafası o sırada her yerde olabilir, alamadığı uykusunda, annelik sorgulamasında, akşama ne pişirsemde, heryerde olabilir). 

İşte burası daha da garip. Çünkü bu işkence seven bünye bu kez de vicdan yoluyla kendine işkence edip yazık bunca emeğe de kadıncağız bu yaşında uğraşmış emek emek örmüş de sen de onu tekerlek altında parçala da, nankörlükten girip, kıymet bilmezlikten çıkıyor. Hemen anne aranıyor ve nohutlu battaniyenin başına gelenler ürkütülmeden uzatılmadan nazikçe aktarılıyor. Karşı taraf (yani anne kişisi) (içten yanmalı değilse) olayı sükunetle karşılıyor ve başka battaniye yok mu yoksa öreyimlere kadar gidiyor muhabbet. Tabi ki kendisine geride bekleyen küsur battaniye hatırlatılıyor yeni battaniye tehlikesi savuşturuluyor. Ama bu telefon görüşmesinden sonra vicdan iyice kabarıyor mu, yazık kadıncağıza sesini bile çıkarmadı onca emeğini bu hale sokmana diyerek vır vır konuşan iç ses sürekli sürekli arkadan kafa şişiriyor mu. Sormayın yani varlık içinde yokluk. Bir saçma psikoloji, süt kafası mı bunun adı bilemiyorum. Eskiden de böyleydim bir miktar ama bu aralar hepten ... 

Sözün özü, kuru fasulye battaniye tarafımdan iki arada bir derece itina ile kurtarıldı. İşte sonuç: 

İşkence görmüş battaniye  
İşkencenin battaniye geneline etkisi 
Çiçekleri şöyle mi diksem, 
böyle mi diksem.. 

Tabi ki sonuç tamamen farklı


Bu arada idefix siparişim geldi demiş miydim?

34 yorum:

  1. Yine süper ifade gücü, anlatım!
    Battaniyenin astarını pazen ya da polardan yap, kaymaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Eda, utandırma beni :)
      Battaniyenin astarı pazendi aslında da Lara' nın ayakları pazen filan dinlemiyor işte sürekli havada :))

      Sil
  2. :))) Harikasın süt kafalı kadın, ha-ri-ka :))
    Bence böyle harikalar yaratacaksan geç öbür battaniyelere çabucak, onları da derhal kullanmaya başla ve aklın bilmem nerelerdeyken sürükleyiver teker altında ama bu kez bu kadar kuruntu yapma olur mu kuzum :)) Diğer battaniyeleri merakla bekliyorum, yeni maceralarını(zı) da :)))
    Sevgiler (en bi kalbi!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen ya :)
      Çok teşekkür ederim en kalbi :))
      Asıl sensin harika, okuyamadım kaç zamandır sen neler döktürdün kimbilir.
      Sevgiler çok çok :))

      Sil
  3. Ben hiç battaniye örmedim kızıma. Ören de olmadı :( Ama örülen her battaniyeye gıpta ile bakıyorum, lakin örmeye yüreğimin yetmeyeceğini de biliyorum.
    Ben de hep polar kullandım. İki kat yapar kenarına da ince bişeyler geçerdi annem. Hem hafif hem de ısıtıyor.
    İkinci bebeğe (allah kısmet ederse öresim var ama altına kesinlikle polar dikmeyi düşünüyorum.
    Ben İyi ki battaniyenin başına bunlar gelmiş diyorum çünkü kurtarılmış hali çok daha fazla hoşuma gitti. Ellerine sağlık Ülkerim, Lokumu öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhancım ikinci çocuğunun battaniyesini ben sana örer hediye ederim canım sen hiç merak etme:)

      Sil
    2. Nilhan' ım bebeem, ben de aynı fikirdeyim Fadiş' le sen hele bir o haberle gel bak ben ne battaniyeler ne bereler örüyorum size :)
      Çok teşekkürler,sevindim beğenmene :)

      Sil
    3. Canlarımsınız siz. Sabah sabah duygulandırdınız beni.
      Çok teşekkür ederim. Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın :)

      Sil
  4. Bayıldım ben çok güzel yapmışsın, bundan iyisi can sağlığı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fadiş' cim. Ben de beğendim bu kez gerçekten :))

      Sil
  5. Nohutlu battaniye oldu Fasulyeli battaniye :)
    Anlatımına bayılıyorum Rengim, öyle iyi ifade ediyorsun ki olayları okumak çok keyifli oluyor.
    Battaniye restorasyonu başarıyla sonuçlanmış, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslı' cım :) Dilime geldiği gibi işte... Sevgiler,

      Sil
  6. Bende bu iç sesimi hiç bastıramamşımdır Rengim.Çeyizimdeki oyalı yazmalar yıllardır durur.Battaniyenin sana yaptığı işkenceyi gülerek okudum.BEnce de çok başarılı bir kurtarış,bir süre daha gider böyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazan' cım, bu sesler başa bela gerçekten, durdurmak mümkün değil. Çok teşekkür ederim. Sağol

      Sil
  7. İşkenceden kurtarılan bir battaniye bu kadar mı güzel olur yaaaa... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Banu abla, sen de beğendiysen olmuştur :)

      Sil
  8. allam ya kıkırdattın beni valla.
    :)
    içten yanmalı anne ha.
    fasulyeli battaniye.
    niyetler dümenler senaryolar.
    :)
    lara etrafında iktidar savaşları ha ha haaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yapmışım o zaman :))
      Teşekkürler Deep.

      Sil
  9. :))siparişinin gelmesine sevindim:))ayy oturduğum yerden gülüyorum durmadan:))komik kadınsın vesselam ama bir o kadar da yüreği güzel ve becerikli.sonuç süper bir kurtarma operasyonu olmuş.ellerine sağlık canım.öp kuzumu yerimeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dolunay' cım, valla şımardım bu güzel yorumlara. Çok çok sağol, zevkle öperim kuzuyu uyanınca :))
      Sevgiler,

      Sil
  10. Çok güldürdün beni Ülkercim bu postunla, bizim de bir battaniyemiz tekerlek altında can vermişti benzer şekilde ama ben senin gibi becerikli olmadığımdan döndüremedim hayata :)
    Çocuk küçükken iyi oluyor aslında pusette ama büyük olasılıkla kullanamayacaksın hiçbirini önümüzdeki sene bile. Sen en iyisi güzellerinden bir iki tane ayırıp bahara gönder hepsini gerekli yerlere.
    Bi de bana öyle geliyor ki annen bir sürpriz yapabilir bir sonraki görüşmenizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Son cümlene takıldım :) Yok be Esra yapmaz bence. Yapar mı dersin... Yaparsa da bahardaki toplayıp yollama etkinliğine katılır o battaniye de...
      Çok teşekkürler, sen o pert olan battaniyeyi bana gönder ben ona da itina ile işkence ederim :))

      Sil
  11. Ah ahh hhaaaaaa, öldüm gülmekten her türlü atraksiyon var battaniye ile cebelleşirken:))) Sen benim arkadaşımsın vallahi de billahi de. Ben de sevmem örgü örmeyi ordan kardeşim sayılırsın üstelik. Antalyanın o sıcağında çok çabukbüyüyen bir çocuğun onca battaniyesi olması da ayrı sorun, ama güzel kurtarmışsın, bak ne diyeceğin Lara büyüsün hepsini birleştirip kocaman bir anı battaniyesi yap:)) Çookk güzel olmuş ayrıca kurtarma operasyonun, iyi günlerde kullansın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Senin defile ve çekiliş kadar değil ama az atraksiyon var işte :))
      Bu arada ben örgü örmeyi severim ama iş uzayınca sıkılıyorum klasik, o nedenle battaniye örmek zor dedim kuzucum. Aaktma kardeşinim bence de :))
      Ben o battaniyeleri elden çıkarıcam da işte vaktini bekliyorum Fiamma' cım, sağol çok çok

      Sil
  12. ah ah zavallı battaniyenin başına gelmeyen kalmamış.. bizimde çekmecemizde var hiç kullanılmamış 3 tane battaniye... bende hep polar tercih etmiştimm.. hem yumuşacık hemde tüysüz.. ama işte el emeği başka bir güzel oluyor.. çok iyi kurtarmışsın.. çiçeklerle başka bir hava gelmiş.. güle güle kullansın lara hanım..

    YanıtlaSil
  13. Ben senin bu postunu nasıl da atlamışım!
    Battaniyen harika olmuş ve bence sonunca doğru yerleşimi de bulmuşsun bir güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlamış sayılmazsın Semi'cim. Zaten çok uzun aralıklarla yazıyorum ya hala son yazım.:) Çok teşekkür ederim. Son halini ben de en çok beğendim.

      Sil
  14. Helal olsun senin inadına. Harika bir sonuç olmuş. Değer miydi bilmem ama bence en yakınları bile olsa önce kendini düşünmeli insan. Battaniyeye değil ama sana yazık olmuş. Kıyamam ben size ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm abla değer miydi bilmiyorum ben de ama yapım bu işte. En son kendimi düşünüyorum elimde değil. Oysa benim mutluluğum beni sevenin mutluluğudur dimi, ben mutlu olursam mutlu edebilirim filan, hepsini biliyorum da gel gör icraatta sınıfta kalıyorum. Önce karşımdakinin mutluluğu ve rahatı. Hal böyle olunca da böyle oluyor işte :) Çok teşekkürler,

      Sil
  15. ben seni izlemiyorum uzun zamandır :(
    nedenini bilmiyorum
    izleyici olarak varım ama yayınlarını sanırım kalabalık arasında kaçırıyorum
    google reader'den okumaya çalışıyorum orada da o kadar çok yayın oluyordu iki günde bir +1000'in üzerine çıkıyor
    bende sanırım yayın yapmıyor diyorum
    ah deli kafa ah

    bu arada battaniyeyi çok iyi bir hamle ile kurtarmışsın..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkındaydım inan ama nedenini ben de bilmiyorum :) Teşekkür ederim Nilgün' cüm, görüşürüz artık :)

      Sil
  16. Evet ya sekerim ozlemisim seniii

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...