Counter

5 Ocak 2012 Perşembe

Yeni Yapılacaklar Listesi

Bol sohbetli, kahkahalı, keyifli bir yılbaşı gecesinin ardından 2 Ocak Pazartesi sabahın kör karanlığında ablamı gönderdik, işine yetişti. Ardından "Eee şimdi ne olacak?" hissi içinde kaldım. Neden? Annemlerin gelip gitmesinden sonraki hedef yılbaşı gecesi ve ablamın gelişi idi, o da bitince. Sırada ne var şeklinde kalakaldım. Bu psikoloji içinde kendimi işlere verdim ve kitaplara. 




Biliyorsunuz bitiremediğim bir battaniyem var, malzemesizlikten. Annemin getirdiği kumaşları uyduramadığım için gittim krem polar ve elyaf aldım yorganlama yapmak için. Yani battaniye artık pek de battaniye değil, biter bitmez paylaşacağım. Bir o var elimde... 












Sonra feci sürükleyici bir kitabım var. Aklından bir sayı tut' u okuduktan sonra bu tarz kolay kitaplara tutuldum. Rahat geldi, şimdi de o tarz bir kitap okuduğum Psikoanalist- John Katzenbach. 













Sonra dut ip mi deniyor nedir işte o tarz bir ip vardı elimde banyo paspası yapmıştım geçen yıl, onu söktüm :) Sürekli söküp örüyorum biliyorsunuz. Baktım dolapta duruyor, kullanmıyorum, sürekli diğerleri onun önüne geçiyor demek ki sevmiyorum. O zaman sevebileceğim bir hale sokayım deyip söktüm onu örüyorum tekrar. 






Ablama yaptığım boyunluğu biliyorsunuz. Eşim onu çok sevmiş meğer. Nesneyi değil, fikrini. Bana en dayanamadığım soruyu sordu. "Sen acaba bunun şöyle şöyle olanını yapabilir misin? " Acayip kışkırtıcı bir soru, bir kere içinde 'yapabilir misin' geçiyor ki başlı başına yapmaya teşvik. O kadar iyi tanıyor ki beni :) Ona kahverengi ince bir ip aldım onu örmeye başlayacağım. Bol salaş bir boyunluk  fotoğraftakine benzer. 



Sırada bekleyen bir de çanta kılıfı var. O mu nedir? Eşim bisiklete çok düşkün daha önce söyledim mi bilmiyorum. Kilometrelerce yol yapıyor haftasonlarında, her türlü ekipmanı tastamam. Geçenlerde de çok güzel bir çanta almış bisiklet için ama çok titiz ya yağmurlu havada ıslanmasını çamur olmasını istemiyor ve yine o sihirli cümleyi kurdu : "Acaba sen bu çantaya yağmur geçirmeyen bir kılıf dikebilir misin?" Nefis kırmızı renk bir yağmurluk kumaşı aldım. Tutmayın beni dikicem. Dikiş makinesi mi dediniz. Hayır hala yok :)  


Şu elimdekileri bitirmeden de başka bir işe başlamak istemiyorum. Biliyorsunuz artık karar verdim süs yapmaktan çok işe yarayan, kullanacağım, kullanılacak şeyler üretmek istiyorum çünkü evim çok küçük ve herşey ortada zaten. Daralıyorum kalabalıktan. O nedenle sadece süs diye hiç bir şey yapmayasım var. Dostlarım için de aynı şekilde, yani kullanabilecekleri şeyler üreteceğim, inşallah :) 
Dayanabilirsem :) 

Şimdilik benden bu kadar; yani herşeyden biraz. Hoş günler... 

27 yorum:

  1. Kolay gelsin. İşleri sıraya koymak bir beceri uygulaması ayrı bir beceri. Ben hâlâ senin terliğe ördüğün üst giysideyim. Bana güzel fikir vermişti. Ben de terlikleri peluşla giydirecektim. Düşün daha orada kaldım ben. Bugün sadece ev temizliğine vakit ayırabiliyorum. Malum ev ödevlerim ve yazılılarım var :))

    YanıtlaSil
  2. Çok yogun ama her şeyi sıraya koydugun için kolayca yapabiliceksin Rengim.

    Şimdi o battaniye artık pekte battaniye degil dedinya ona takıldım bekliyorum sonucu :)

    Kitaplar bitince yazarsan sevinirim.

    Örgü battaniye renkler çok güzel ve eminim sonuç nefis olucak, onuda bekliyorum :)

    Boyunluk modeli çok güzelmiş, oda sırada :)

    Ve çanta ah Rengim beklicez sonuçları artık ama kendini sıkmadan yavaş yavaş..

    Birde bende artık süs istemiyorum ev doldu taştı, işe yarayacak şeyler yapmak lazım haklısın..

    Çokmu uzun oldu ya :(

    YanıtlaSil
  3. eşinin çantasının son halini görmek istesem.
    umarım sonra fotoğrafını koyarsın:)

    YanıtlaSil
  4. Kolay gelsin arkadaşım sonuçlarını şimdiden merak etmeye başladım bile:))

    YanıtlaSil
  5. Aaa gelmiş makinası diyecektim, gelmemiş:)

    Çok merak ettim, çantanın son halini ben de:)

    YanıtlaSil
  6. rengim naptın battaniye ye umarım bi iş gelmedi başına :)))yorgan oldu sanırım cnm gözünde büyütme bu işleriii senn zaman bulduk.a gelirsin üstesinden:))

    YanıtlaSil
  7. Bahar teşekkür ederim.


    Proje Çanta' cım, terliğe peluş iyi fikirmiş, bak sen de bana fikir verdin şimdi :) Senin işin bana göre çok şekercim, benim okulum yok ki :))


    Aslı' cım, evde vakit geçirmeyi sevdiğim için iş yaratıyorum aslında, yoksa hiçbiri olmasa da olur :) Oyalanıyorum işte kendimce.
    Battaniye biraz pufladı bakalım nasıl olacak. :)
    Kitap sürükleyici bir suçlu kim kitabı, bakalım nasıl bitecek.
    İstediğin kadar yaz ayrıca, mutlu olurum ki...


    Seygili Hypo, sanırım o bu ayın sonunu bulacak ama paylaşırım tabi, bildiğin kılıf olacak umarım :))


    Elif Hanım çok teşekkür ederim. Azzz sonra :)


    Nil' cim şekerparem makine ben gidip almadan gelemeyecek sanırsam, kısmet. Dur bakalım elimle o yağmurluk kumaşını dikebilecek miyim? Çanta dediğime bakma sen kılıf o kılıf :))


    Mavi' cim benimki gözünde büyütmekten çok iş çoğaltmak zaten bakma sen bana. Listelemeyi seviyorum da ondan. Battaniye evet puflayıp yorganımsı oldu bakalım bakalım...

    YanıtlaSil
  8. Size şimdiden kolay gelsin..hepsi de el tutan işler..boyunluk çok hoş..Atkıdan daha kullanışlı oluyor..
    Eşiniz sihirli cümleyi iyi bulmuş:)kırılır mı hiç..
    Sevgiyle kalın..Mutlu,sağlıklı bir yıl olsun diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. Boyunluğun modeli çok güzel, çok hızlı bitirirsin diye düşünüyorum. Battaniyeninde bitince harika olacağına eminim Rengim. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  10. Rengim Hanım, bence sizin yazı yazma yeteneğiniz de var. Öyle güzel yazmışsınız ki siz kendimin kırk yıllık bir arkadaşı gibi hissettim. Sıcak ve samimi bir tarzınız var, işlerinize de yansıyor bu çünkü cezbediyorlar insanı. Çok mutlu ve neşeli, ailenizle gönlünüzca yaşayacağınız bir yeni yıl dilerim size.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili arakadasim.. Ayni karari bende vermistim gecenlerde... Diyorum sana var bizde birsey.. Aynii anda ayni seyleri düsünüyoruz..;)))) söküyoruz falan...
    Ise yaramaycak sey yapmiycem dedim kendi kendime..
    Cok cöp ürettim..süsler de cok toz topluyor.. Cocuklu evde bakimi cok zor...Benim kiz hemen eline alip biryerlere sakliyor.. hediye de etmiyorum bu ara.. Begenirler mi begenmezler mi.. Bilmiyor insan...
    Sayfamda yorum yazdigin cocuk bolerosunu söktüm bende.. ;))))Begenmedim.. Benim kizda begenmedi..zilli cok biliyor benim ki...;))))madem giymiycen dedim söktüm... Her yaptigimi saklayamam ya...
    Ne yaptigimi bir ara paylasirim ...

    Sen o tig ile ördügün halkayi birsey yapmiycen galiba?hani knustuyduk...yapacagin isler listesinde yok..;) eledin galiba..;)
    Ben merakla beklemelerdeydim burada...selamlar..

    YanıtlaSil
  12. Kolay gelsin canımcım sana. Kolay gelsiiiiin.

    YanıtlaSil
  13. son iki yıldır bende bu tarz kitaplar okuyorum.kafa çok yoğun olunca ağır kitapları kaldıramıyorum artık.
    projeleri sıralamışsın ya rengim gerisi gelir.ama şu boyunluklar cidden şahane oldular.hadi kolay gelsin diyelim canım.bu arada cidden süsleri yapmaya ara verebilecek misin merak ediyorum:))

    YanıtlaSil
  14. cankuş o battaniye var ya, nefis birşey olacak..
    ben onu deliler gibi bekliyorumm...
    bittiğinde bu işlerin hepsi de birbirinden güzel olacak...
    o güzel ellerin dert görmesin bitanem..

    YanıtlaSil
  15. Ay arkadasim..senin sayfanda casus programi var;))ben sayfana en cok girip cikan vatandas ilan edilmisim.. Valla kötü bir niyetim yok.. ;))Ben öyle kutulara, kecelere, örgülere bakiyom kendimce .. ;))

    YanıtlaSil
  16. Vallahi okurken yoruldum ben, şu yapar mısın teşviki geldikçe sen başını kaldıramayacaksın hiç. Veee hep uzun işler seçmişsin listeye:))

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Noyumberry, haklısınız hepsi uzun sürecek işler, yazıların arası açılacak biraz sanırım. Haftada bir iş çıkarabilirsem ne mutlu bana :) Eşim sağolsun, akşam karnı acıktığında da "ben ne yesem ki sence, biraz acıktım gibi" der ve bu da sihirli bir cümledir :))
    Çok teşekkür ederim. Size de sağlıklı, keyifli yıllar :))



    Nazan Hanım' cım, boyunluğa dün akşam başladım. Renk kahverengi, ip de pek ince 3 numara ile örüyorum. Ne zaman biter Allah bilir :) Ama hoş olacak gibi görünüyor, çok teşekkür ederim. Battaniyem de bitti bitecek. Örgü konusundaki duayenimsiniz. Yaptığınız bereyi de iş listeme aldım :)



    Sevgili Ehlikeyf, yazımı, tarzımı beğendiğinize ayrıca sevindim. Okul çağlarımda hayalimdi 40 lı yaşlarımda yazar olmak. Sürekli bir şeyler yazar Edebiyat öğretmenimin başında biterdim. Çok da desteklerdi beni sağolsun. Çok güzel şeyler yazmışsınız hakkımda, samimiyete çok değer veririm, çok duygulandım, teşekkür ederim.
    Size de tüm güzel dileklerinizdeki gibi sıcacık bir yıl dilerim.



    Sevgili Nar Çiçeği' m, acaba nedir bu aramızdaki: Telepati mi dersin :)) Etrafım süs dediğim ama aslında süse de benzemeyen ne işe yarayacağını bilemediğimden de ortalarda kalakalmış bir yığın ıvır zıvırla doldu. Kalabalık, can sıkıcı. Baktım olmayacak. Dedim yasak bana süs adı altında ıvır zıvırla uğraşmak. Bir şey değil arkadaşlarım, yakın çevrem de sıkıldı artık :) sürekli kibarca "sen bunları acaba satsan da bir yandan da para mı kazansan" diye nazik nazik (istemiyoruz kızım biz artık bu şeylerden, atsan atılmaz, satsan satılmaz demek istiyorlar da aslında) uyarıyorlar beni. Bakalım becerebilecek miyim :))
    Boleroyu sökmeseydin keşke, güzeldi o, kenarlarına da oya yapardın tığla, giyerdi güzel kızın. Beğenmemiş bir de küçük prenses :))
    Gelelim halkaya, işte o da o süslerden. Söylediğin gibi değerlendireceğim de önce hediye edecek birini seçmem lazım, daha fazla yer kaplar hale getirip saklamak istemiyorum, önce yerini bulucam sonra yapıcam.
    Çok sağol sıkı takipçim benim. Her daim casuslarıma yakalandığının farkına varmadığımı da sanma sakın. Gözüm üzerinde :))



    Dilek Hanım' cım, kendimi bir tavuk gibi hissediyorum bazen, sürekli evde eşelenip iş yaratıyorum kendime :) Tavuğun eşelenip yemek aramasından farklı değil halim :)) Çok teşekkürler,



    Dolunay' cım, gönül ister ki klasikleri tekrar okuyayım ya da sevdiğim yazarların yeni kitaplarını mesela Paul Aster filan ama ı-ıh... Bu ara böyle, hafif hafif kitaplara gidiyor elim. Canımız sağolsun dimi :))
    Yeni boyunluğa dün akşam başladım bakalım nasıl olacak. Çok sağol beğenin, desteğin için. Bakalım süs konusunda kararlılığımı koruyabilecek miyim, sizin yaptıklarınıza bakıp etkilenmemek mümkün değil pek ama hakkımda hayırlısı diyorum :)))



    Figen abla' cım çok sağol. Çok tatlısın sen, yaşama sevinci gibisin tam anlamıyla.



    Fiamma' cım, aslına bakarsan çok gibi görünüyor ama sadece oyalayıcı. Uzun sürecekler ama senin işlerin kadar zahmetli değil. Duvar kağıtları, dekopajlar filan…
    Teşvik, iş bittiğinde de takdire dönüşürse gerçekten keyfim yerine geliyor ama bazen yüzde "eh işte idare eder" ifadesi ile dilde nezaketten "çok güzel olmuş ya eline sağlık" ifadesi birlikte olunca yıkılıyorum :)) O zaman yine yine sökerim, tutmayın beni.

    YanıtlaSil
  18. istendikten sonra yapılmayacak üretilemeyecek hiçbirşey yok değil mi canım..herşey istemekle başlıyor,bu isteği sende hep gördükçe bende hevesleniyorum inan ki :) kolay gelsin,paspasını battaniyeni merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  19. dut ipten banyo paspası da müthiş olacak..ah onu ilk sıraya alsan da görsek cankız :)

    YanıtlaSil
  20. Ay ay ay! Ne güzel bir yere düştüm ben! Okunacak çok şey var, ucundan başlayayım.Merhaba:))

    YanıtlaSil
  21. Aynen öyle Huzur' um, istemek başarmanın anahtarı... Seni pozitif anlamda etkileyebiliyorsam, ne mutlu bana tatlım, çok teşekkür ederim.



    Figen abla' cım, az kaldı aslında, bir yandan yapıyorum onu da son parçadayım, sonra da birleşecek. Önümüzdeki hafta içinde onu da paylaşırım, seni mi kırıcam :))



    Büşra, hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Beğeniler arttıkça benim de kanat takıp uçasım geliyor :))

    YanıtlaSil
  22. kolaylıklar diliyorum her şey istediğiniz gibi olur inş ve bitmiş hallerini de beğeniriz :))

    YanıtlaSil
  23. çok çok kolay gelsin size:)
    keyifli pazarlar...

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Zuzu hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim. Teker teker finale yaklaşıyor hepsi, dilerim beğenirsiniz.


    Anne eli gibi, ne güzel isminiz, hoşgeldiniz siz de... Çok teşekkürler ve size de keyifli pazar akşamları (akşam olmuş bile maalesef) ve iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  25. offf bu liste bende de o kadar uzunki.... şu battaniye işinden bende de var :) ben minik kareler halinde örüyorum ki henüz 12 parça oldu....hadi bakalım hepimize kolay gelsin :)

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  26. Leyla' cım, senin battaniyen şu hanım dilendi bey beğendi modeli mi yoksa :) Aslında ben de çok seviyorum o battaniyeleri, örsem mi :)) Evet hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...