Counter

20 Eylül 2011 Salı

Bebek kazağı...

Bebekler için bir şeyler hazırlamak, uğraşmak hep çok tatlıdır. Benim çerçeve projelerim de öyle çıktı ortaya zaten. Bebeklere özel yumuşak bir çerçeve nasıl olur diyerek...

Örgü benim en sevdiğim uğraşlardan biri. Öğrenciyken bütün kazaklarımı kendim örerdim. O zamanlar Ankara' daydım zaten ve örgü kalın kazaklar içinde kaybolmak çok büyük bir keyifti ama sonra İzmir, Fethiye, Antalya derken yeni kazak ihtiyacım olmadığı gibi eski kalın kazaklarımı bile taşımadım bu şehirlere. Ama özlemişim örgü örmeyi. Geçenlerde dolapta bulduğum cici renkli yünlerle henüz bir yaşına bile gelmemiş bir bebeğe ki daha önce de kendisine bir elbise örmüştüm, bir kazak öreyim dedim. Kız diye hep pembe mi giyecek değil mi? Bir günde de bitti malum minicik. Düğmelerini de yine yünden yaptım, azıcık da süsledim ama çok değil :)









Şimdi sırada bir de hırka var. Bir kaç güne onu da paylaşırım. 

13 yorum:

  1. Çooook güzel :)
    Ayrıca evet sabit renkler var onlardan dışarı çıkamıyoruz hiç, çok saçma bir takıntı ama kurtulmak gerek :) Nasıl güzel olmuş bu yeşil :)
    Bende çok seviyorum örgü işleriyle uğraşmayı ama çok tembelim :(
    Geçen kışın başında başladığım bebek hırkası hala yarıda, bu kış biter mi ümidi içindeyim :))

    YanıtlaSil
  2. düğmelere, krem rengi süslemelerine, örneğe, renge bayıldım, çok tatlı olmuş, bir günde bitirmene de şaşmadım değil.

    YanıtlaSil
  3. Bebek-çocuk renklerini standardın dışında oldugunda daha çok seviyorum. Bunu da o yüzden sevdim sanırım :) gerçekten çok hoş olmuş ellerine saglık rengimm..

    Süslemeleri de ayrı bir hava vermiş :) mutlu günlerde giysin inşallah..

    YanıtlaSil
  4. Rengi de, modeli de oldukça güzel. Hele düğmelere bittim, ne hoş:))

    YanıtlaSil
  5. farkı detaylarında gizli bişey olmuş buu.rengi,aksesuarları tasarımı çok güzel olmuş.sağlıkla giysin miniğim inşallah.ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  6. çok ğüzel olmuş.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Bu güne kadar ördügüm hic bir örgü bitirilmemistir :) hep yarim birakirim, nasil oluyorsa usanirim bir süre sonra baska bir sey yapmak canim ister ona yapmaya koyulurum sonra ondanda bikarim :) Ama cok tatli oluyor kücük bebek örgüleri.. ellerinie saglik güzel olmus ama

    YanıtlaSil
  8. Zeynep, çok teşekkürler; ben zaten yeşile bayılırım, özellikle açık tonlarına; hadi kış gelmeden siz de bitirin örgünüzü; üzerinizden bir yük kalkmış olsun :)

    Noblesse' cim, bu örnek annemin çoook eski bir yeleğinden. Aslında daha ince iplerde çok daha şık duruyor ama ben her şeklini seviyorum yine de her yeniden örmek istediğimde bir kez daha hatırlamam gerekiyor :)) Bir günde bitirmek konusunda mesele örgü ise seni çok daha fazla şaşırtabilirim. Öğrencilik yıllarımda kocaman bir hırkayı bir gecede bitirmişliğim vardır. Kalın şiş kalın ip bir de accaip tez canlı bir ruh :)Çook teşekkürler,

    Aslı' cım ben de bu renklere takmış durumdayım. Çocukları öyle bir şartlıyoruz ki pembe ve maviye büyüdüklerinde de özellikle kız çocuklarının delice bir pembe takıntıları oluyor. Bense yeşilleri, turuncuları, sarıları çok seviyorum bebeklerde. Çok sağol.

    Semi çok teşekkürler, istediğim özellikte bir düğme bulamayınca önce ipi düğümleyip yapmaya çalıştım ama o da olmayınca tığla ördüm, ben de çok sevdim.

    Alanay' cım çok teşekkürler, dün denedik pek bi güzel oldu renk de çok yakıştı ama kollar azıcık uzun olmuş :))

    Fikir projeleri çok teşekkürler.

    Halime çok teşekkür ederim.

    Nesliname, ben de bitmeden rahat edemiyorum hele söz konusu örgü olunca. Defalarca söküp örebilirim istediğim forma girene dek. Söz konusu bebek boyutları olunca zorlamıyor sökmek. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel! Bayıldım. Hele ki süsleri çok havalı olmuş :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. ben böyle örnekli beceremiyorum ya..
    beni anca akıllı yün ve düz örgü paklar :)))
    valla şahane olmuş ablam..o güzel elceğizlerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Sağol Figen ablacım, benim de örnek yaparken düz örüp gittiğim ve sonra söküp yeniden ördüğüm çok olmuştur. Ama işte maksat kafa dağıtmak biliyorsun. :)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...