Counter

28 Şubat 2012 Salı

Bir delinin bekleme anlarından...


Ben hep bir kızım olsun istedim.

Pembe, yumuk, şeker bir kız.

Çocukluğumdan beri bebekler hep ilgi alanımdaydı. Ben onları çok sevdim, onlar da beni. Kucağımda ağlayan bebek hatırlamıyorum. (Çok büyük iddia dimi, bundan sonra görücem sanırım  J ) Oturduğumuz apartmanda her yeni doğan, benim için de ayrıca bir mutluluk kaynağı idi. Elimden geleni yapardım yanlarında olmak için. Anneler tarafından da bilinirdi ki bir çok zaman bana bırakılırdı o bebekler bakılmak üzere.

Üniversite yıllarımda da bir süre bebek bakıcılığı yaptım. Bir şirkete bağlı çalışıyordum. Haftada 3-4 akşam gittiğim aileler vardı, sonrasında sadece bir ailem kaldı ikizler Işıl ve Işık, haftada iki akşam anne baba dışarı çıkarken çağırırlardı beni. Çok keyifi vakitler geçirirdik beraber, oyunlar oynar, resim yapar, uyurduk.

Şimdi bunları hatırlamamın nedeni kızım.


Ben hep bir kızım olsun istedim. 
Önce kızım sonra arkadaşım olsun derdim.

Şimdi Allah izin verirse sadece 3 gün kaldı kollarıma almama.

Öyle bir ruh hali ki bu, bir yandan korku, endişe, sonra delice bir mutluluk, şükran duygusu, bir yandan huzur …

Bir yandan bir an önce kollarıma almak isteği, sabırsızlık; diğer yandan da içimde hissettiğim o güzel hareketlerin bitecek olmasından duyduğum hüzün. Garip, anlatılmaz.

Bir yandan korku ve endişe, herşeyin yolunda gitmesi için edilen dualar, bir yandan hayatımda yaşayacağım büyük değişimin yarattığı heyecan…

Kızımın babaannesi geldi uzaklardan geçen haftasonu, anneanne, dede ve teyze de Cuma günü gelecekler. Cumartesi de Allah’ ın izni ile büyük vuslat. Tüm dostlarım yanımda, sürekli konuşuyoruz, uzakta olanlarla da yakınımdakilerle de. Tüm konumuz bu, hayatımızda başka hiçbir konu yok sanki. Tüm dünyamız benim karnımda bu aralar J

O kadar ağırlaştım ki artık, nefes alırken zorlandığım gibi, uyku sorunum da ayyukta. Zaten horlamaya da başlamışım J. Burnum kocaman ve kırmızı, el ve ayak bileklerim yastık gibi, parmaklarım zaten sosisti şimdi salam oldular  J

Rüyalarım feci komik, detaya girip karizmayı daha fazla çizdirmeye gerek yok ama özetle gündüz konuştuğum, düşündüğüm, okumayı becerebildiğim ne varsa gece hepsi birbirine girmiş olarak ilginç senaryolar halinde uyuyabildiğim anların içinde.

Dalgınlık doruklarda, içerden kitap almaya gidip yastıkla dönüyorum, yıkanmış çamaşırları katlayıp buzdolabına atıyorum, kapı çaldığında apartmanın kapısını açmayı unutup daire kapısında bir süre bekledikten sonra, “Allah allah ben kapıyı neden açtım ki" deyip geri oturuyorum annemle sohbet ederken bir saniye içinde kaldığım yeri unutup başka bir konuya geçiyorum, kendime yapılacaklar listesi hazırlayıp listeyi kaybediyorum. Hastane çantamız bir haftadır hazır ama dün gece uyanıp kontrol ettim; gecenin yarısı kalktım çantayı boşalttım yeniden doldurdum J Allah akıl fikir versin J

Bu arada dün canımız kek istedi annemle otururken, akşama da uğramak ve doğumdan önce bizi görmek isteyen arkadaşlarımızı bahane edip kek yaptık.

Nazan’ ın sulu keki. Pek nefis oldu, yedim rahatladım. Tarif için teşekkürler Nazan’ cım.


Bir de okuyamadığım ve boş boş da oturamadığım için iki çerçeve daha yaptım.

Sanırım bu da haftanın son yazısı, daha Salı günündeyiz biliyorum ama iki kelimeyi bir araya getirip konuşurken bile zorlanıyorum; daha da yazamam bence.

Bir sonraki yazımda sanırım, umarım, dilerim güzel haberi paylaşacağım sizinle. Dua edin benim için

Sevgiler J


47 yorum:

  1. Canım, heyecanına ortağım. 3 Mart' ı ben de bekliyorum. herşeyin yolunda gideceğini hissediyorum, inan bana; bu bir yengeç saflığıdır. Safızdır ama doğru hissederiz :))
    Çerçevelere ayrıca bayıldım. Sen iste ben sana desen çalışayım arkadaşım. Sonra onları bastırır, kaplarsın istediğin yere.

    Haa bu arada baskılar nasıl çıktı?

    YanıtlaSil
  2. İnan öyle duygulandımki okurken :( üzüntü değil, sevinçten.

    Rengim, canım sen artık çok farklı bir dünyaya adım atıyorsun. Öyle renkli ve her anını doldurucak bir dünya ki bu anlatamam.

    Yaptıgın her şey, unuttugun her şey son derece normal :) sonradan hatırlayıp çok gülüceksin. :)

    Sevdigin herkesin yanında olması ne güzel.

    Bende içimde acaip bir heyecanla o günü bekliyorum. Nolur haber ver bize, çok merak edicem biliyorum..

    Yinede boş durmuyosun ya, ne diyeyim sana :) çok öpüyorum lütfen kendine dikkat et olurmu?

    YanıtlaSil
  3. Proje Çanta'cım,
    Çok sağol, zaman daraldıkça olacak bunlar :)) Herşey yolunda gitsin yeter ki ...
    Accaip güzel oldu baskılar inşallah gelir görürsün, fotoğraf kağıdına bastık, Aydın ozalite bakamadık :), magnet de yaptıramadık ama keselere çok yakışacak şirin etiketler oldu. Bir tane de A4 basılacak hastane kapısı için :) Ellerine sağlık.
    Desen çalışması süper teklif :))) İtina ile değerlendirilecektir.

    YanıtlaSil
  4. Her aklıma geldiğinde dua ediyorum inan, öyle çok hatırlatıyor ki yazdıkların bana kendi hamileliğimi(bilhassa şu rüyalar meselesi) hem mutlu oluyorum hatırladıkça, hem de inanılmaz heyecan duyuyorum senin adına. Hep diyorum ya sevdiğim herkes sağlıklı çocuk sahibi olsun istiyorum aslında ve hiç ama hiç şüphem yok çok iyi bir anne olacağına.

    İnanmıyorum ama parmakların salam olduğuna, nasıl yapılır ki o çerçeveler salam gibi parmaklarla :)

    YanıtlaSil
  5. Aslı' cım,
    Kalbin benimle biliyorum. Ben şanslıyım hep söylüyorum, sevdiklerim uzakta da olsa yanımda, siz varsınız ayrıca :)
    İlk fırsatta yazacağım iyi haberi bloga sen merak etme :)

    YanıtlaSil
  6. Esra' cım,
    Çok sağol, biliyorum ki yanımdasın, anlıyorsun :)
    Sorma dün akşam bebeği artık bir yaşına gelmiş bir kız arkadaşım uğradı, ellerimi görünce dehşete kapıldı :) Ki ben de çok şişmiştim diyordu görmeden önce... Ben de her gördüğümde pes diyorum zaten, iki dakika çalıştırıp 10 dakika dinleniyorum, öyle öyle yapıyorum işte, yoksa hiç vakit geçmeyecek ki...

    YanıtlaSil
  7. hayırlı ve sağlıklı bir kavuşma diliyorum size canım... herşey gönlünce olsun!!

    YanıtlaSil
  8. Renk'im, canım benim, ne güzel yazmışsın güzel yürekli arkadaşım.

    Sağlıkla kucağına almanı diliyorum, hep dua ediyorum, öğrendiğimden beri.

    Birşey diyeyim mi, gül hadi:) Demişsin ya içimdeki hareketlerini hissetmeyeceğim, hani 9 ay boyunca yedik içtik, bebeğimize yarasın diye.
    Şimdi hasta oluyor ya Berk, yemesi içmesi lazım ama yemiyor, elimde kalan ıhlamuru mesela içiyorum, oh yarasın diyorum sanki benim içime giden hala onun içine gidiyor gibi:))ve yarayacağına inanıyorum,tamam tedavilik olduğumu biliyorum ama düşünce gücü işte, :P

    yani sen sanıyor musun içinden çıkınca içinde hissetmeyecen, en az benim kadar delilik var sende ben anladım, hissedersin:))))

    YanıtlaSil
  9. Allah sağlıkla afiyetle mutlulukla evladına kavuşmayı nasip eylesin.bende dua ediyorum senin için..Güzel haberlerini bekliyor olacağım.Kızında sende Allah a emanetsiniz canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Nil' cim,
    Yine güldürdün beni. Hem yanımdasın hem güç veriyorsun zaten bilmez miyim...
    Aslında psikolojilerimizden etkilenebiliyorsak sonrasında da yediklerimizden de etkilenelim dimi, görünmez göbek bağı, alemsin sen ya :) İşin güzeli ben de sana benziycem acık da olsa; çok seviniyorum :))

    YanıtlaSil
  11. Canımsınız diyorum herikinize. İnşallah sağlıkla minişi kucağınıza alacaksınız. Hiçbirşey düşünme. Yalnızca onunla ne kadar keyifli ve güzel zamanlar geçireceğini düşün. Kucağına aldığında bugüne kadar yaşadığın bu konu ile ilgili olumsuz herşey bitecek. Eh artık ne kadar zaman bulurda hobi yaparsın bilemiyorum. Ama önemli de değil. Güzel ve sağlık haberlerinizi bekleyeceğiz. Mutlaka kendini biraz toparladığında yaz ve bize bilgi ver olurmu. Sağlıkla kalın. Allah kolay kapılardan geçirsin. Öpüyorum sevgiyle kocaman kocaman.

    YanıtlaSil
  12. sen şimdiden böyle duygu yüklü postlar yazarsan, Lara doğduktan sonra ne yaparsın, neler döktürürsün merak ediyorum.
    Çok güzel yazmışsın.
    Daha önce söyledim mi tam hatırlamıyorum:)
    umarım, istediğin her şey sırayla, sağlıkla gelir.
    önce şu hava düzelir, ablana kavuşursun.
    sonra da Lara'yı cuartesi günü kucağına alırsın.
    ve biz de o güzel haberi, birilerinden paslaşarak alırız:)

    YanıtlaSil
  13. blgounuzu tesadüfen gördüm, yazınızı okuyunca dayanamadım bende yorum yazmak isteidm. sizinle aynı duyguları paylaşıyorum ve heyecanınızı anlıyorum. ben kızımı miniğimi kucağıma alalı bugün tam 2 ay 1 gün oldu...inanılmaz güzle bir duygu, 9 ay boyunca içimde büyümesini hissettiğim minik kızımı şimdi kucağıma aldığımda çoğu zmaan inanamıyorum, sen miydin bekeldiğim, içimde kıpırdayan,tekmeler atan diyorum. inanılmaz güzle bir duygu. inşallah cuma günü sen de yaşayacaksın bu duyguyu...en güzeli de ilk karşılaşma, kafana iyice kazı o anı, sanırım dünyada hiç bir şey o anın yerini tutamaz.İnşallah senin için her şey yolunda gider, ve bir sonraki yazını minik bebeğinin reismelriyle süslersin

    YanıtlaSil
  14. Elif Hanım,
    Çok sağolun, mutlu oluyorum okudukça :) Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. hep aklımdasınız zaten yeni yazınız da olmayınca acaba gitti mi oldu mu diyip duruyorum:) sizden haber almak iyi geldi, günü filan öğrenmek de:) tavsiyem bol bol uyuyun son günlerde:) kolay gelsin her işiniz, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. Ülker`cim ne heyecanlı bir zaman bu bekleme:)
    Herkes farklı yaşar bu dönemi, benim normal doğum olduğu için tam olarak ne zaman bilemediğimden az kalsın gezerken doğuracaktım belki de:))))
    Anne olmanın heyecanı olsa ben çok sakindim, doğuma bile yalnız gittim:)
    Dalgınlıkların normal canım, her anne adayının başına gelebilecek türden:)
    Ben de merakla güzel haberlerini bekliyorum. Ev halkı kim bilir ne durumdadır düşünmek bile istemiyorum:))
    Hep güzel şeyler düşün, aklına güzel şeyler getir.
    Çok öptüm seni,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Canım tüm hissettiklerin normal,hepimiz yaşadık. Dualarımız seninle,her şey çok güzel olacak ;ne mutlu sana ki Tanrı sesini duydu,sana kız evladı bahşetti. Şimdiden gözün aydın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Dilek Hanım' cım,
    Ne güzel yazmışsınız... Çooook teşekkür ederim.
    Evet herhalde hobilere vakit ayıramayacağım bir süre ama çok da önemli değil söylediğiniz gibi. Hiç merak etmeyin ben yazamasam bile birinize haber uçururum o yazar herkesler duyar. Öpüyorum ben de.


    Çok sağol Hypo,
    Söyledin tabi.
    İnşallah söylediğin gibi sıralı olur güzellikler 


    Sercan Hanım,
    Hoşgeldiniz, çok teşekkürler.
    Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz bir şekilde değil mi, sağolun güzel dilekleriniz için. Size de tatlı yavrunuzla uzun sağlıklı bir ömür diliyorum.


    Sevgili Ecer,
    Aklınız bende biliyorum ama yazamıyorum da dediğim gibi en azından yazıp günü haber vereyim dedim. Çok teşekkürler ama uyuyamıyorum ki, hem heyecandan hem de vücudumun ağırlığından  Çok saol.


    Semi’ cim,
    Senin hikayeni de dinlemek istiyorum bir gün. Normal doğumu beklemek apayrı bir stress aslında. Seninki daha zormuş yani bence.
    Belki evdekilerin heyecanı da beni daha çok heyecanlandırıyor diye de düşünmüyor değilim aslında 
    Bakalım bakalım.
    Çok sağol. Ben de öpüyorum seni …


    Sevgili Colette
    Çok teşekkür ederim.
    Çok şükür. Ben de bu bebeğin bana verilen en büyük armağan olduğunu düşünüyorum her zaman. Sağolun, sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Tatlı huzursuzluklar bunlar Sevgili Cebimdeki Renklerciğim o içindeki kıpırtının minicik ellerini tuttuğunda nefes alışını hissettiğinde ona dokunduğunda ve herkes tarafından sevildiğini ona hayran hayran bakıldığını gördüğünde bütün o ikilemlerin bitecek ve çok güzel bir anne olacaksın Allahın izniyle. İlk doğum anından sonra kucağında huzurlu ve ağlak olmayan bir prensesin olur bunu yürekten diliyorum senin için.Afiyet olsun kek çok güzel görünüyor ben bu sulu keki kaçırmışım yoksa ben her daim aşeren durumlarımla çoktan denerdim, dur gidip bir bakim keke bildiğim bir tarif mi acep:))

    YanıtlaSil
  20. Fiamma' cım,
    Haklısın tatlı problemler hepiciği.. Çok sağol tüm güzel dileklerin ve tatlı yorumun için.
    Sen de yaparsın bence bu keki pek hafif, şekeri acık kıstım sadece tatlı yasak ya bana :) yarısını kullandım bir de tam buğday unu kullandım beyaz un da şeker diye.
    Haydı yap yap :)))

    YanıtlaSil
  21. seni hic tanimiyorum ama.........
    seni kollarinda bebeginle hayal ediyorum.....
    gulumsuyorum.......
    kocaman opuyorum,hayirli ,guzel haberlerini bekliyorum

    YanıtlaSil
  22. 3 Mart'ta aklımda olacaksın canım:) Çünkü o gün benim kızımın da doğum günü:) Adı da Lara biliyorsun...
    Yazını okuyunca beni o günlerime götürdün. Kızım şimdi 8 yaşını dolduracak ama onu kucağıma aldığım gün dün gibi...
    Hani demişsin ya bebekleri çok severim diye, kızını kucağına aldığında, daha önce hiçbir bebeği öyle sevmediğini anlayacaksın...
    Çok sevdiğim bir sözü de paylaşmak isterim, bir bebek doğduğunda, bir anne doğar! Şimdiden, iyi ki doğdunuz:)
    Dualarım seninle, bizi merakta bırakma olur mu? Sadece "iyiyiz"de yazsan olur:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. rengimmm seni çok iyi anlıyorum yazını okurken o günlere gittim cnmm benim kızımda 6 yıl sonra kucağımdaydıı doğumdan çıkınca ne demişim biliyomusun??? kızım güzel mi? hasta bakıcı da demiş ki güzel olmazsa çöpe mi atıcaksın :)) annem anlatır bazen :) çok eski bir hikaye degil ama anlatasım geldi:)) cnmm son günlerdinde olmana ramen nefis bir keke ve harika çerçeveler yapmışsın bende doguam gitmeden çamaşır asan ve bulaşık yıkayıp giden bir kadın olarak çok taktir ettim seni :))
    cnmm herkes bir sevinçle bekliyorr 3 martı allahım kolaylıklar versin sana dualarımız seninle cnm yeter ki panik yapma sen iyi heberlerini heycanla bekliyorummm allaha emanet olun cnm

    YanıtlaSil
  24. Hamilelik çok ama çok özel, sadece bebek ve anne arasında. Bebek doğduktan sonra kavuşmanın heyecanı, sevinci de paha biçilemez ama ben kızım doğduktan sonra çok korkmuş ve "keşke karnımda kalsaydı, ne kadar güvendeymiş orda, napıcam şimdi" demiştim (ama oğlum doğduğunda antremanlıydım, demedim hiç böyle bişey ;) ) Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  25. Allah (c.c.) sağlıkla, huzurla ve hayırlısıyla prensesini kollarına almayı nasip etsin inşallah.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  26. Cihan' cım,
    Hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)


    Marifetli Peri' cim,
    Tüm anneleri geçmişe götürdüm sanırım, hele sen kızının adı da Lara olunca :)
    Evet kendi bebeğimi kucağıma aldığımda sanırım aşkın ne olduğunu anlayacağım.
    Ben de hep derim ki kişilerin doğum günlerinde annelerini kutlamak lazım asıl, iyi ki doğurdun şeklinde :) Çok teşekkür ederim. Sizi habersiz bırakır mıyım hiç?

    YanıtlaSil
  27. Mavi' cim,
    Tüm anneleri bebek bekledikleri günlere götürdüm gerçekten. Alemsin sen önce güzelliğini mi sordun :)))
    Sen benim yaptıklarıma bakma, tamamen sıkıntıdan iş olsun diye... Dün de kızımın en son alınan giysilerini yıkadım makinede, ütüledim ardından. Yoksa nasıl geçer vakit. Çok sağol...


    Esen Can,
    Hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim desteğiniz için sağolun. Amin.


    Sevgili Okuyan,
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  28. Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almanı ve gelecekte en büyük dostun olmasını nasip etsin:))sevgiler
    AYŞENUR

    YanıtlaSil
  29. Kızınızla birlikte, sağlıkla, mutlulukla aramızda olmanız dileklerimle.

    YanıtlaSil
  30. Birtanem.. Allah'a emanet olun ikiniz de, bebeğine öyle güzel şeyler hazırlamışsın ki.. Bir tek onu kucaklamak kalmış geriye. Allah sağlıkla, mutlulukla kavuştursun sizleri. Kız evlat bambaşka bir şey. Annesinin kolu kanadı, can dostu oluyorlar. Rabbim size upuzun bir ömür mutluluk nasip etsin.

    YanıtlaSil
  31. Dünyada yaşanacak en güzel yolculuk bu Rengim.
    Uğular olsun canım.
    Bu arada dün Nazan tarafından sana bir paket yola çıkarıldı.
    İçinde benim,Dileğin ve Nazan'ın kocaman sevgileri var.
    Dilerim eline doğumdan önce geçer.Olmadı evde kullanırsın koğusa tacını.
    Öpüyorum.Dualarımdasın.

    YanıtlaSil
  32. Ayşenur Abla,
    Çok teşekkür ederim. :)


    Sokak, hoşgeldiniz,
    Teşekkürler güzel dilekleriniz için.


    Gülsüm abla,
    Çok teşekkürler, ben cumartesi kavuşacağım Allah' ın izniyle kızıma sonra da darısı başınıza :)

    YanıtlaSil
  33. Tülin abla' cım
    Ben size Charlie' nin melekleri diyorum söyledi mi Nazan?
    Ne şekersiniz, çok teşekkür ederim. Yetişir yetişir, bugün yarın ulaşır elime. Tekrar tekrar teşekkürler,

    YanıtlaSil
  34. Çok tatlısın sen.
    Charlie'nin Melekleri ha ?Doğrusu bu kadar iş onların bile elinden çıkmazdı :)

    Güzel günlerde kullanılsın ciciler.

    YanıtlaSil
  35. hayırlı, sağlıklı doğumlar :) dönüşünü merakla bekleyeceğiz.

    YanıtlaSil
  36. Siz de çok tatlısınız Tülin ablacım, ama haftasonu da ne güzel pijama partileri yapılmış filan... Ama haklısın siz daha beceriklisiniz :)

    Sevgili Asterias Takı,
    Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  37. oy oy oyyy kurban olurum sanaaa, bebek mi geliyorrr? :)))
    canım benim ya, inşallah sağlıkla sıhhatle alırsın kucağına...
    bu zor günler için sıkılma can..hayatımızda sadece 1-2 defa yaşayacağımız çok özel zaman dilimleri bunlar..
    gelip geçecek :)
    dualşarım seninle ve küçük meleğinle olacak.
    Allaha emanet ol bitanem :)

    YanıtlaSil
  38. Kuzucuuummm, hayırlısıyla bebişini kucağına al da, sen de rahatla, ben de :)

    YanıtlaSil
  39. Figen abla,
    Çok sağol :)Hiç şikayetçi değilim zaten. Sizler de olmasanız bu bekleme anlarında ne yapardım ben diye düşünüyorum ...


    Banu ablacım,
    Son iki gün ya, hepimiz rahatlayacağız inşallah :)))

    YanıtlaSil
  40. Seni nasıl merak ediyorum bir bilsen. Umarım çok uzamaz kucağında bebeğinle dönüşün.

    YanıtlaSil
  41. canım geç kalmışlıkların içinde çırpınıp duruyorum bugünlerde..hep aklımdasın inan ki,Lara sen iyisiniz dimi? bizi habersiz koyma,3 mart ı bekliyorum bütün kalbimle..

    YanıtlaSil
  42. Şu son 1 gün nasıl zor geçer artık, hatta 1 sene gibi görünür gözünde :)
    Dualarım seninle olacak, bu mutlu haberi öğreneceğim anı heyecanla bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
  43. Nil'den haberini aldık.Hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.
    Güzel bir geleceği olsun..
    Şimdi sizi ayağında fırfır döndürecek ...

    YanıtlaSil
  44. dün gece aklıma geldin durudn inanmazasın hem bebegi olmayanlar için hemde dogum yapıcak olanlara çok dua ederim. lara prenses erken gelmiş mübarek günde hemde dünyaya hoşgeldin mis kokulu tatlı kız anneni ve babanı hiç üzme onlar seni o kadar bekledi ki evlerine huzur ve mutluluk getir ve hep onların yanında ol ben blog teyzen deli mavi:)) 40.çıkınca öpücem seni:))

    YanıtlaSil
  45. Dün merakımı yazmıştım. Bugün Proje Çantasın'dan haberini aldım. Allah'ım çok upuzun, çok mutlu bir ömür nasip etsin hepinize. Allah'a emnanet olun.

    YanıtlaSil
  46. aaa...benden önce yazanlar olmuuuş :(
    sabah mesajını alınca öyle sevindim ki, sanki gerçekten kızım doğum yaptı :)
    tatlım, eve gelmeni bekliyorum, boş zamanın olmayacak biliyorum, ama sesini duyacağım illaki :)
    Seni öptüm, bebişimi gıdısından kokladııım :)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...