Counter

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Sıcak-Ivır-Zıvır

Sıcak yüzünden eve tıkılıp kaldık. 

Aslına bakarsanız geçen yıl da böyleydi. Hamileliğim de evde dinlenerek geçti mecburen ama bir şekilde oyalamıştım işte kendimi hobilerle... Ama bu yıl Lara var ve o da sıcaktan en az benim kadar rahatsız. Tüm gün de güneş evin içinde olunca güneşi kovalar vaziyette panjurları açıp kapayarak takılıyoruz birlikte. Şarkılar söylüyoruz, oyunlar oynuyoruz ama evde hapis olunca daralıyor bebe... Gündüz uykuları da azaldı iyice, kurulu saat gibi günde 3 kez tamı tamına 30 dakika uyuyor ve uyanıyor. Gün içindeki zamanına kendi karar veriyor ama süre şaşmıyor 3 kere 30 dakika. 


Hadi gün evde geçiyor, akşamları çıkın bari derseniz Antalya akşamlarının da gündüzlerden pek farklı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta bazı akşamlar nem iyice çöktüğünden nefes almak dahi zor. Evde ısıyı 26-27 dereceye sabitledik, nemi de %40 larda tutuyoruz ama sokak cıs... Zaten en son hadi azıcık hava alalım niyetiyle çıktık ve ailecek sefil olup bin pişman döndük Lara kucakta ağlar, araba elimizde, biz sefil....  

Bu arada Lara uyurken veya kendi kendine oyalanırken ıvır zıvır bir sürü iş ile ilgileniyorum güya ama her şey yarım, bittikçe (inşallah) sizinle de paylaşırım lüzumlu lüzumsuz. 

Dün nihayet, aslında ihtiyaçtan bitirdiğim bir çift yastık kılıfı var size göstermek istediğim. Malum evden çıkamadığımız için öncelikle evdeki kumaşları döktüm ortaya ama çok fazla seçeneğim de yoktu açıkçası. Bu kumaş artık giymediğim daha doğrusu giymesem de olur bir gömlekti ve artık Lara' nın. Bu da bir nevi giysi dönüşümü sayılır mı? Son günlerde yatmaktan çok oturmayı tercih ettiği ama henüz desteksiz de oturamadığı için daha önce polar kılıf diktiğim yastıklara ihtiyaçtan pamuklu kılıflar...  



Üstündeki dantel de olayı tam vintage haline getirsin diye eski havlulardan söktüğüm anne işi kenar danteller.  O eski havluları da göreceksiniz inşallah yakında Lara da izin verirse, ben de tembellikten kurtulursam :) 

Sevgiler, 

40 yorum:

  1. Gecen yili degil ama bu yili seni cok cok iyi anlayarak yasiyorum bildigin üzere bende artik antalyadayim
    sabirlar diliyorum hepimize.
    Larami op yerime.kiliflar harika olmus gercekten emegine saglik.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz neyse de ben en çok çocuklara üzülüyorum Huzur' cum. Onların anlayamadığı, hazırlıksız olduğu, dertlerini ifade edemedikleri haksız bir durum... Çok teşekkürler güzel yorumun için. Tekrar hoşgeldin, görüşmek üzere :)

      Sil
  2. elne sağlık :) larann şimdiden süslü olcgnı hssedyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Uçurtma avcısı, öyle mi olur dersin; bana çekerse olmaz aslında ama etrafında süslü rol modeller de var, kısmet :)

      Sil
  3. Emeğine sağlık kullanılmayan eşyaları,kumaşları başka şeylere dönüştürüyorsun ya çok imreniyorum bir bilsen.Sıcaklar ise çok fena tontalak dün gece çok bunalıp çok ağladı.Parka 19,30 dan sonra gidebiliyor gündüz dışarıya çıkmak mümkün değil ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla' cım, çok sağol, evde olunca sen de yaparsın bence. Tamamen ihtiyaçtan; ama çok teşekkür ederim mutlu ettin beni. Yazık çocuklara ya, dün bir arkadaşımla konuştum 2,5 yaşında oğlu var, çocuk dışarı çıkalım diye ağlıyormuş, kadın dayanamayıp çıkardığında bu kez de çok sıcak diye ağlıyormuş. Ne edeceğimizi şaşırıyoruz gün boyu klimalı avmlerde turluyoruz diyordu kızcağız Allah çocuklara sabır versin.

      Sil
  4. Ne kadar güzel olmuşlar.
    Ellerine sağlık.
    Sıcaklar gerçekten çok fena:(
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşım Hanım, Ada da fenadır değil mi? Sevgiler...

      Sil
  5. İstanbul bile yanarken bunca, Antalya'yı düşünemiyorum :( Allah kolaylıklar versin...
    Şu havlu dantelleri beni delirtiyo, günah değil mi, ne gerek var havlunun kenarına dantele, durmadan yıkanan havlularla heba olup gidiyor, cık cık cık...
    Yastıkla çok cici :) Bütün havlu kenarları yastık süsü yapılmalı, ya da başka başka süslere dönüştürülmeli tez zamanda :)))
    Sevgiler çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya' da dün açıklanan nem oranı %80 lerde idi bugün daha da felaket... Balkon kapısını açtığımda fırın kapağı açmış gibi hissediyorum. Çamaşırlar 5 dakikada kuruyor ama çamaşır serdikten sonra duş gerekiyor... Allah dışarıda çalışanlara da oruç tutanlara da kolaylıklar versin...
      Havlu dantelleri ve bilimum dantelli ev örtüsü beni de delirtirdi anne olmadan önce ama bana bir haller oldu anne olunca romantizm damarım hortladı sanırım. Yatak bazamın altında hurçlar dolusu dantelim var malum anne eli çeyizler. O zamanlar çok kızmıştım anneme ne gerek var kendine iş bana da iş diye ama şimdi hala kullanmasam da ne etsem de değerlendirsem diye bakıyorum.
      Havluda durmasın tamam senin de söylediğin gibi değerlensin :)
      Sevgiler benden kuzularınla sana :))

      Sil
    2. Antalya benden ırak olsun ebediyyen, bir temmuz ayında gelmiştik tatile, klimalı otobüsten inince, otobüse binip, İstanbul'a dönesim gelmişti, neydi yarabbim o sıcak :(((
      Dantel yaptım ben çok, masaörtüsü bile yaptım, ara danteli bile hatta :) Çok da severim de, hani zahmetli bi iş ya, o yüzden havluya yazık, yoksa benim de bi dolu dantelim var, kızımın çeyizine kalacak inşallah :))
      not: Acaba bu sıcakta oruç tutanların sevabı daha mı fazladır??? Çok ama çok zor, allah kabul etsin herkesin orucunu....

      Sil
    3. Temmuz ağustosta Antalyalılar yaylaya çıkıyor zaten Esen' cim, keşke imkan olsa da biz de kaçabilsek iki ay diyeceğim ama bu yıl heryerde nem çok yüksek dimi...
      Ben dantel örmeyi hayatta beceremem bu arada o nedenle isterse benimkiler de kızımın :)
      Ben geçen yıllardan biliyorum oruç tutarken susuzluk mahvediyor tam anlamıyla ve çok halsiz oluyorsun bir de benim işim hep güneş altında idi, bayıldığımı filan bilirim. Allah kolaylık versin gerçek anlamda..
      Sevgiler tekrar :)

      Sil
  6. Ülkerciğim düşünemiyorum sizin oraların sıcağını asfaltta yumurta pişirmeyi denemiştik yıllar yıllar önce:)) boşverin sokağa çıkmayı oturun evde, bizim buralarda nemden dolayı dayanılmaz, annem rahatsız ve klimaları açamıyoruz evde, güneş 8.30 da batıyor evin içinden ve duvarların sıcağı yüzüne buram buram vuruyor. Yastıklar çok güzel olmuş o danteller minik ellerden nasibini alacak gibi , iyi günlerde kullansın Lara'n:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma' a sen buralarda mısın, beklemiyordum çok sevindim :) Klimasız düşünemiyorum buraları canımcım. Dayanılmaz... Hiç susmuyor öyle ki bir tanesi pöfledi yeniledik, merak etme şu seninle tanışmamızı sağlayan süslü dış ünite duruyor o sağlam :)
      Bu arada haklısın dün Lara dantelin tadına bakma konusunda son derece ısrarlı idi ama kurtardım :))

      Sil
    2. buralardayım canım takip ediyorum estek köstek bilgisayarım arızalı klavyeyi izin veririse kullanabiliyorum:)Madem blogu tatile soktun çeneni tut diyor adeta:))
      Ben bu çocuk olma olayını hiç unutmadım galiba:)) Ne güzel diş kaşınır o dantellerle dur sen daha:)))

      Sil
    3. Sen dinleme o bilgisayarı, buralarda ol, ayrıca sen ne dersen inanırım, diş kaşımak için de kullanır eminim :)

      Sil
  7. allah yardım etsin canım cümlemize yazıyı bile bir bıtkınlık içinde yazmışsın oruç ve sıcak hepimizi yerlere serdi resmen:))
    ailecek rahatsız olanlardanız bizde öglen kızım ödümüzü patlattı kusarak çok dikkat et canım laraya aman gözünü seviyim
    yastıkların kumaşı ne tatlı ya karaya bişey yapabilridin banada filan kotla ne güzel olur elerine saglık rengim mucuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mavi' cim, Allah güneş altında çalışanlara sabır versin güç versin en çok bir de bebelere... Anlamışsın evet bık bık yazdım resmen...
      Çok geçmiş olsun iyi mi kuzucuğun şimdi?
      Kumaş güzel dimi, hala bir parça var yapılabilir şapka bandana filan... Sağolasın..

      Sil
  8. Yastıklar çok şık olmuş. lara bebiş güle güle kullansın.off bu yazda 24 saat klima çalışıyor arada denize git gel ama sıcaklar,nem huzursuz ediyor. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Başak bizde de 24 saat susmuyor klimalar. Denize gitmiyoruz henüz bakalım belki Eylülde filan.

      Sil
  9. Bu sıcaklarda Antalya'yı düşünemiyorum Rengim.Ankara'da bile çok bunalıyorum.Bende Efe bebekken senin gibiydim.Elimde bir sürü yarım iş.Büyüdükçe sana daha çok zaman kalacak.Bu arada yastıklar çok sevimli, dantel detayına da bayıldım.Lara'yı öpüyorum, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazan' cım Ankara bile deli sıcak dimi? Büyüdükçe daha çok mu daha az mı vakit kalacak bilemiyorum valla... Şimdi bıraktığın yerde duruyor kuzu, ama emeklemeye yürümeye başladığında hiç bir şey yapamam gibi geliyor, iyi moral verdin bana :)) Çok teşekkür ederim, öpüyorum ben de...

      Sil
  10. Artık her konuda öncelik prensesin:) yastıklar çok şeker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Örgü çantam sizin yaptıklarınız yanında ne ki bunlar, çok sağolun :)

      Sil
  11. Allah kolaylık versin gercekten çok zor çocukla bütün gun evde olmak. Yastıklar çok cici:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saliha Hanım çok teşekkür ederim, zor gerçekten... Şükür ki 1,5 ay kaldı sayılır :)

      Sil
  12. ha ha ha az uyuyomuş yaw laracık.
    sıcaktan uyuyamıyo olsa gerek.
    :)
    neyse hadi evde bak anne işi vintage bişilerle zamanın geçiyo işte. hadi sonbahara bişi kalmadı. bol bol gezdirirsiniz. ama deniz iyi gelmesi lazım değil mi yaw laracıka.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktoru o kadar yeter dedi ona Deep :) bana yetmiyor :)

      Sil
  13. Ah Ülkercim, bizimkinin doğduğu yaz aynı haldeydik, çok zor küçük bebekle böyle sıcaklar gerçekten, Allah kolaylık versin hem Lara'ma hem sana ama bu yastıklara şöyle kaykılarak yaslanmak biraz rahatlatır onu galiba :) Harika şeyler çıkarmışsın yine ortaya, ellerine sağlık, dantel süper bir ayrıntı olmuş, ben de deneyeceğim demek istiyorum ama bir gün inşallah demek daha doğru galiba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Esra' cım. Denersin tabi, ben evde olduğum için daha kolay vakit ayırmam. Öpüyorum sizi...

      Sil
  14. Ülker`cim, Antalya`yı düşünemiyorum hiç.
    Benim gibi özellikle yaz mevsimini hiç sevmeyenler için berbat günler.
    Lara`nın uykusunun azalması normal sanırım. Havadan veya büyümeden kaynaklanabilir. Onu öp ve mıncıkla benim için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi' cim, düşünme bile zaten :) Ben de kışı severim yazdan çok, giyinirsin kat kat boynunu gömersin kazaklara sıcak sıcak... Ama şimdi sıcak sıcak demek bile yüzümü buruşturmama neden oluyor. Öperim kuzuyu senin için, sevgiler...

      Sil
  15. Eseriniz yine cok guzel hanfendu :)
    Ancak ben sevgili esiniz ile birlikte yapmış olduğunuz şaheserin o inşallah ısıracağım (korkma asla ısırmam annelik deliliktir ya açıklayayım dedim :p ) poposunu dayadigi bicimde pozları daha muhteşem bulurdum,söyleyeyim dedim yoksa yeteneğinizi ,aklınızı zaten cok beğenirim bilirsiniz bu arada off gelsene kahve icelim be ya canım istiyor halim yok bak gelsen yanına kek bile yaparım niye bu kadar uzaktayiz ki biz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delüüü :))))
      Parantez içinde açıklamalar da yaparmış...
      Canımın içi ya, gerçekten de birlikte kahveler içilecek az kaldı inşallah.
      İzmir' de yaşamamız lazım bizim zaten inşallah bi gün gelinecek yerleşilecek. Öperim...

      Sil
  16. ben lara' yı yirim yirim :)

    YanıtlaSil
  17. Ülkerim çok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Sıcak ve nemi çok iyi anlıyorum inan, burada akşam saatlerinde sıcaklık 27 derece ama nem berbat ortalama %67 civarında sanırım, Allah size de kolaylık versin inşallah, Lara'yı benim için kocaman öp emi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fadiş, taşındınız dimi tekrar, yerleştin mi?

      Sil
  18. Ülkerim sen bunları makinesiz nasıl dikiyorsun allah aşkına?

    ay o dantellerden ben de işledim bir ton. şimdi havlu kenarlarında hiba olup gidiyorlar :)

    YanıtlaSil
  19. Nilhan' cım yok ki benim makinem hoş olsa kullanmayı da bilmiyorum. Elde pek rahat oluyor boşver uzun sürüyor sadece biraz. Elde makine dikişi uzmanlık alanım. Ama dantel hiç denemediğim, beceremediğim şey, ince ince hiç uğraşamam valla....

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...