Counter

2 Kasım 2011 Çarşamba

Ne yapsam olmuyor :(

Bugünlerde bir yeteneksizlik, bir beceriksizlik anlamak mümkün değil. Ne yapsam beğenemiyorum. Yani idare eder tamam da güzel olmuyor. Genelde beğenirim yaptıklarımı ama Sezar' ın hakkı Sezar' a, olmayınca olmuyor işte. Ne olur alkış beklediğim için böyle konuştuğumu düşünmeyin, ama bugün niyetim yapamadıklarımı(!) paylaşmak.

Boş durmuyorum bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama içime sinmedi diye paylaşmazlık etmiim dedim. Bunlar deneysel oldu, daha iyilerini yapacağım inşallah ama demek ki bugünlerde değil.

Bereket kuşlarından yapmak istedim iki gündür uğraş uğraş bir türlü tutturamadım kuşların şeklini, yine de en güzelini paylaştım aşağıda. Sonra bugün sabah ablam için bir poşet çay kutusu yapayım dedim o da bu kadar oldu zaten verilecek gibi değil. Bir tane daha yapıcam bu durumda, bakalım ne zaman. En iyisi yarın etamine başliim ben :)


Yine de yapmak isteyenler için yapılış aşamalarını fotoğrafladım. Öncelikle kutuları kesiyoruz.
 Kesip çıkardığımız parçayı kutunun içinde yükselti olarak kullanıyoruz. Devamı da gördüğünüz gibi işte...
İki kutunun ortasına ince bir rulo daha koydum.
 Bu da arkası...
 Uçlara da keçe yapıştırdım silikonla. Dışa kırmızı, içe yeşil...


 Bu da beceremediğim kuş...


20 yorum:

  1. ya ne kadar çok haksızlık etmişsin kendine cankız :)
    bak ne diyeceğim bu kutulardan 3-4 tane olarak da yanyana getirebilirsen, her gözüne farklı takıları koyabileceğin güzel bir takı şeysi yapabilirsin..
    veya çocukların masasına koymak için, her gözüne farklı kalem ve boyalar konulacak güzel bir kalemlik..
    ben çok beğendim cankız, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Sana kalıp olsun diye iki örnek buldum şeker.

    http://www.lollychops.com/lollychops/2008/10/wendy-the-bird---free-pattern.html

    http://yamalibohca.net/2011/03/03/bereket-kuslar-ve-hazirlanisi/

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Figen ablacım güzel fikirlerin için de beğenin için de çok çok teşekkür ediyorum. İstediğim kadar iyi olmadı bir dahaki denemelerden daha ümitliyim.

    Proje Çanta' cım çooook teşekkürler, bir de bu kalıpları deneyeyim bakalım. Ama sanırım problem kumaşta, elimde dikiyorum ya dıştan dikiyorum sonra da çevirip dolduruyorum kumaş da ince olunca dikişler filan görünüyor, polar veya keçe ile denersem gönderdiğin örneklerdeki gibi dıştan da dikebilirim daha iyi olabilir. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  4. cnm bazen banada böyle şeyler oluyor gelip geçici durumlar bunlar yeni postlarını bekliyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Sen de beceremedim diyorsan Renk,hey Allahım ya diyorum:)

    YanıtlaSil
  6. komşum kendine haksızlık edip durma.bence gayet güzel gidiyor.çay kutuna bayıldım ablan güle güle kullansın.kuşa gelince kumaşın biraz kaygan duruyorki bu tarz çalışmalarda hep sıkıntı yaratır.bence sorun ki sen de yazmışsın kumaştan kaynaklanıyor.bide kuşu daha tombul yap hataları her daim kapatıyor tombulluk kuşlarda:)ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. tok sert kumaşlardan dene canım yada dediğin gibi keçe ile kuş çalışmak en iyisi..canını sıkma lütfen ..dene yapamadıkça dene elbet içine sineni en sonunda yapacaksın biliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. daha iyisini yapabileceğini bildiğin için bu yaptıklarını beğenmiyorsun ve kendine haksızlık ediyorsun.Kutuyu da sevimli kuşu da sevdim ben.

    YanıtlaSil
  9. bence muhteşem olmuş :) hiç öyle beceremiyorum havaları yapma çok yeteneklisin ;) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bence kutu da kuş ta gayet şeker olmuş... Kutunun fikri çok hoş bir kere, pringles mi yedireceksin şimdi sen bana :))

    YanıtlaSil
  11. Ne demek ne yapsam olmuyor? çokta güzel oluyor bence :)

    Bazen yaptıgımız hiç bir şeyi begenmeyiz ama güzel olur rengim. Bu yaptıkların gibi. Çay kutusuna bayıldım ben, çok hoş olmuş. Hele kuş öyle sevimliki :)

    Ellerine saglık canım..

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Fikir Projeleri, işte o dönemlerden birinden geçiyorum sanırım, desteğin için çok teşekkürler :)

    Nil' cim, valla bugünlerde beceriksizleştim, elimden daha iyilerinin çıkacağını bildiğim için (diye de ukalalık yapabilirim mesela) :))

    Dolunay' cım, çok teşekkür ederim desteğin için çay kutusunu daha önce bambu servis ve çuval bezi ile yapmıştım ve sevmiştim ama dc-fix bu çalışmaya uygun bir malzeme değilmiş demek ki (diye de malzemeyi suçlarım) ayrıca kuş konusunda da malzeme suçlu, kumaş kötü :) Bir sonraki kuşum polardan ve çokça tombul olacak :) Sağol :)

    Huzur' um, haklısın canımı sıkan tek bu olsun zaten, boşver; yine yaparım yine yaparım beğenene veya sıkılana dek yaparım değil mi :) Sağol canım benim.

    Sevgili Noblesse, aslında meselenin özü bu sanırım, biraz ukalalık, biraz da sizlerin çalışmalarını görüp çıtamı yükseltmeliyim hissi. Daha iyisini yapabilirim kısmı ukalalığa giriyor ya da iyi niyetle kendi sınırlarını bilmek diyelim :))

    Sevgili Leyla, inan ki hava değil bak oku diğer yorumları hak vereceksin. Sabah kahvesi zamanı da geçmiş bu arada seni görünce hatırladım, burnumda hissettim kahve kokusunu :))

    Banu ablacım, kuşun daha güzelini yapıp tekrar paylaşıcam en kısa zamanda :) kutunun da fikri hoş da malzeme olmadı, bak önceki postlarda bambu servisten ve çuvaldan yapılmış olanları var onlar güzel misal. Pringles üstüne de cips tanımam bu arada :))

    Aslı' cım, sağol desteğin için. Az daha çalışmam lazım :))

    YanıtlaSil
  13. fikir harika niye böyle düşündünüz anlamadım çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Gönül Hanım çok teşekkür ederim. Eskiler ile kıyaslayınca beğenmiyorum yaptıklarımı, hele de sizlerin yaptıklarını görünce, daha iyi olmalı diye düşünmeden edemiyorum. :)

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar. Çok hoş :) İnsan canı istemediği zaman da devam edebilmeli bence de. İş işi, işsizlik işsizliği çağırıyor. Sevgiler.,

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık gyet de güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  17. Ahu Hanım, öncelikle hoşgeldiniz, yorumunuz için çok teşekkürler,

    Dilek Hanım' cım çok teşekkür ederim. Öyle motive oldum ki sanırım göndereceğim ablama bakalım o ne diyecek :))

    YanıtlaSil
  18. Kutu fikri çok ilginç. Daha önce görmemiştim. Keçeleri yapıştırınca hiç de fena görünmüyor. Kuşa gelince, senin kuş biraz cılız:) Daha tombul ve gagası daha kısa olsa, sanırım daha şeker görünür gözüne. Ama ben beğendim. Çalışmalara devam... Ben hiç kuş denemedim bu arada ama ne güzel bilgiçlik taslıyorum değil mi?:)
    Mutlu bayramlar canım.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,
    Yolum size düştü,iyi ki de düştü.Becerikli hatunları hep sevmişimdir zaten.
    Peşinizi bırakmam gayrı.

    YanıtlaSil
  20. Marifetli Pericim kutuyu ben uydurdum ama daha önce kullandığım malzemeler itibari ile daha başarılı olmuştu. Kuşu şişmanlatmayı da denerim Peri' cim, el birliği ile bu kuşun olurunu bulucaz biz eminim. Çok teşekkürler :))

    Sevgili Yaruze tekrar hoşgeldiniz, buralarda becerikli diye tabir edilmem için daha yemem gereken çok fırın ekmek var ama yine de çok teşekkürler, bir gün olucam :))

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...