Counter

25 Nisan 2015 Cumartesi

DIY Elbiseler

Lara' ya elbise yağdırmaya devam.

Lara giyinmeyi keşfettiğinden beri elbiselere düşkün, özellikle etekleri dönenlere. Acaba bu sevgisini ben de yeni hobimle destekliyor muyum; olabilirim ama elimde değil, o bayılıyor ben yapabiliyorum daha ne olsun. Baba her ne kadar endişelense de (kızımı kokoş yapacaksın diyerek) ben bunun da geçici bir dönem olduğuna eminim Lara' nın hayatında. Nasıl en değişmeyecek sandığımız özellikleri, huyları bir anda değişiveriyor bu elbise aşkı da bitecek bir gün biliyorum (bende de öyle olmuştu mesela); üstelik giydiği elbiseler de tüller, payetler, süsler püslerle dolu değil, son derece sade ve iddiasız kumaşlar kesimler.
İşte yine dikişe ayırdığım bir günün sabahı yine ve yeniden şalvar projemi kafamda evirdim çevirdim bir türlü teoriden pratiğe dönüştüremedim ve gözüme artık giymediğim için ayırdığım bir sweatshirt bir de gömlek takılıverdi. Ki o gömleği yıllarca renklerine bayıla bayıla giydim ama artık yeter, çok kısa ve çok bol üstelik. Renklerine bayıldığım için de veremedim bir türlü ki isabet olmuş. Sweatshirt deseniz esnemiş, dönmüş dikişler ve yine çok bol. Ama penyesi sağlam.

 

 


Gömleği de tişörtü de üzerine halihazırda giydiği bir elbiseyi koyup kestim ve  iğneleyip diktim.  Fevkalade pratik, tam benlik. İkisinin de eteklerine hiç dokunmadım; gömleğin de yakasına ama sadece çok derin bir V olduğu için araya elimdeki bir kumaştan parça kesip diktim. Penye elbisenin üzerindeki kalp süslemeleri de eski çıtçıtlı bodylerden kesip battaniye dikişi ile tutturdum, bu kadar. Bu arada penye normal makinede standart iğne ile dikilmez diye biliyordum ama oldu, bir sorun çıkarmadı dikerken. 


Diktiklerimin hepsi yazlık olduğu için henüz hiçbirini giyemedi Lara ama yıllar önce benim giydiğim bir elbise var ki bayılıyor onu giymeye bu ara; işte :) 

10 yorum:

  1. oyy pozunu yerim ben onunn:))
    sağlıkla giysin penyesi de çok şirin olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılıyor poz vermeye Hatice Hanım :) ama sadece bana ve babasına. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Pozunu sevsinler Lara'nın.. Çok tatlı maşallah...Ayrıca da çok fotojenik. Allah nazarlardan saklasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayla'cım. Pozlar iyice artistik son zamanlarda resmen ayarlıyor duruşunu filan özenle :))

      Sil
  3. maşallah sadece giyinmeyi değil poz vermeyi de seviyo anlaşılan..bırakın kokoş olsun nolcak ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Figen Hanım. Olsun tabi olsun da işi gücü bu olmasın, kılık kıyafete çok da kafayı takmasin maksat :))

      Sil
  4. Marifetli anne ve harika bir kız... Daha ne olsun !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tülin abla' cım. Sizin gibi marifetli anneler böyle takdir edince daha da mutlu oluyor insan :))

      Sil
  5. Ne kadar pratiksin sen öyle :) Annem duymasın, itinayla kalıplar çıkarılır, kumaşa sabunla çizilir, sürfileler, el baskıları vs :)) Bak bir de etek kısmını aynen bıraktım demişsin, hiç olmadı! Oldu, bal gibi de oldu :) Ellerine sağlık canım, güle güle giysin elbiselerini kuzu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Olduğu kkadar Esen' cim. Hep en kötü ihtimalle olmaz, atarım ne olacak diye girişiyorum kumaşa. Bir şekilde oluyor işte:)
      sürfile yapıyorum mecburen. Bazen teğel de yapıyorum ama makbulü en pratik olanı her daim. Tezcanlıyım senin gibi işte. Sağol tatlım

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...