Counter

3 Temmuz 2012 Salı

Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı mıdır? Nedir?

Yapacağım dedim yaptım diye de devam ederim :) Daha geçen gün, bir önceki yazımda dedimdi hobili anne blogu olacağım elbet bir gün diye. Ben olmuşum aslında da yazmayı unutmuşum desem anlarsınız dimi? Kafa dağınıklığı işte.

Lara tüm ailenin tek torunu olduğu için ona adeta giysi yağdı. Henüz doğmasına aylar varken anneler başladı alışverişe, örgülere, oysa baba ve ben hep temkinliydik hiç bir şey almadık doğuma bir ay kalana dek. Listeler yaptık, evet vitrin de baktık ama almadık. Hatta annelere de durun almayın, acıyın bize, bizim de ilk çocuğumuz bize de alacak birşeyler bırakın dedik ama dinleyen oldu mu, tabi ki hayır. Üstüne bi de fırça yedik. Ne demek efendim, tabi ki de biz alacağız, asıl siz sonra alırsınız hatta almayıverin gibi gibi... 


Biz de bıraktık dağıtsınlar, madem istiyorlar, alsınlar; hiç karışmadık; ama hain planlar da yaptık tabi durum ile ilgili: Hepsini giyecek değil ya yavrucuk, hepsini sevmek zorunda da değiliz, koyarız kenara, toplarız götürürüz ihtiyacı olanlara. Yani bırakalım biriksin. Dolap dolap giysimiz, sayısını hala bilmediğim örgü battaniyemiz, hırkalarımız, eteklerimiz, örgü ile ne yapılabilirse her birinden çok tane her renk ve desende bir sürü şeyimiz oldu, sonra penyeler, polarlar bir sürü bir sürü... 

Arkadaşlarımızdan da hediyeler geldi çok sağolsunlar. Biz de bir kaç parça aldık tabi ama inanın abartmadan, mantığımızı kaybetmeden. Ama Lara bunların ne kadarını giydi derseniz gülerim hem de ne biçim :) Malum "çocuğun yediği kar, giydiği zarar". Bu giysilerin çoğu yıkandı, ütülendi ve dolap bekledi ama bir kaçı var ki (tahmin edersiniz ki bunlar daha çok bizim aldıklarımız ve arkadaşlarımızdan gelenler) doya doya giydirildi, yıkandı yıkandı giydirildi, küçüldüğünde de ne etsek de yine giydirsek diye yollar arandı.

İşte bu noktada anne kişisinin uğraşmayı seven yanı devreye girdi ve onları evirip çevirip giyilir hale getirdi. Bu arada mevsim de değişince uzun kollular kısa kollu, ayaklılar şort yapıldı. Hepsini sermeyeceğim ortaya korkmayın sadece çok sevdiğim bir arkadaşımın hediyesi, giydirmeye doyamadığım bir tulumu göstericem; maksat bu anne hala elde dikiş dikebiliyor, hobili anne olabilitesi var demek. 



İşte MC' den alınmış nefis Minnie' li tulum hem de puantiyeli (Fotoğrafları anlayacağınız üzere ben çektim yani eh işte idare ederler) 



 
Bu da yazlık versiyonu ki hala giyiyor kuzu, tabi ki isteyerek, keyifle :)
 
Böyle bir kaç tulumu daha var bir sürü de body. 

Bu arada dolap bekleyenler de küçülenler ile birlikte en kısa sürede yeni sahiplerine kavuşacak merak etmeyin. 

Şimdi hala imalat sürecinde olan bir işim var ki (gizemli olayım biraz) işlev görmeye başladı ama işi bitmedi onu paylaşıcam en kısa zamanda. Bir de Nilhan' cım mimini gördüm, konu da hoşuma gitti ama cesaret edemiyorum. Dur bakalım :) 

Haydi cümleten iyi uykular :)

27 yorum:

  1. hoşgeldinn canımm demek ki çok güzel yıkamışsın renklerde solma yok
    tulum güzel sonuç güzel
    ama hepsini dogra ma sakla en güzellerini sen en çok bunu giymiştin de o bakımdan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mavi' cim, yok hepsini doğramıyorum, bir iki tane saklıyorum merak etme :)

      Sil
  2. Afferin sana hobili anne olabilitesi yüksek annem benim:)) Çok güzel olmuş. Bu arada giysi değişim tablosu diye bişi var, bazı kıyafetler (özellikle kız çocuklarında) daha ileriki yaşlara uyarlanabiliyor. Mesela 2 yaş sevdiğim bir elbise 5 yaşda bir bluz gibi.2 yaş pantalonu 4 yaş şortu gibi.. Veya vitrinde 5 yaş için görüp beğendiğin bir bluzun 2 yaz bebişine elbise olabilmesi gibi.Laranı kokla benim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Fiamma' cım, var dimi olabilitem :)) Ben şu tabloya bir bakayım nerelerden bulurum diye. Çok sağol, Lara' yı koklanmış bil :))

      Sil
  3. muhteşem bir dönüşüm bayıldım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sende hala iş bitmemiş:) Olur olur bu blog hobi sahibi anne bloğu olur:)
    Not: Hepsini verme, kardeş gelir belki hıı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmedi Semi' cim, hatta yeni başlıyor :)) Aman vereyim gitsin boşver kardeş gelmez bence :)

      Sil
  5. Oyyy, şahane olmuş Ülkerim, ben yazlık versiyonunu daha çok sevdim, malum kafamda Lara'nın kolları bacakları açıkta hayal ettim :)
    Aynılarını yaşadık biz de, sayısız kullanılmayan eşya ve defalarca kullanıldıktan sonra küçüldüğüne üzüldüğüm kıyafetlerimiz oldu aynı zamanda. Kaçınılmaz oluyor sanırım bu durum ilk çocukta,insanlar hem hevesle hem tecrübesizlikle fuzuli bir sürü şey alıyor. Bizim de böyle kestiğimiz birkaç eşyamız oldu, ayaklı bodylerin ayağını, kolu sıkan üstlerin kollarını kestik mesela. Çareler tükenmiyor değil mi anne olunca :)
    öperim seni ve daha fazla Lara'yı tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Esra' cım söylediğin gibi kollar bacaklar açıkta öpüp koklamaya daha müsait oldu yeni versiyonla :) Biz gerçekten gerekli şeyler almışız da büyüklerin aldıkları akıllara zarar hele ördükleri... Çok teşekkürler, ben de öperim seni ve Canbo' yu.

      Sil
  6. Çok güzel olmuş tulum yeni haliyle, ben çok beğendim. Ellerine sağlık. Kuzucukta sağlıkla kullansın. Maalesef Rengincim annelerden-kardeşlerden anne babaya fırsat kalmıyor. Bizde de aynı sorun olmuştu. Oğlumun 3 yaşına kadar giyeceği vardı nerdeyse hiç birşey alamadım. Hadi o zaman ikinciye dedim o zaman kimseye fırsat vermeyeceğim herşeyini kendim yapacağım dedim ama tembel çıktım onu da ben yapmadım he he. Sağlıklı günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek' cim sağol. Demek hepimizin başında bizden hevesli büyükler :) Aman eksik olmasınlar her koşulda dimi... Ben de ilk başta dedim senin gibi ama sonra direk vazgeçtim :)

      Sil
  7. Ama benim aklıma neden gelmedi ki tulumları böyle yazlık yapmak?Yuh bana. Esra'ya katılıyorum, köfte köfte bacaklar , kollar açıkta. Ben bu yazlık tulum halini daha çok sevdim.
    İmalat sürecinde olan ve eminim ki yine harika olacak olan icadı da dört gözle bekliyorum. Hobili annem benim. Mimde kasma , ne zaman olursa. Okumaktan zevk duyacağım.
    Öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan' ım nasıl aklına gelmedi hakkaten :)) Çok sağol şekercim. Bekle sen bekle bugün hiç ilgilenemedim ama güzel olacak inşallah :)) Ben de öperim.

      Sil
  8. Süper olmuş yahu, ben sen olsam bu da küçük gelince oradaki Mini'yi keser ileride başka bir kıyafetine kullanırdım,yeteneği sıfır ama karakterlerin bulunduğu kıyafet algısı oğlu sayesinde açık bir anne tecrübesi konuşuyor dinleyesin:)

    Ayrıca belki o arkadaşın, kızı canı Lara'sı hangi karakteri çok beğenirse illa alır o karakterli birşeyler yine bence...Zaten gündemden illa haberi olur bloglar ve kendi çocuğu sayesinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da dediğin gibi aklımda o Minnie' yi kesmek. Bakalım kıyabilecek miyim? Arkadaşlar candır be ya :) Blogdan haberi olan kaç arkadaşım var ki şunun şurasında :))

      Sil
  9. Çok güzel olmuş eline emeğine sağlık,güle güle giysin bir müddet daha, malum çocuğun giydiği haram yediği helal demişler :) Bende kızımın bir sürü kıyafetini saklayıp ihtiyacı olanlara dağıtmıştım halende devam ediyorum büyümeye devam ettikçe de bu böyle gider .
    Selamlar...
    Ozras :)

    YanıtlaSil
  10. Emeğine sağlık o kadar güzel olmuş ki,bayıldım.Bizde de kullanılmayan kaldırılan çok giysi vardı aklıma böyle şeyler yapmak inan hiç gelmedi hoş gelse de bu konuda kesinlikle bende yetenek yok.O yüzden gördükçe çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ayla' cım, ama haksızlık etme kendine. Mutfakta harikalar yaratan ben miyim?

      Sil
  11. gazetecilik te bir kavram vardır.
    çektiğin resim de mutlaka bir insan unsuru olmalıdır ki haber değeri taşısın.
    lütfen bu cicilerin içine benim prensesimi de koy bir daha sefere.
    yalvarıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraflar ile ilgili hala düşünceliyim ben. Çok teşekkürler yorumuna ama 40 kere düşünüyorum bir fotoğrafını koyacağım zaman, o zaman da koymayayım daha iyi o zaman deyip çıkıyorum işin içinden.

      Sil
  12. Ne çok kıyafet birikiyor dimi Rengim, çoğu giyilmiyor hatta bir kenarda bekliyor veya veriliyor birilerine.

    Sen bu şeker tulumu çok güzel değerlendirmişsin, güle güle giysin miniğimiz :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aslı' cım, o kadar çok birikiyor ki giysiler... Çok beğensen de zaten en çok 1 ay giyiyorlar bu dönemde. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. çok şeker görünüyor ellerinize sağlık... bloguma davetlisiniz ( :
    http://pespembemutkuluk.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. ama sen ne neşeli bi anne kişisi oldooon.
    :)

    YanıtlaSil
  15. geri dönüşümü ayrı bir güzel olmuş.güle güle giysin kuzum.nasıl da yakışıyordur.ellerine sağlık rengim..

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...