Counter

14 Eylül 2011 Çarşamba

Hayırdır inşallah !

Dün akşam uyumadan önce niyetim rengarenk keçeleri çıkarıp onlarla uğraşmaktı. İlginç bi şeyler vardı aklımda ama sabah kalktım ki, hayırdır inşallah aklımda bambaşka bir fikir. Kel alaka ama olsun emekse emek, vakitse vakit, uğraşmaksa uğraşmak :)

Amma gizem yarattım değil mi? Ama şaşıracaksınız, beklemediğiniz bi şey:

Şimdi tadını bilen, daha önce bir şekilde tatmış olan her insan evladının canı zeytinyağlı yaprak sarması çekebilir değil mi? Olsa da yesek şeklinde. Ama benim canım yapmak istedi. Oturup ince ince uğraşmak, kalem kalem sarmak...

Sabah sabah daha kahvaltı etmeden aklıma düştü. Tabi ki tarifini anlatacak değilim uzun uzun, hepiniz biliyorsunuzdur zaten, ayrıca da kişi haddini bilmeli değil mi? Üstelik bir yemek blogunda değiliz ki. Ama öğlene dek tüm vaktimi alan ve keçeleri bir başka güne bırakmama neden olan (ayırca ellerimi buruş buruş ve yemyeşil hale getiren) sarmaları paylaşmak istedim. Hani "tembellik yapmadım arkadaşlar, çalıştım işte" şeklinde...



Huzurlarınızda bu sabahımın uğraşısı : Zeytinyağlı bulgurlu yaprak sarması :)




İşin enteresan tarafı eşim için bu bir akşam yemeği sayılmaz çünkü en fazla 2-3 tane yiyebiliyor, fazlası midesini rahatsız ediyor. Yani akşama yine yemek yok, yapmak lazım. :)

18 yorum:

  1. Vallaha bende bu aksam esime yapicam sarma o cok sever ama yaninda baska yemek yapmama gerek yok :)

    YanıtlaSil
  2. Sarma bizim evde çok sevilir. Ama tembel ben çok sık yapamıyorum...Sizinkiler çok özenerek yapılmış belli, çok düzgün. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  3. Daha önce tatmış insan evladı olarak canım çekti, hani olsada yesek gibisinden,adres neydi :))
    Sabahtan beri yan gelip yatan Bana iyi gaz oldu bu kalem sarmalar,gideyimde akşam yemeğini hazırlamaya başlayayım bari,en kolayından :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nesliname, benimki de sevecek belki ama yiyemediği için sevmemeyi tercih ediyor :) O kadar rahatsız ediyor ki yaprak midesini. Pazıda olmuyor sadece asma yaprağı. Onun şanssızlığı benim de şansım sanırım.

    Semi, ben küçücükken bizim evde de herkes çok severdi ve annem de ayda bir filan yapardı ama hep nankör yemek derdi çünkü 4 kişi için saatlerce uğraşır sarar ama bir öğünde hadi bilemediniz 1,5 öğünde biterdi. Hala yapar deepfreeze de saklar biz gidince yiyelim diye. Ya da gelirken getirir. Ben de çok severim ama hiç yapmıyorum çünkü eşim yiyemiyor. Aslında tembellik deyip kendinize haksızlık etmeyin, gerçekten zahmetli iş. Bana da bugün ne olduysa işte (normal değil) yapmak istedim. O yüzden de pek özendim. :)) Teşekkür ederim.

    Sedo kız tekrar hoşgeldin :) Canının çekmesine neden oldum afedersin. Hemen gel ye diyeceğim ama sen İstanbul' dasındır ben Antalya' dayım. Koş bir markete al hemen. Ben de hala akşama birşeyler yapmalıyım ama ne bulamadım bu arada :))

    YanıtlaSil
  5. o kadar emeğe 3-4 tane yemek senin için biraz yorucu olmalı ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. olsun kalanını bir güzel afiyetle yersin, keçeleride yarından sonra görürürüz:)))

    YanıtlaSil
  7. Ya, sizin ev tam olarak neredeydi? :)))

    YanıtlaSil
  8. Rengimm :) keçe başka güne kalsın ama bayılırım yaprak dolmasınaaa :) çok ta güzel sarmışsın, ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  9. bir tencere olsa da yesem. bayılırım. gidip gelip tencereden elimle alıp yerim. sonra da bakarım ki tencerenin dibi görünmüş. afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
  10. pek güzel olmuşlar,canım çekti gece gece :)
    Yarın ki işim belli oldu :)
    Ellerine sağlık canım..
    Afiyetle..

    YanıtlaSil
  11. EE cancağzım yaparken 3-5 tane de pazı sarsaydın yaa bu kadar hevesle bailamışsın madem. Burdan çok güzel görünüyorlar kalem gibi. OLsa da yesek dedirtti bana. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Fikir projeleri, benimki zaten enteresan bir çaba idi, her zaman olmaz. Kırk yılda bir canım sarmak istedi :) Yemek konusu ayrı konu,

    Noblesse' ciğim, bir kısmını dondurdum bir kısmını paylaştım. Keçeler hala dolapta bekliyor :))

    Proje çantacım senin evden doğuya doğru gel :))

    Aslı' cım sen de böyle deyince hepinize kargo yapasım geldi üçer beşer. :)) Sağol

    Sevgili Roseness, normal olan da bu zaten, hiç de haksız değilsin :)) Teşekkür ederim.

    Sevgili Zeliha hoşgeldiniz, bu tarz lezzetler gerçekten özleniyor değil mi? Hadi bugün de size kolay gelsin :)

    Fiamma' cım, planlı bir ev hanımı öyle yapar ama benim gibi eserlisi sabahın kör vakti "sarsam sarsam sarsam" diye uyanınca böyle plansız sarar sonra da akşama ayrı yemek yapar :)) Pazı yoktu ki evde. Neyse geçti zaten. Bugün değil sarmak, parmağımı kıpırdatmak gelmiyor içimden. Bugünü yayılma günü ilan ediyorum. :))

    YanıtlaSil
  13. Şu ne yemek yapacağım düşüncesi biz kadınları yiyip bitiriyor sürekli. Her akşam aynı sorun. Tanrım o kadar uğraşmışsın hala yemek yapman gerek. Bu arada sarmalar enfes görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Hoşgeldin Lilacsmell :) Çok mutlu oldum seni burada gördüğüm için. Sanırım ben bu sarmaları yemek olsun diye yapmamışım. İş olsun işte :)) Gerçekten her zaman yaşadığım bir durum değil. Yani bu kadar uğraşmak yemekle... Teşekkürler tekrar.

    YanıtlaSil
  15. tam anlamıyla kalem gibi olmuş bunlar.. ellerine sağlık.. ben böyle uğraştırıcı şeyleri ablama sipariş veriyorum.. o da beni hiç kırmıyor sağolsun..

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkürler Sevgi, sen çok şanslıymışsın. Çok özendim sararken ve çok keyifle yaptım ben de ondan incecik oldular :))

    YanıtlaSil
  17. off şimdi görünce canım çekti şu nankör yemeği(annemde öyle der)nasılda ince ve iştah açıcı görünüyorlar.ellerinize sağlık. kızımda günlerdir isteyip duruyor ama ben şanslıyım kızım kendi sarıyor:) eh akşamı ediyor ama olsun kalem gibi sarıyor hemde.en iyisi ben yaprak ıslatayım kalkıp.:))

    YanıtlaSil
  18. Canım benim büyümüş de yaprak mı sarıyor. İkinizin de ellerinize sağlık şimdiden Alanay' cım.

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...