Counter

19 Ocak 2012 Perşembe

Beklenen Yastıklar ve Bistro Önlük..

'Beklenen' dememin tek nedeni, kendimi aklamak. Hani siz istediniz ben yaptım hesabı :) Yoksa biliyorum ki esasen yaptığım tam anlamıyla iki koyundan 5 post çıkarmak, aleni şımarıklık J

İyi ki sevdiğim, işe yarayacağını düşündüğüm bir şey yaptım, iyi ki yapılış aşamalarını da fotoğrafladım, iyi ki iki ayda bitirdim iyi ki bir de isim verdim. Amma da çok yayınladım dimi? Sürekli bir battagan’ dır gidiyor, sıkmış da olabilirim ama taktım mı takıyorum işte. Şimdi de yastık yaptım işte ona takım; onu göstereyim dedim. Bu kez uzatmayacağım, ‘ budur’ deyip kaçacağım  J  (desem de inanmayın) 

Şimdi efendim ben sizden aldığım akıllarla bu battaniyeyi yorgana çevireyim deyip elyaf almaya çıktığımda bir de silikon dolgu yastık içi aldım. 50x50 ebatlarında preslemişler, pek de hoşuma gitti, bir tane aldım ama amaçsızca.


Aldım eve getirdim, salona başköşeye koydum sürekli gözüm takılsın da aklımı meşgul etsin diye. Netekim meşgul de etti aklımı ve yastık yapmaya karar verdim battagana takım. Ama pek de büyük geldi gözüme, kesiverdim tam ortadan ikiye, içi de taştı fazla geldi ondan da bir minik iç daha yaptım aklımda nefis bir geri dönüşüm projesi daha var hazır olun J

İşte dün tüm gün bu minik yastıklardan ikisi ile uğraştım, yine beğendiğim az buçuk kusurlarını gördüğüm ama önemsemediğim iki ince uzun yastık çıktı ortaya. 45x25 gibi ebatlar. Diğer  yastık da 20x30 gibi çok şeker bir kucak yastığı olacak inşallah ama şimdi an itibariyle başka bir işe takmış durumdayım ki yine Ecer esin kaynağımdır. Dilerim kızmıyorsundur Ecer... 

İşte uzatmadan yazılmış bir giriş ve minik şirin yastıklar. 

Belki biliyorsunuz bu hazır yastık içlerini artık agril isimli bir malzeme ile hazırlıyorlar ki çiçekçiler de buket yapmak için kullanırlar bu malzemeyi. Eskiden pek kıymetli idi yurtdışından getirtirdik seralarda örtü malzemesi olarak kullanılırdı. Bu da mesleki bir bilgi olarak araya sıkışıversin. 

İşte benim elimde de o günlerden kalma biraz agril vardı kalan dolgu malzemesini onun içine doldurdum.


 Desenler her ne kadar dikilerek sabitlenmiş olsa da kullanacak minik bebeği rahatsız etmesin diye kenarlarda kaldı.
 İki yastık birbirinin aynı, bir tarafları krem bir tarafları gül kurusu...

Bu arada kılıfların tabi ki de yine elde dikildiğini ve tıpkı evlerinizdeki diğer yastık kılıfları gibi kapaklı olduğunu da keyifle belirtmek isterim. Yani çıkarılıp yıkanabilir :)


Budur J


Gelelim ömrü hayatımda kazandığım ilk ödüle. Semi' nin yaptığı şık mı şık şirin mi şirin önlüğüm. Sağolsun hemen de düşmüş yollara gelmiş yuvama. Yazımı hazırlarken ulaştı elime. Mutlu ellerden mutlu ellere. Pek sevindim pek... 

O kadar ince ve o kadar detaylı, şık şirin hazırlanmış bir paketti ki... Yanında sıcacık bir kart, mis gibi lavanta dolu bir bereket kuşu (hani benim bir türlü beceremediğim) bir de önlüğüm, üstelik çift taraflı, bir tarafı rengarenk, diğer tarafı da siyah ve cepli. Süper süper süper... 

Darısı diğer çekilişlere, yani katıldığım, hani şu Canon 600D. O da gelir mi dersiniz. Umut işte... 

Çok teşekkürler Semi, tekrar ve tekrar... 











63 yorum:

  1. Ben hem harika ve sevimli yastıklarınıza bayıldım hem de sevimli önlüğünüze...:)) Önlüğü güle güle kullanın :) Yastıklar ve yorgan için ise ellerinize sağlık bayıldım bayıldım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Nar Çiçeği. Hem harika, hem de sevimli demişsiniz ya hepten şımardım. Çok çok sağolun güzel yorumunuz için :)

      Sil
  2. yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rengimmm çok kötüsün:D yani aslında çok iyisin bu yastıkları çok fena kıskandım ya :D:D incecik ve uzumunsu çok sevdim bende yapıcammm bende:D:D
    önlügünü takmış bir şekilde havuçlu bir kek yap bakalım tadı nasıl olucak:)) ya benim rejim zorluyor beni :( aklım o tarz şeylerde rengim idare et:D
    öperim kuşummmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Mavi' cim, inan kötü niyetle değil. Hem sen çok daha güzelini yaparsın ki :)) Ben bu aralar kendimi tatlıdan uzak tutmaya çalışıyorum, tuzlu bir şeyler yapsam olur mu ki yeni önlüğümle :)) Tatlı ihtiyacını kesmenin en iyi yolu ki bende çok işe yaradı, aklına gelen herşeyin içine tarçın atmak. Çayın içine çubuk tarçın mesela, ya da içtiğin suyun içine, sonra salatalara bile atabilirsin toz tarçını...

      Sil
  3. Yastıklar harika olmuş Rengim,hem battagan ile uyumlu hem de renk seçimi çok güzel.Hediyelerini de iyi günlerde kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazan Hanım çok teşekkür ederim. Çok da zevkle yaptım yastıkları. Elimdeki işler azaldıkça berenin sırası geliyor ama ben yapana dek kış bitecek galiba :))

      Sil
  4. Canım, ne güzel yastıklar onlar. Ellerine sağlık.
    Önlük için de tebrikler. Gülegüle kullan.

    YanıtlaSil
  5. yazına gelicem yine.
    :)
    ama yorumunu yanıtladım bilmiyorum gördün mü. yani hayalin yok mu artık. bu çok kötü ama.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki bakalım Deep. Gördüm, yanıtladım. Sen daha çok sürat istiyorsun ama idare et artık :)

      Sil
  6. ne tatlı olmuş yastıklar:) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ecer, yakında yine senden esinlendiğim bir çalışma gelecek :))

      Sil
  7. çok şanslısınız bu güzelliklere sahip olduğunuz için
    ayrıca yastıklarınız mükemmel olmuş harika bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Turkuazft, bence de şanslıyım. Ödül kazandığım için daha da şanslıyım :))

      Sil
  8. güle güle kullan canım benim.. şansın bol olsun!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün' üm ben senin çekilişi unutmuşum canım, afedersin. Ben gerçekten şanslıymışım :))

      Sil
  9. çok güzeller renkleri ,kuşları çok şirin olmuş elelrine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sezo bigo. Çok sevindim beğenmenize :)

      Sil
  10. yastıklar çok güzel, bayıldım.

    YanıtlaSil
  11. http://belguzaranne.blogspot.com19 Ocak 2012 18:49

    elınıze sağlık hepsı bır bırınden şık olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Belguzar anne, ne güzel isminiz var, hoşgeldiniz :)

      Sil
  12. Ben bu yastıklar hakkında uzun uzun yazmak isterim Rengim. Sadece güzel deyip çıkamam, hep söylerim yaratıcı insanları çok seviyorum diye..

    İçine kullandıların, mesela ben o malzemeyi bilmiyordum ögrendim. Renklerini çok sevdim, aplikeler çok sevimli, ne diyeyim bütünüyle çok güzel olmuş bu yastıklar ellerine zevkine saglık :)

    Çok uzattım yine dimi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı' cım öyle alıştırdın ki beni, artık kısa yazdığında itiraz edicem :) Yaz tabi uzun uzun...
      Çok teşekkür ederim. Çok sevindim beğenmene. Ben de seni çok seviyorum biliyorsun dimi :)

      Sil
  13. Yastıkları harika olmuş, iyiki de almış ve takım yapmışsın battagan'a. Önlüğüne bayıldım, iyi günlerde kullan çift taraflı olması ayrıca iyi özellikle siyah tarafını hobide kullanırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma' cım, dimi ama iyi ki de yapmışım :) Çok teşekkür ederim, iyice şımarttığın için.

      Sil
  14. Ben sana hep Ülker diyorum yanlış yazmıyorum dur umarım. Bu arada yastıklar harika yorgan ile birlikte muhteşem bir takım olmuşlar. Ellerine sağlık. Hediyelerini de keyifle kulln. Öptüm seni kocaman kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Hanım' cım, yanlış yazmıyorsunuz, ismim bu :) Blogda hiç kullanmadım bugüne dek o yüzden :)) Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz, hangisini isterseniz. Beğenmenize çok sevindim, çok sağolun ben de öpüyorum :)

      Sil
  15. Yastiklar cok güzel.. Hediyelerin de...
    Artik kendini yeni projelere adayabilirsin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar çiçeğim bu bitti de şimdi araya çok şirin bir başka polar çalışması girdi, sonra eşimin boyunluğu var, yine eşimin çanta yağmurluğu var. Bende iş çoook :))

      Sil
  16. bunu kullanacak bebek ne şanslı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Hanım hoşgeldiniz, ben de sizin blogunuzu ziyaret ettim, kızınızın cicilerine de bayıldım. Dilerim her konuda şanslı olur bunu kullanacak olan ve diğer tüm bebekler :)

      Sil
  17. yastıklar süper, renkler harika, çok hoş bir takım olmuş:) ellerine, emeğine, zevkine sağlık...
    hediyen ve paketi de gerçekten çok güzel... iyi günlerde kullan inşallah...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şevgili Okuyan, çok sevindim beğenmenize, sağolun.

      Sil
  18. canım harikasın süpersin ! gerçekten bayıldım,hepsini elinde mi diktin ya dikiş makinası almanı şiddetle tavsiye ediyorum :) emeğine sağlık canımm..Ayrıca o hediyelerine de bayıldımm :) iyi günlerde kullan..canon da da bol bol şans :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzurum, sağol, elimde dikmeye alıştım hepten. Bir türlü annemlere gidip dikiş makinesini alamadığım için müstehak bana. Çok teşekkür ederim tekrar tatlım bakalım Canon da gelicek mi dimi :))

      Sil
  19. Çok teşekkürler Sevgili Fikir Projeleri :))

    YanıtlaSil
  20. Ülker`cim, kardan dolayı ufak bir gecikme olduysa da beğenmene çok sevindim. İçinde sadece o gördüklerin yok, sevgilerimi de koyup gönderdim:))
    Bu arada yastıklar harika görünüyorlar. Malzemeye agril dendiğini ilk defa duydum, öğrenmenin yaşı hiç yok:)

    YanıtlaSil
  21. NASIL BİR GÜZELLİKTİR..
    HAYRAN OLDUM..
    KUŞLARI ÇOK, AMA ÇOK SEVDİM :=)

    Harikasın..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Sen buna gecikme mi diyorsun Semi' cim. :) Sevgini de hissettim zaten ambalajdan tut içindeki karta ve uğurböceğine kadar yazmamış mıyım...
    Çok teşekkürler yastıklarımı beğenmene sevindim.

    Nunu, hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim. Çok sağolun :))

    YanıtlaSil
  23. Elde dikiş dikmek sabır işidir.Seni sabrın için tebrik ederim.Aslını sorarsan ben de el dikişi yapmayı severim,ama makine de büyük rahatlık arkadaşım.Kapağı nereye sakladın hiç fark edilmiyor bunun için ayrıca tebrik ediyorum.Sahibi iyi günler de mutlu uykular uyur inşaalah.Diğer bekleyen işleri ben de sabırsızlıkla bekliyorum.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  24. yastıklar müthiş şık olmuş..e valla helal olsun cana cankuş..koca bi takım yaptın valla..
    önlük de çok cici..
    güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Hobi Dünyası, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Aslına bakarsanız ben makinede dikmeyi de bilmiyorum ki... Öğrenicem inşallah. Kapak yastığın yan kısmında. Aslında onun fotoğrafını da eklemek lazım haklısınız. Çok teşekkürler :))


    Figen ablacım, kıyamam sana, çok uğraştırmış seni yorumlar. Çok uğraşmışsın, çok vakit ayırmışsın, sağolasın. Beğenmene çok sevindim :))

    YanıtlaSil
  26. ne guzel :D cok begendim, cok tatli olmus !

    bende yastik alip, ustunu kendim suslicem kecelerle...:D:D

    Sevgilerrr
    http://kucukseylerr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  27. ama bu sempatik yastıklara da bi isim koysana :) battaganın yastıkları filan. hiç bıkmadık seviyoz :)

    YanıtlaSil
  28. rengim yastıkları görünce işte budur dedim.senin yerine bana bir rahatlık geldiki sorma gitsin:)inan çok beğendim.bu arda bu kadar güzel aplike yapıyorsan o boyutlusunuda alasını yaparsın bence elini soğutma sen...
    hediyelerin çok güzel.bende çekilişe katılmış ve dibim düşmüştü.güle güle kullan canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Küçük Şeyler, hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim. Çok keyifli bir çalışma, siz de yapın :))

    Deep, ama şimdi yastığın yeni isme ihtiyacı yok ki, daha önceki ne battaniye ne yorgandı o nedenle ara ürün ismi aldı battagan şeklinde; bu bildiğin yastık işte :)) İş çıkarmayalım şimdi gereksiz yere dimi :)

    Alanay' cım, onu da yapıcam hemen sen nmerak etme bu hafta içinde çıkar elimden vakitlice. Çok sağol. Önlüğü senin de beğendiğini hatırlıyorum, hepinizin yerine keyifle kullanıcam merak etme :))

    YanıtlaSil
  30. yine alakasız bir yorum olacak ama twetter'i anımsattı bana kuşlar.
    arada sırada edebiyat veya roman ve şiir yazsan:)
    çok şey mi isterim:)
    bana yazdığın yorumlar o tat da da:)

    YanıtlaSil
  31. Merhabaaa,ben geldiiim:)
    Bu güzel mi güzel şirin mi şirin yastıklardan ben de istiyorum:)Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  32. Hypo, aslında haklısın, sen söyleyince baktım da evet benziyor twetter ikonuna :)) Ama çaktırma ben başka bir yerden kopya çektim.
    Tamam senin güzel hatırın için arada bir sadece yazı da yazıcam. Şiir üniversite yıllarımda kaldı uzun zamandır ilgilenmedim ama yazı yazarım. Zaten anlatmak istediğim bir kaç şey de vardı :)
    Çok teşekkürler, bu arada senin blogundaki yoruma cevap yaş 38 ama 6 aya kalmaz 39 :))


    Meri, hoşgeldin. Çok teşekkür ederim sıcak yorumun için. Ben de gelip senin sayfana bakayım :))

    YanıtlaSil
  33. çok güzel olmuş yastıklar cnm ellerineeleri sağlık semi nin hediyeleride çok şirin cnm güle güle kullan

    YanıtlaSil
  34. This is amazing! seems a huge effort too..but Lovely!

    YanıtlaSil
  35. Çok tatli görünüyorlar. ben begendim.. :-)

    YanıtlaSil
  36. ama bunlar çok güzel çok cici olmuş :) bayıldım... harikasın. ellerine sağlık.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  37. Yastıklarınla birlikte haaaarika ve de şipşirin bir takım olmuş, ellerine sağlık, çoook sevdim :)

    YanıtlaSil
  38. Renk'im, ben bunu yine nasıl kaçırdım :( Gelmiyor yazdıkların okuma listeme.

    Harika, bayıldım, yastıklar ve beni asla sıkmayan battagan süper olmuşlar birarada.

    İç seslerine de güldüm:)

    Hediyen de süper.

    Öperim seni:)

    YanıtlaSil
  39. Sonsuz dekorasyon, çok teşekkür ederim, sağolun güzel yorumunuz için :))


    Dear Khadjia, thank you :))


    Ercan bey, hoşgeldiniz ve teşekkürler,


    Leyla' cım, çok sağol, sensin harika :))


    Banu ablacım, sen de beğendiysen tastamam olmuştur. Ben de mutluyum bu takım ile ilgili... Sağol sen :))


    Nil'im,, niye gelmiyor ki listene yazdıklarım. Ama bu aralar bir tuhaflık var blogumda, bazı mesajlar da spama düşüyor anlamadım ki neden? Çok sağol sen, Ben de öpüyorum seni :))

    YanıtlaSil
  40. Bayıldım inan gördüğüm en güzel tasarımlardan biri ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  41. Meral Hanım çok teşekkür ederim :) Sağolun.

    YanıtlaSil
  42. Rengim bir ara konusalm mailleselim..ama sana ulasmak mümkün degil.. Alanayla da konustuk.. Benim bir fikrim var..
    Sana nasil ulasirim...yada sen bana nasil ulasirsin..fikir müthis.. Inan...

    YanıtlaSil
  43. Sevgili rengim..ben blogumdaki yorumlari ben okumadan yayinlanmayacak sekilde yaptim.. Oraya bir mail adresi yollarsan mail adresine konuyu atarim...yorumu yayinlamadan silerim.. Yada sen yorum ayarlarini böyle yaparsan ben sana yollarim mail adresimi..;)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...