Counter

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Mim mi, ben mi, nasıl yani :)



Bugüne dek anlı şanlı (!) blog tarihimde sadece iki kez mim yazısı yazdım, yazabildim, çünkü özetle: ben mimlenince, konu dışarıdan dayatılınca yazamıyorum. Bakış açım kötü dimi...

Tembelim galiba ya da işte görevlendirilince "sen bu konuda birşeyler yaz" denilince, hemen görevimi yerine getirmem gerekiyor, düşün düşün daralıyorum; yazsam bi dert yazmasam daha bi dert... Yani sözün özü baktım daralmaya müsait yapım keyifle yazdığım blog sayfalarında ferahlayacağına daralıyor, dedim ki ben muafım arkadaşlar, özrüm de budur. Ama ne oldu benim köfte arkadaşlarım Hypo ve Nil elbirliğiynen mimlediler beni. Yani Hypo mimledi, Nil de Hypo mimlemeseydi ben kesin mimlerdim diyerekten serzendi :)

Bilirim ki beni çok severler, bugüne dek de isteğime saygı duyup mimlemediler; e ben şimdi kırayım mı yani onları, sinmedi ki içime.



Dedim ve yazmaya başladım da o sırada aklıma Deep' in ödülü geldi, bu mimi yazıp iki gün önce bana ödül gönderen Deep' i geri çevirmek olur mu? Çok ayıp, hayatta olmaz. Böylece bu ödül konusunda yazmayan tek blogger olmaktan da kurtulmuş olayım dedim hem.

Böyleyken böyle işte.

Ama bu kez gerçekten son kez bir ödül ve mim yazısı yazıyorum korkarım :) Bakalım bakalım...


DEEP' in gönderdiği ödül Çok yönlü (buyrun benim:)) blogger ödülü



Ödülün kuralları:

1 - Ödülü 11 kişiye yollamak,
İşte bunu yapamam. Karşıyım ya ben buna. Ayrıca bu ödülü almayan blogger kalmadı ki :)

2 - Ödül sahiplerine ödüllerini haber vermek.
Cevaplamayan kaldı ise veya cevaplamak isteyen buyursun.

3 - Kendimle ilgili süper gizli yedi gerçeği açıklamak :
  • 40 ıma 1 kaldı ama mutluyum, yaşımı çok seviyorum, kırışıklarımı da. 
  • Bazen inanılmaz paranoyalar yapabiliyorum, yapmakla da kalmıyor yaşıyorum. 
  • Yine bazı konularda o kadar hızlı sinirleniyorum ki direk kopuyorum kendim de şaşıyorum. 
  • Yine bazen o kadar gıcık biri olabiliyorum ki gör de inanma :) 
  • Bir süredir alışveriş yapmaktan hiç hoşlanmıyorum. Nasıl kadınsam artık :) Hatta tüm gardırobu boşaltıp dağıtasım var. 
  • Bu aralar çok ağlıyorum, sık ağlıyorum, susamayıp dağılıyorum. 
  • İkizler burcu olmamdan mı nedir dikkatim çok çabuk dağılıyor, benim suçum yok, burcum yüzünden. 
4 - Ödülü veren arkadaşıma teşekkür etmem gerekiyormuş.
Sevgili Deeptone çok teşekkürler, ilk etapta cevaplamadığım ve geciktirdiğim için de özrü borç bilirim.

5 - Ve ödülün resmini paylaşmak gerekiyormuş ki en başta paylaştım.



Eveeet sıra geldi kitap mimine. Ki ben bir kitapseverim; arkadaşlarım da bunu bildiğinden zaten mimlemişler beni; sağolsunlar peşinen.

1-Ne sıklıkta kitap okursunuz ?
En kötü ihtimalle her gece. Kızım dünyaya gelmeden önce yani 1 Mart öncesi daha sık idi ama şimdi 5 dakika da olsa uyumadan önce mutlaka okuyorum; gün içinde de fırsat bulursam işte.

2-En sevdiğiniz yazar/lar?
Paul Aster, Elif Şafak, Hakan Günday, İnci Aral, Sunay Akın, İhsan Oktay Anar, Palahniuk, Panait Istradi, Trevanian, Richard Bach, Oya Baydar, Vedat Türkali, Erhan Bener, Murathan Mungan, Emile Ajar (Romain Gary), Paulo Coelho, aklıma gelenler..

3-En beğendiğin Kitap/lar? Çok var aslında ama en son okuduklarımdan Aşk, İskender, Acı Çikolata, Ruhlar evi, Görünmeyen, Son şeyler ülkesinde, Çöplüğün generali, Erguvan kapısı, oyy çok var...

4-Yerli ve yabancı hangi kitapların yazarlarını daha çok tercih edersin? Böyle bir ayrım olamaz ki bence. Yani sevdiğin yazarları tercih edersin ama soyuna sopuna, yerine yurduna, diline dinine bakmazsın ki... Neden bakasın...

5- Bugüne kadar en beğendiğin kitap serisi? Şu Dan Brown' n yazdığı kitaplar vardı hani, DaVinci şifresi, Melekler ve Şeytanlar mıydı diğer kitap onları bir solukta okumuştum. Sonra sayılırsa Paul Aster NewYork üçlemesi var :)

6- Daha çok hangi tarz da okumaktan hoşlanırsın? Hayatın içinden, içinde kendimden de duygular, olaylar bulabileceğim, öğretirken dayatmayan, iyi vakit geçirtirken zamanımı çalmayan...

7-En son hangi kitabı okudun? Acı Çikolata, Son Şeyler Ülkesinde, Mahallenin en mutlu bebeği

8-Şu anda hangi kitabı okuyorsun? Mahallenin en mutlu yumurcağı, Waldorf yöntemi ile harika bebek nasıl yetiştirilir, Sultan' ın mutfağı, Meraklılar, Ruhlar Evi hepsi başucumda hangisini istersem onu okuyorum :) Aynı anda en az iki kitap okurum ben, yoksa sıkılıyorum :)

9-Kitap blogları hakkında ne düşünüyorsun? Yeterli mi? Takip ettiğim bir kitap bloğu yok malesef...

10- Kitap okumak sizin için ne ifade ediyor? Okumadan olmaz. Yani kitap okumak yaşamın içindeki mutlu anlardandır, kendinle geçirdiğin keyifli, tatlı zamanlardır, eğer vakit ayıramazsan kendini kötü hissedersin, huzursuz olursun iki arada bir derede en azından çorba karıştırırken diş fırçalarken mesela alır eline yan gözle okumaya çalışırsın... Ayrıca kitap okumak bence bir çocuğa kazandırılması gereken an güzel alışkanlıktır.

Bu bağlamda bana okuma alışkanlığını kazandıran sevgili ablama öpücüklerimi yollamayı da borç bilirim ki kendisinin çocukluk yıllarımızda "artık kapa şu kitabı da uyu" diyerek ışıkları kapatan anneme inat yorgan altında fenerle kitap okumuşluğu vardır, sanki ben de yapmış idim bu anarşikliği ama hayal görüyor da olabilirim : ))

İstediğim kadar çok vakit ayıramadım aslında, üç gündür her boşlukta yazmaya çalıştım ama bu kadar oldu arkadaşlar, dolayısı ile sürç-i lisan ettimse affola.

Bana bu mimi gönderen sevgili Hypo ve Nil' e tekrar tekrar teşekkürler :) Yine alışkanlığım üzere kimseye pas atmıyorum, dileyen tüm arkadaşlarım yazsın bence.

Yaşasın başardım, bitirdim, yapılacaklar listesindeki bir maddenin daha üzerini çizebilirim :) (Kendim hakkında bir gerçek daha, çalışırken çok yapardım, şimdi evdeyim ama hala bir yapılacaklar listem var benim yahu :)


Sevgiler...

27 yorum:

  1. Haydi kolay gele he he.

    YanıtlaSil
  2. O yedi gerçeğin en az beşini kopyalayıp kendi gerçeklerim olarak benim taslaklarda bekleyen posta yapıştırabilirim aslında :)

    Benim de büyük ablamdır bana kitap okumayı asıl aşılayan. Bütünüyle katılıyorum sana Ülkercim, çocuklara mutlaka öğretilmesi, sevdirilmesi gerekli ve okumak, okumak ve yine okumak bunun en güzel yolu sanki zira çocuklar dediklerimizi değil yaptıklarımızı öğreniyorlar değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi seni okuyup geldim, gerçekten de çok benziyoruz Esra bir kez daha anladım.
      İnşallah bizim çocuklarımız da sadece iyi yönlerimizi alır Esra' cım.

      Sil
  3. Senin iyi bir kitap okucusu olduğunu bildiğimden sana en çok bu mimi yakıştırdım.
    kırmadın beni, çok teşekkür ederim.
    söz bir daha seni bu mim konusunda zorlamayacağım.
    gerçekler bana çok ağır geldi:/
    ne bileyim senin bu kadar çok sinirlenebileceğin aklımın bir ucundan bile geçmezdi.
    Hasret'e bu konuda saygılar, dilerim:)
    alışveriş tutkunu olmayan bir kadın. sen çok değerlisin, çoook:)
    kızım da ikizler burcu bak!
    beni bunalıma soktun ama şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hypo, zorlamadın aslında ben bu konuyu sevdim, Nil de zaten uyarmıştı beni bir mim önceden denk gelirse mimlerim diye. Denk geldi işte.
      Sinirlenirim dediğime bakma, keskin sirke küpüne zarar misali sinir benim içimde patlar, etrafım farkına varmaz bile kimi zaman...
      Alışverişten feci soğudum gerçekten hamilelik etkin oldu sanırım önce, şimdi de kilo veriyorum malum. Gardırobuma baktıkça daral geldiğine göre uzun süre böyle gidecek gibi.
      İkizler burcu zordur biraz Hypo ama kendine zordur...

      Sil
  4. Mimler bazen zorlayıcı olabiliyor ama senin mimin çalıştığın yerden gelmiş:))
    Bazı özelliklerimiz benziyor, en başta yaşımız:)
    Makyaj yapmadığım ve modayı da takip etmediğimden alışveriş ben de sevmem. Sadece zorunlu olduğum ve çocukların ihtiyacı olan durumlarda...
    Bebişle kitap okuyorsun ya gene de, öperim seni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Semi hazırlıklı olduğum yerden geldi bu kez :) Benzeştiğimiz insanlarla bir araya geliyoruz işte bir şekilde, yakın hissetmemiz de o yüzden :)
      Kimi zaman Lara uyusun diye kendi kitaplarımı sesli okuyorum biliyor musun :) Ben de sizin doğa tutkunuza hayran oldum biliyorsun...

      Sil
  5. Trevanian ı unutmuştum:)

    Şu birden çok kitap okuma işini nasıl yapıyorsunuz?
    Benim kızım o akşam ona hangi hikayeyi okumuşsam o kitabına sarılarak uyuyor. İnş ileride de devam eder kitap sevgisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan' cım, seni de yavaştan tanır gibi oldum mimlerin de etkisi ile :)
      Birden fazla kitap okuma işi aslında işte sıkılmaktan geliyor :) Ruhun nasılsa o gün ona göre seçiyorsun kitabını, hep burcum yüzünden valla, sıkılıyorum işte...
      İnşallah benim kızım da seninki gibi olur kitaplar konusunda.

      Sil
  6. VAaaay annem hem ödül toplamış hem de mim cevaplamış:)) Lara derin uyku da herhalde:))) Oyy soluklanmak güzel olsa gerek senin için bu zamanlarda, keyfini çıkar az sonra çıyaklamaya başlar acıktım diye:))Benim için kokla mis yanaklarından:)

    YanıtlaSil
  7. :) Fiamma' cım 3 gün sürdü şu kısacık postu yazmam..Lara derin uykudayken yemek ve temizlik işlerini hallediyorum :) Sağolasın kokladım senin için de :)

    YanıtlaSil
  8. Bi kere hatırlatayım, mimlerdim dedim :P yani bir mim hakkım var, diğer köfteyi de ayırma derim,onun da bir mim hakkı var. :))

    7 özelliğinde sanki kendimi okudum.

    Kitap miminde Dan Brown'u nasıl unuttum yahu, aynen bir solukta okudum, soluğu tuttum biraz tamam 1 günde okudum odamdan çıkmadan Da Vinci Şifresini, filmini hiç sevmedim ama.

    Yüreğine sağlık, dayatınca da güzel yazıyorsun sen:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma bea :) Tamam mim hakkın var kabul.
      Saol Nil' im :)

      Sil
  9. Kardeşimde senin söylediklerini söyler, daha küçücükken ona kitap okuma alışkanlığını kazandırdığım için :) üç günde yazmış olsanda, en azından iyi olduğunu bilmek güzel Rengim. Lara'mı öpüyorum çok..

    Mimler hep kaçtığım ve yakalandığım, malesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablalar başkadır, kardeşin de benim kadar şanslı demek ki :)
      Sağol Aslı' cım, çok öpüyorum seni :)

      Sil
  10. Cevaplarını keyifle okudum.
    Sevgiyle kal, daima...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Okuyan. Ben de not bırakamasam bile eldivenlerinizi ilgiyle takip ediyorum :)

      Sil
  11. bende sıkılıyorum yazarken ama kıramayacağın yerden zayif noktadan gelince cevaplıyorsun işte böyle.bikaç saat önce de ben yazdım bu mimi:)sana yollayacaktık kıyamamıştım ahha isabet olmuş.keyifle okudum.
    bu arada uzun zamndır gelemiyorum telde açamıyorum gündüzüm gecem bir karıştı.bir ay daha böyleyim.ama sık sık geliyorsun aklıma (münasebetsiz zamanlar olduğundan arayamıyorum o anlarda):)larayı öp yerime kokla azıcıkta mıncıkla.kocaman öptüm seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Sağol Dolunay' cım, daha önce de söyledim ya senin güncellemelerin gelmiyor; ben de bloguna gelince görebiliyorum ancak, malum çok vakit de bulamıyorum bu ara zaten. Görüşemedik bir süredir haklısın senin yoğunluklarını da hatırlıyorum son görüşmemizden.

      Sana da kolaylıklar,görüşürüz elbet. Ben de seni öpüyorum...

      Sil
  12. İyi ki mime yanıtlar vermişsin. Seni daha iyi tanımak için mükemmel bir fırsat oldu benim için. Yorganın altında, fener ışığında nefes nefese kitap okumanın keyfini yaşayanlardanım ben de.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gülsüm abla, senin annen de bizimki gibi ışık düşmanı mıydı? :)

      Sil
  13. yeni mimini gördün müüü.
    :)
    geliycem yinee.
    :)

    YanıtlaSil
  14. ha ha ha bi tane daa yap bakalım zaman bulunca.

    :)
    pericik de iyidir umarım.
    su kuşu oldu mu acaba.
    :)
    öp onu benim için.
    :)

    YanıtlaSil
  15. ne güzel müziklerin bi de.
    :)

    YanıtlaSil
  16. ha ha zamanın olursa bi mimin daa olduuu.
    :)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...