Counter

3 Mart 2015 Salı

3 Yaş Kutlaması

İki yaşında bezli, emzikli, anne sütü alan derdini tam anlatamayan bir bebe; bir yıl içinde bezi, emziği, anne sütünü hayatından çıkarıp; kreşe bile başlayıp anne babaya ayar verir kıvama gelebiliyormuş işte.

Bu aralar feci duygusalım, bildiğin kontrol edemediğim iki musluk taşıyorum gözlerim yerine ki aslında fevkalade de pozitif bir ruh hali içindeyim her türlü olumsuzluğa inat ve o durumlar bu postun konusu dahi olamaz.

Görüşmeyeli bir İzmir seyahatimiz oldu. Eşimin kuzeni evlendi ve Lara' nın ilk bile isteye uzun gecesini yaşadık. Hatta iki gece. Kına gecesi ve düğüne ilkin katılmamayı planladım ki uykumuz aksamasın ayarlar bozulmasın. Ama bir deneyelim ne olur ki dedik ve Lara kına gecesinde öyle bir eğlendi ki düğüne gitmek de kaçınılmazdı bizim için. İki gece geç yattı, hep çok kalabalık ortamlarda bulundu, hiç tanımadığı teyzeler ve amcalarla kaynaştı ve hepimiz mutlu olduk :)

Ardından bir hafta da anane ve dedede kaldık Denizli' de onlar da mutlu oldu biz de ve döndük evimize. Bu arada yıllardır getirmeyi planladığım ama bir türlü getiremediğim dikiş makinesi artık benim ama hafif bir problemi var henüz kullanamıyorum.

Bu seyahatler sırasında kar, tipi ve bilimum soğuk yedik hiç alışık olmadığımız halde. Ama oralarda değil de eve döndükten sonra kreşe gider gitmez yine hasta olmak pek de keyifli olmadı. Ne yapalım ne kaldı şurada kışın bitmesine değil mi?

Lara' nın doğumgününü bu yıl kreşte kutlamayı planlamıştım kendi çapımda ama Lara' ya sormayı akıl edince planlar değişti. Ne anlar ki o yaşta, nasıl kendi başına karar verebilir değilmiş durum işte. Çocuk kreşte kutlamak istemedi, ısrarla istemedi hem de. Denizli' deki son günümüzde anane ve dede ve tabi ki Lara mutlu olsun diye küçük bir ön kutlama yapmıştık bizbize. Orada Lara bu kadar mı doğumgünü bitti mi yani deyince dedim ki olur mu hiç asıl doğumgünün haftaya pazar ve kutlayacağız tabi ki arkadaşlarınla öğretmenlerinle, hem de okulda. Orada başladı isyan. Okulda olmaz evde olsun diyerek.. Sonrasında bir kaç kez daha sordum ama kararlıydı tamam evde kutlayalım dedik ama tabi hiç hazırlık yoktu. Ama kolaylaşmış bu işler meğer, süslemeleri dışardan alınca hazırlık dediğin nedir ki bir kaç ikram bir kaç yakın arkadaş davetli. Bir de pasta tabi ki ve her zamanki gibi Elif yetişti imdada bize nefis, enfes, görkemli bir pasta hazırladı kısa sürede sağolsun.
Elif' in harika ötesi pastası

Yine Elif' ten özel cupcake ve kurabiye sürprizleri

Bunlar da benim mozik topları

İstanbul' dan teyzesi, İzmir' den babaannesi ve tabi ki Elif-Çınar, Alex-Timur ve Şule-Yaman ile nefis bir ev partisi oldu herkes eğlendi Lara dahil.

28 Şubat cumartesi gecesi Lara uyuduktan sonra İstanbul' dan henüz gelmiş olan teyze, baba ve anne timi evi bilimum Minnie' li ıvır zıvırla süsledik. 1 Mart Pazar sabahı uyandığında evi görüp mutlu olsun istedik ama ilk tepki odasına kaçmak ve ağlamak oldu nedense. Babaanne de yeni gelmişti İzmir' den ama onu bile göremedi ağlamaktan. Nedeni anlaşılamadı ağlamasının (aşırı duygulandıysa çocuk) ama on dakika içinde şaşkınlıkla, hayranlıkla, mutlulukla incelemeye başlamıştı evi.  Babamız çook duygusal ve aslında komik bir video hazırladı Lara' nın görüntüleri ile defalarca izledi onu. "Happy birthday to you" da artık bizim için "happy perfect to you". Lara öyle diyorsa öyledir. :)



Gereğinden fazla uzatmak istemiyorum ama Lara arkadaşlarıyla bütün oyuncaklarını keyifle (arada minik itirazlar da olsa) paylaştı ve çok güzel oynadı, arkadaşlarına hediyelerini verdi, teşekkür etti.  Sadece mumu üflememekte direndi, ama üfleyen arkadaşlarını da çoşkuyla alkışladı.

Gördüm ki büyümüş, çooook büyümüş hem de. Bu konuda yazacak daha pek çok şey var ama bu post doğumgünü ile bitsin sonrasında anlatayım Lara' yı da olur mu? 

15 yorum:

  1. Allah daha nice nice doğum günlerini göstermeyi nasip etsin Ülker'cim . Herşey o kadar güzel görünüyor ki.. Ben de Lara gibi düşünüyorum evde olması güzel olmuş bence..

    Sen kına gecesini yazınca Eray'ın ilk düğüne gidişini hatırladım nedense. İlk şaşkınlık geçince öyle eğlenmişti ki düğün sevmeyen beni bile sevdirmişti.

    Not: Ülker'cim ne zamandır söyleyeceğim çok kilo vermişsin, nasıl becerdin bir dahaki post konusu bu olsun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, hepimize inşallah Ayla'cım.
      Düğüne katılmak hayaldi benim için ama dediğin gibi öyle eğlendi ki ben de sevmem düğünleri ama çok güldürdü beni.
      Gelelim kilo meselesine :) Uzun zamandır bu kiloyu görememiştim tartıda ama nasıl oldu anlat dersen zor hele bir postu doldurmak bu konu ile daha da zor. Yaptığım tek şey hayatıma kefiri sokmak ve abur cuburu kesmek. Akşamları 22:00 gibi bir bardak kefir içiyorum; sanırım o beni tok tutuyor ve metabolizmamı hızlandırıyor. Tatlı ihtiyacımı da kesti ki ben tatlı delisi bi kadındım. Kefir ev yapımı bu arada :) çok teşekkürler bu arada.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş çoook :)
    Merakla bekliyordum bu yazıyı :)
    Lara ne çabuk büyüdü.
    Büyüdükçe de daha güzel daha şirin oluyor :)
    Hele şu kibar gülüşü ve duruşu yok mu, bayılıyorum :)
    Mutlu sağlıklı huzurlu bir ömrü olsun şirin Lara'nın, Anne-Babasının yüzünü güldürsün hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Zeynep'cim. Büyüme hızı dehşete ddüşürüyor bir çok zaman keşke bu ksdar hızlı buyumeseler yaw. Teşekkürler ziyaretin ve güzel dileklerin için. Öpüyorum seni.

      Sil
  3. Lara'nın yeni yaşını kutlarım.Nice güzel yılları olsun küçük prensesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nazan. Tam doğuma girerken aramıştın ya hatırlıyor musun? Daha dün gibi :))

      Sil
  4. Ah o güzel surat! :) Çok öpsene bu akşam onu, doğum günü öpücüğü olsun ama :) Nice güzel yaşları olsun kuzunun, sağlıkla, mutlulukla, upuzun bir ömrü olsun inşallah...
    Neler neler sığmış bak yazmadığın zamanlara, hiç bişeyden haberimiz yok şekerim! Sahi yaa, n'oldu, İsrail dolaylarından haber yok mu?
    Çocuk üç yaşına gelmiş, boru mu yani! Tabii ki düğüne de gidecek, kınaya da, ne öyle süt kuzusu gibi "uyku düzeni bozulmasın" falan :)))
    Kaynana modundan mı seslendim nedir, anlamadım ama idare ediver sen :)
    Pastayı yapan arkadaşı ayrıca tebrik ediyorum, kendi doğum günüm için de böyle bir pasta dilesem, mart ipliğinin dileğini keşke bu yönde kullansaydım, tüh!
    öperim çok çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öpmem mi hem de nasıl yumulurum :) Çok sağol Esen' cim. Sen de öp kuzucukları.
      Daha neler neler var anlatacak ama yeni bi enerji patlaması bekliyorum anlatmak için :))
      Israilli amcalar hala arayacaklar işe alım için bir İK firmasi ile anlasmislar haber bekliyoruz bakalım hayırlısı.
      Lara her tür organizasyon için yeterince büyüdü herhal ama benim kafam büyümediyse demek bilemedim düşünemedim ama yine ve yine şaşırttı beni kuzu.iyi oldu iyi. Büyüdükçe daha keyifli hayat, herşey..
      Ayrıca senin kaynana modunu da yerim :))
      Buralarda olsaydın Elif sana da bir pasta patlatirdi ama sen orda da bulursun böylesini belki. Lezzetini bulabilir misin bilemem ama ;) Sevgile bi kucak.

      Sil
  5. Lokumum benim. Sen nasıl güzel bir yavrusun böyle. Hele de o çerçeveden çıkmamış mı? Allahım yarabbim. Gülen yüzünüz hiç solmasın. Her yaşınız bir öncekinden daha çok güzellik getirsin Ülkerim. İyi ki ama iyi ki doğurmuşsun.
    Şu tavandaki balonlardan ben de çok istemiştim ama burda şişiren ve satan yer bulamadım.
    Kreşte yapılan kutlamalar işime geliyordu ne yalan söyleyeyim. Evde yapılan parti beni çok yoruyor.
    HErşey kusursuz olmuş cnm bnm. Ellerinize sağlık hepinizin.
    Ben evde çıt sesine uyanıp da düğünde o bangır bangır seste uyuyan bebek büyüttüm. Hatta uyku saati gelince arızaya bağlayan ama düğünde dans etmekten kendinden geçen kızım var. (dı) çünkü artık bıraksan gece yarılarına kadar oturan bir kıza dönüştü.
    Öperim kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tavandaki balonlar sekerim itina ile tavana bantlandılar :))
      Çok teşekkürler Nilhan'cım.
      Okulda olmamış iyi ki diyorum çünkü çocuklar çok eğlendi evde. Hoş bir sürü oyuncak bozuldu ev darmadağın oldu ama :)) Senin ikramların yanında benimkiler ne ki şekerim. Çok sağol. Öpüyorum seni de güzel kızlarını da.

      Sil
  6. maşallah kuzuma!
    nice mutlu sağlıklı güzel yaşları olsun.
    muhteşem görüntüler ve evde olması ayrı keyifli olmuş belli.
    zaman ne çabuk geçiyor.seninle ilk hamileliğini konuştuğumuz telefon konuşması geldi aklıma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Dolunay'cım. Hatırlıyorum konustugumuzu dün gibi daha. Ne heyecanlı günlerdi ..

      Sil
    2. Sağol Dolunay'cım. Hatırlıyorum konustugumuzu dün gibi daha. Ne heyecanlı günlerdi ..

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...