Counter

17 Aralık 2011 Cumartesi

Yılbaşı hediyeleri için deneysel çalışmalar

Öncelikle bu yılbaşı gecesinde birlikte olacağımız ablam ve sevgili arkadaşım D için hediyeler yapıyorum, sonra annelerim için babam için eşim için falan filan, uzar gider ama işin içinden bir türlü çıkamıyorum. 

Bir kere söz verdim kendime, bu yıl hediye için her ne istiyorsam kendim yapacağım, daha özel olacak, ayrıcalıklı; rengarenk paketlenecek; ağacın altına konulacak; üzerine kurdeleler, isimler vs.vs. Sahne gözümün önünde, ama bir türlü işin içinden çıkamadım... Neden? Çünkü mükemmel olsun istiyorum, bir sürü olsun istiyorum, tam bitti artık zannetsinler 'hey bakın burada bir kaç paket daha var bunlar kimin acaba' diyeyim, yine sevinsinler filan istiyorum...  

Öncelikle herkese özel mektuplarımı yazdım, el yazısı, zarfladım, onlar hazır. Sonra herkese başka hiç bir yerlerde bulamayacakları çerçevelerini de yaptım. Sonra istedim ki güzel boyunluklar öreyim. İşte orda takıldım. Bu kaçıncı söküşüm bilemedim. 

İstedim ki bu tarz bir şey olsun. 


Ama bir türlü istediğim modeli yani modele uygun örneği ve yumuşaklığı sağlayamadım. Mesela örüp sökmeden önce fotoğraflamayı akıl edebildiğim bir örnek size  :


Diğer iki üç taneyi sökmeden önce fotoğraflamayı akıl edemedim ama bir bu kadar da onlar vardı. Neyse sonuçta şimdi bu boyunluğu şu şekilde örüyorum, (eşimin annesine):  


Çünkü annem az yanıktır, öyle sıkı sıkı boynu sarılı daralır, rahat edemez. Son parça da örülecek ve üç parça birleştirilip uçlarına bir zamazingo düşünülecek birleştirmek için. Bakalım. 

Ablamın aksesuarı için düşünmeye devam ediyorum ona aldığım ip de taba-bej kıvamında güzel bir renk. Şu şekilde : 


Ablacım da pek üşür o yüzden ona sağlam bir boyunluk yapılacak kesin. Resimde gördüğünüz gri fular da yanık arkadaşım, daha önce de doğum gününde tepsi boyadığım D' nin hediyesi :)  Aynı zamanda üst kat komşum. O da daralır boyunlu kazak filan giyemez ama sever bu tarz aksesuarları ki bu ipi ilk kez örüyorum çok zevkli ve kolaymış örmesi.

Olayın bütünü de hemen hemen şu şekilde:






Bir de yatak-ev çorapları var eski havlu çoraplardan çok sevdim dayanamadım bir tomar aldım hayatımdaki kadınlara :) Almak isteyenler olursa M&S' da. 

Bakalım 31 Aralık' a kadar daha neler katılacak aralarına, kitaplar olabilir, ahşap kutular, magnetler, kolyeler daha neler neler... Kim tutar beni. 

Babam ve eşim için ise henüz emin değilim. Pek de az kaldı ama hadi hayırlısı...  

28 yorum:

  1. valla bravo harika şeyler düşünmüşsün ne güzel insan böyle şeyler verdikçe dostlarına sevdiklerine kendini ne güzel hisseder değil mi? seni kocaman öpüyorum ve takdir ediyorum canım..

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben bu sene yılbaşı hediyesi için girişimde bulunmadım. Seninkileri görünce imrendim. Çok güzel şeyler. Ben hala senin hediyen çerçeveye bir etamin işleyip koyamadım :(
    Kıvrımlı atkı haline gelen iple ben de iki tane ördüm. Somon rengi anneme, mavi tonlarında da görümceme. Gerçekten de örmesi zevkli ve hızlı.
    Ellerine sağlık.
    Erkeklere de bere ör istersen ;)

    YanıtlaSil
  3. hediyelerinden önce düşüncelerin çok keyifli ve ince.yakınların arkadaşların ve komşuların çok şanslı velhasıl.hediyelere gelince öncelikle mektup olayına hayran kaldım.almaktan en çok keyif aldığım hediyedir çünkü benim.bunun için tebrik ederim seni. çerçeveler hem güzel hem keyifli olmuş.boyunlukların nesini beğenmedin anlamadım.bence çok güzel gidiyor.daha yumuşak olması için ipi değiştirmek gerek sanırım.ama o tiftik vs tarzı iplerde gıdıklıyor değil mi?bence süper gidiyor.erkeklere hediye yapmak zor bende hep zorlanıyorum.kolay gelsin canım sana.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bende senden farklı değilim,sürekli bir yapma hali.Öncelikle çerçeveler çok güzel, saç örgü takı da..Boyunluğa gelince ördüğün kısmı söktüğüne üzüldüm.Modelini çok beğendim, rengini de. Beğendiğin modeldeki ip çok kalın.Alize'nin Maxi marka ipi kalınlığında.En az 7-8 numara şişle örülüyor.Modeli bilemedim ama yıldız modelini hatırlattı.İstersen öyle dene.

    YanıtlaSil
  5. Hayatındaki insanlar çok şanslı önce onu söyleyeyim Rengim.

    Yaptıgın her iş, öyle özgün, öyle güzelki çok sevinecekleri muhakkak zaten.

    Söktügün, begenmedigin modeli ben çok sevdim, çok güzelmiş :)

    Birde bütün bu işleri keşke tek tek daha büyük görebilseydim, öyle sevinirdimki :)

    Ellerine, yüregine saglık..

    YanıtlaSil
  6. Bende de başladı paketlemeler. Keyifli oluyor ya, ben seviyorum. Herkesi düşünmek, seçmek, paketlemek....
    Siz de başlamışsınız ne güzel, örgüleriniz çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar hepside. Diğerleri içinde kolay gele.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili cebimdeki renkler
    Ayni anda ayni konuya kafa patlatmisiz;) ruh ikizim olabilir misin acep.. Ikizler burcu..;)

    Bende gcen hafta boyunca kac defa sal baslayip söktüm.. Birinin bile fotogrfini cekmemisim..
    Arda kara kilip bitirdiklerim oldu.. Ama benimde problemim yeterli yumusakligi yakalayamamakti..:(
    Modellerdn birini blogta otomatik yayina baglamistim.. Yakinda yayinlanir... Digerini daha örüyorum.. Bitince paylasacagim.. Ama modelin ainin krokodil oldugunu ögrendim.. Krokodil sal diye ratma verirsen modeli Bulabilirsin.. Oldukca yumusak cikti elimden sayilr..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Birde hizli yazarken harflerin hepsinin ciktigina dikkat etsem iyi olcek hani:( takilip duruyor bu internet....

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Reçelim, bence de vermek her zaman almaktan daha keyifli ve güzel. Hele ki el emeği olunca. Sevdiklerinin yüzündeki o mutlu ifade herşeyden kıymetli, çok teşekkürler :)


    Proje çantacım, Sen bu aralar çok yoğunsun, yoksa senin elinden de kurtulmaz hiç bir şey bilirim. Erkeklere de bere olmaz çünkü eşim bere takmaz, canım kıvırcık saçları bozuluyor, babam da şapkacılardan :) Belki onlara da boyunluk örerim :) Sağol şekercim.


    Alanay' cım, aslında şans karşılıklı. Onlar sonuna kadar hakediyorlar bu kıymeti ben de kıymetlerini bilmeye çalışıyorum kendimce. Mektup yazmayı ben de çok severim. Söz uçar yazı kalır ya, mektuplar çok sıcak, yumuşak, hoş kokulu... Boyunluklar için tiftik ya da işte yün düşündüm ama dediğin gibi boynu gıdıklar diye vazgeçtim. Ama şu saç örgüsü ile birini çözdüm en azından. D' ninki de hazır. Ablam için de bakalım nasıl bir şey çıkacak. Nar çiçeği ve Nazan Hanım' ı dinlemek lazım sanırım. Çok sağol sen...


    Nazan Hanım, biz de böyle güzelleşiyoruz demek ki :) İpin rengi gül kurusu ile pudra pembesi arası tatlı bir renk, annem bayılır saç örgüsü de onun için iyi oldu, kalın veya boğucu değil. Sökülen de gitti boşverin :) Yıldız modelini bilmiyorum internetten bakacağım, elindeki iple ve 6 numara ile örsem de olur mu ki? Çok teşekkürler yol gösterdiğiniz için.


    Aslı' cım, ben de şanslıyım onlar hayatımda olduğu için. Durup durup sarılırım zaten koala gibi :)) Söktüğüm model güzeldi de sert oldu bir de ne ip yedi ne ip yedi ama bir türlü bitmedi, gıcık oldum :) söktüm gitti, saç örgüsü durumu kurtardı sanırım. Fotoğrafları da gönderdim sana :)) Çok sağol .


    Sevgili Semi, size de kolay gelsin, zaten o kadar keyifli ki bu işler kolay da geliyor değil mi:) Çok teşekkür ederim.


    Dilek Hanım' cım, çok teşekkür ederim.


    Sevgili Nar Çiçeği, çok teşekkür ederim. Sen de mi ikizlersin? Demek sen de ör-sök yaptın bütün hafta. Krokodil olarak da aratayım bakayım, Nalan Hanım da yıldız dedi. Ona da bakıcam. Seninkileri de bekliyorum merakla, hangi blogunda vereceksin? Bu arada evet bir kaç harf çıkmamış ama ben çözdüm boşver. Çok teşekkür ederim tekrar.

    YanıtlaSil
  11. sen şahanesinablaammm, valla ailen çok şanslı..
    o güzel ellerine ve zevkine sağlık bitaneciğim...

    YanıtlaSil
  12. rengim ne güzel düşüncelerin var öyle..atkıyada çerçevelere de hayran kaldım,ellerine sağlık..çevrendeki insanlar gerçekten şanslı...

    YanıtlaSil
  13. Söktüklerine inanamıyorum. hele o resmini çektiğini söktüğüne inanmak dahi istemiyorum:) Ayy senin işin zor. biz bu sene evdeyiz ve hiç bir yere gitmeye niyetim yok, bu yüzden hazırlık dahi yapmıyorum:))

    YanıtlaSil
  14. Figen ablacım asıl sen şahanesin :) Çok teşekkür ederim.


    Hobihuzurum, sağol canım. Ben sevdiklerimi çok severim :) Ama ben de çok şanslıyım.


    Fiamma' cım, psikopatım ben, sökerim :)) Ya sorma hastalık gibi bir durum bu, kazak söktüğümü bilirim en son aşamada kollar yüzünden mesela. Biz de evdeyiz bu yıl ve aslında genellikle ama işte misafirlerimiz olacak inşallah.

    YanıtlaSil
  15. Söktüğün iplemi öreceksin Rengim?Eğer öyleyse 6 kalın gibi ama örneğine ve sıkı örüp örmediğine bağlı.Krokodil modeli benim bildiğim tığ ile örülen bir model ve çok ip gidiyor.Yıldız modeli eski bir model,örgü kabarık duruyor. İnternette videoları var, Nako'nun sitesinde örgü modelleri kısmında da anlatılıyor, orada başka modellerde var..Yardımcı olabiliyorsam çok sevinirim.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  16. Nazan Hanım' cım, dönüp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yok söktüğüm iple örmeyeceğim. Onunla saç örgüsünü yaptım bitmek üzere. Hiç başlamadığım iple öreceğim. Onun etiketinde 5-5,5 yazıyor, 6 kalın gelmez sanırım. Krokodil modelini gördüm gerçekten çok ip gideceğe benzer, vazgeçtim; yıldız modelini de gördüm Nakonun sitesinde ama zor geldi videosunu görmem lazım yoksa anlamıyorum :) Şimdi onu da arayacağım. Nako sitesinde çok örnek var gerçekten ama bana video olmayınca, izlemeyince zor geliyor, anlayamıyorum. Çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık. el emeği hediye almayı çok severim, sevinirim, daha çok düşünülmüş hissederim. çok güzeller:)

    YanıtlaSil
  18. off hepsi çok güzel, ben de dün başladım bu örgü işine bakalım ne kadar yaparım. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  19. Ecer çok teşekkür ederim. Ben de öyle hissederim hep :)


    Leyla Hanım çok teşekkür ederim. Bakalım sen neler yapacaksın :) Senin de şimdiden ellerine sağlık ve kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  20. Sen hazırlıklarını neredeyse bitirmişsin canım hepside çok güzel eline yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  21. Marifetane evet neredeyse bitirdim, çok teşekkür ederim. Sağol :)

    YanıtlaSil
  22. My friend your creations are just amazing, Love the scarf & frames..you are so talented my dear!

    YanıtlaSil
  23. bence çoook güzel şeyler çıkacak ortaya

    YanıtlaSil
  24. insan marifetli olunca böyle döktürür işte.. bende kızıma bir toka yapacak diye uğraşır dururum..

    YanıtlaSil
  25. cok guzel hediyeler. el emegi olan herseyi cok seviyorum :)

    ben de okuyucularima bir hediye veriyorum, malesef hazir bir hediye ama.. :) beklerim mutlaka

    http://fashiononboard.blogspot.com/2011/12/youve-got-gift-fashiononboard-giveaway.html

    YanıtlaSil
  26. Dear Creative Mind, thank you sooo much :)


    Sevgili Balböcükleri, çoook sağol, ismine bayılıyorum bu arada söylemiş miydim?


    Sevgi' cim, kendine haksızlık mı ediyorsun ne? Bazen gelirler bana yaparım bazen de ne yapsam olsam, senin toka da öyle bir ne yapsan olmaz anına gelmiştir bence...


    Fashion On Board hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim. Hemen gidiyorum çekilişinize bakmak için.

    YanıtlaSil
  27. bloğunuzu yeni keşfettim. bakıyorum da bakakalıyorum. maşallah ne kadar marifetlisiniz. çok güzel şeyler paylaşmışsınız. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Tombul Tarifler, ne iyi ettiniz de geldiniz, hoşgeldiniz... Çok teşekkür ederim, benimki marifetten çok boş duramamak hali, beğendiyseniz ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...