Counter

11 Ocak 2013 Cuma

İdefix, Digitürk ve Klima bakımında kampanya yapan bilimum teknik servisler bi gidin !!!

Çok sinirliyim. En çok idefixe. Artık isimini özel isim olarak bile saymıyorum görüyorsunuz son derece kasıtlı olarak küçük harfle yazdım başharfini.

Ben yıllar evvel ilk internet alışverişimi idefixden yapmıştım.  O zamanlar istediğim kitapları filmleri bulamıyordum yaşadığım yerde ve mecburen sipariş veriyordum sonra hacı yolu gözler gibi de bekliyordum. Evet o zamanlar da gecikirdi siparişleri ama bu kadar pişkin değillerdi; en azından gönderilen maillere dönerlerdi, falanca kitabı temin edemedik, temin ettiklerimizi gönderelim de öbürü de gelince ayrıca yollarız olmaz mı diyorlardı filan....  


Sonra ben başka bir siteden almaya başladım kitaplarımı yine aynı nedenle, çok geciktikleri için, beklemekten gına geldiği için, alışverişi azaba çevirdikleri için. O başka sitede de kimi zaman gecikmeler yaşıyordum ama idefix kadar abartmıyorlardı. 

Gelelim günümüze, eşimin yarınki doğumgünü için bir kaç kitap, bir kaç dergi siparişi verdim idefixden pazartesi günü. Ürünlerin hepsi stokta ve 2 gün içinde tedarik edilir görünüyordu yetişir dedim. Unutmuşum demek ki yaşadıklarımı, müstehaktır o zaman bana dimi. 

Baktım ses seda yok sürekli tedarik sürecinde görünüyor, çarşamba mail attım, saçmaladım işte dönerler mi hiç, mümkün mü? Aynı gün de günün çorbasında bir idefix şikayetini daha okudum mu? Sinirlerim iyice zıpladı mı? 

Ulaşmaya çalışıyorsun ulaşamıyorsun, telefonlar hep meşgul. Onca işimin arasında psikopatça uğraştım başardım yakalamayı, bir görevli açtı, dinledi ve klasik cevabı verdi "ürünlerinizden biri temin edilememiş o olmadan yollayalım mı?" Hayır çünkü asıl sürpriz o. İki gün içinde tedarik edeceğinizi taahhüt etmişsiniz, bıdı bıdı bıdı... Uzun uzun anlattım artık dinledi mi yoksa telefonu masanın üzerine bırakıp bir çay almaya mı gitti bilemem. En komiği de ne dedi biliyor musunuz : Aslında zamanında teslim ettikleri siparişler de oluyormuş. Ama onlarla gündeme gelmiyorlarmış. Bak sen şu işe acaba normali bu olduğu için olabilir mi yani siparişi zamanında teslim etmek...

Yine de telefonu kapatırken saf saf siparişimin dün tastamam en azından bir eksikle kargoya verileceğine aksi takdirde bilgilendirileceğime inandım, safım saf. Dün akşam bana gönderilen bir standart mail diyordu ki siparişim kargoya verilmiş linki de ekteymiş. Ekteki link boş, çalışmıyor. Üstelik sipariş tamamlanmış görünüyor ve evet telefonlarına hala ulaşılamıyor. Bugün bu saat oldu o link hala aynı,... Hepten delirdim bir mail daha yazdım içimi boşalttım, ardından facebook sayfalarına yazdım, twiter hesabım olsa oraya da yazacağım üstelik Yeliz o şekilde sonuç almış ama malesef yok. Sonra facebook sayfalarındaki şikayetleri bir okudum ki of dedim ben ne ettim, nasıl oldu da yine sipariş verdim buradan. Bir de mailimden etkilenirler  diye umut ediyorum saflık dizboyu. Şu noktada yapacağım tek şey beklemek ama idefixden kitap almayın diye sesimin çıktığı her yerde bas bas bağırmak istiyorum. Burası da o yerlerden biri. 

Olan benim doğumgünü sürprizime oldu :(

Gelelim Digitürk' e. Bu kadar büyük ve kurumsal bir firma dükkan mantığı ile mi pazarlama çalışması yapıyor ki acaba, beni her gün istisnasız arıyorlar. Kızımı uyutmaya çalışırken, o uyuduğunda bir şeyler yetiştirmeye çalışırken ya da iki dakikacık dinlenirken. Her seferinde de bir  daha aranmak istemiyorum diye üzerine basa basa söylüyorum. Hep de aynı şey söyleniyor "efenim farklı çağrı merkezlerinden ulaştığımız için bizde uyarınız gözükmüyor." Ee napıcaz her çağrı merkezinden bir kez aranacak mıyım acaba, yoksa digitürkteki her pazarlama çalışanı beni bir kez arayacak mı? Zaten gerginim. 

Son olarak da telefon numaramı kim verdiyse(!) bu "klima bakımı ile ilgili bir kampanyamız var hanfendi, şimdi sadece bıdı lira" şeklinde direk konuya giren firmalara, işte o tarafımdan sürekli kulakları çınlatılan son firma. 

Bu akşamki giydirme faslı bu kadar. Çemkirdim rahatladım. Şimdi uyumaya gidiyorum. Yarın kargo elimde olur mu ki acaba diyen bir iç sesim hala var, ben adam olmam dimi diyen bir başka ses....  

20 yorum:

  1. Şanssızlıklar yaşamışsın arka arkaya. En kötüsü de İdefix olmuş. Hiç alışveriş yapmadım, birkaç kez Kitap Yurdu`ndan yapmıştım, problem yaşamamıştım.
    Digitürk rahatsızlığı bende de var maalesef. Bir de bilmem ne bankasından düzenli aranıyorum:)
    Merak ettiğim, insanları bu kadar rahatsız edip ne gibi bir sonuca ulaştıkları, yani satışlarında patlama mı oluyor günde bilmem kaç kişiyi arayınca...
    İnsan normal zamanda bile katlanamazken senin bir de zamanın yok, ya da olan zamanın değerli. O kadar iyi anlıyorum ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Semi' cim, ben de genellikle Kitap Yurdu' ndan alıyorum zaten ama istediğim kitap yoktu orada. Neyse bugün geldi çok şükür ben çok umutsuzdum oysa. Link hala açılmıyor ama kargo elime geçti ya şükür.
      Ben telefon numaramı ısrarla hiç bir mağazada vermezken o kadar çok arayan var ki veya mesaj gönderen numaralarımızı pazarlayanlar utansın. Çok teşekkürler artık sakinim, geçti :)

      Sil
  2. Idefix ile ilgili bu hafta okudugum 2. Sikayet. Hic alisveris yapmamistim, bundan sonra da asla yapmam ve cevremi uyaririm. Herseyden once bu saygisiz tavira tahammul edemiyorum!! Digiturk ayri bela zaten. Hepsi ayni anda denk gelmis :( umarim en kisa zamanda gelir kitaplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Seda Hanım, idefix malesef eski idefix değil... Ben siparişime kavuştum ama bir daha alışveriş yapmam oradan mümkün değil :)Çok teşekkür ederim. Digitürk de herkesin başına bela demek ki...

      Sil
  3. idefixden alışveriş hiç yapmadım ve bunu okuduktan sonrada yapmayı asla düşünmem.ama digitürkden bana da illallah geldi.ortak havuzmuymuş neymiş adamlar aboneliğimin ne zaman bittiğini vs biliyorlar.tam 3 aydır taciz ediliyorum.artık tt nete gidip aboneliğimi yenileyimde bitsin bu taciz dedim ama zaten 2014 de bitiyormuş.hasbelkader kabul edeydim bide ceza yiyecekmişim.ama taciz devam ediyor.en son dün huzurevi ziyaretinde arandım.saf saf ardımızdan dolmuşla gelen velilerden biri olacağını düşünerek açtım teli ama dolunay hanım merhaba vidi vidi diye başlayınca aramayın beni diyerek kapadım teli.şikayetçide oldum ama değişen bişey yok.
    ayy bende burda çemkirdim işte:) kitapların en kısa zamanda gelir inşallah rengim.sıkma canını olan olmuş ama bundan sonra aynı hatayı yapmayacsın demek ki artık dimi:))prensesi öp yerime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolunay' cım işte olmadık zamanlarda arıyorlar denk geliyor, sonra bir de samimiyet sorma... Çok teşekkürler biz de öperiz :)

      Sil
  4. İdefix den bende alışveriş yapmadığım için bilmiyorum ama kesinlikle yaptıkları insanın tahammülünü zorlayan bir şey Rengim.
    4 senedir Digitürk kullanıyoruz bizde sadece ben değil tanıdığım bir sürü insan da kullanıyor.
    Şimdi ben bunlara kötü söz söylesem olmucak, söylemesem patlama yaşıyorum. Hepmi bir kurumdan şikayet olur ya? Rengim o zamanlı-zamansız aramalar yüzünden çıldırdığım günler olmuştur. İnan tek sebebim belgesel kanalları, başka ne var ki zaten. Ay neyse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı' cım sen Digitürk kullanıyorsan seni bu tarz rahatsız etmiyorlardır zaten dimi :)) Zaten onların derdi de bu, hizmet almaya başlasan arasan da ulaşamazsın bilirsin.
      Belgesel iyidir iyi :)) İş nasıl gidiyor asıl ??

      Sil
  5. Kıyamam, deseydin ya en alasından giydiren bir tivit ataydım.Ayrıca o klima bakımcısına telefonumu nereden aldınız konulu sinir edici bir konuşma yaptım, bir daha ararsanız şikayet edeceğim dedim. Bir de bizim burada Çetmen Mobilya diye bir yer var, ne ararsan satan bir yer, tvden porselen yemek takımına bunlar nerden buldularsa bizim teli, otomatik arıyorlar,kayıtlı bir ses konuşuyor, tel açılana kadar arıyorlar, cumartesi sabah 08.30, açmadıysak pazar akşamı 21.00 gibi, indirim diyor!!! daha dönemedim merkezlerine bak aklıma getirdin, reklam işte ama ters tepiyor iğne almam oradan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nil'im sorma, bugün normale döndüm aslında, kitaplar da gelince :)) Ama istediğim kargo firması ile değil başka bir firma ile yollamışlar şaşkınım :)Çok şükür neticede. Aklıma gelse arardım gerçekten bombalaman için ama neyse artık ben de bir twitter hesabı alacağım, pasif olsam da dursun işte bak işe yarayacak :))
      Çetmen Mobilyayı biliyorum ben, radyoda reklamları da çıkar. Bela bela... :))

      Sil
  6. Geldi mi Ülkerim? Gözün aydın.

    Ben en son ilginchediyelikler.com sitesinden yemiştim kazığı. 40. gün sonunda iade ettiler paramı. Telefonla ulaşabilene aşkolsun. Ben de mailde ve facede açtım ağzımı yumdum gözümü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi Nilhan' ım geldi :) Ben ucuz atlattım bence, facebook sayfasında Aralık ayından beri kargo bekleyenler vardı, seninki de feci olmuş.

      Sil
  7. ;)) Dur tahmin edeyim, bu postundan sonra idefix (dikkatini çekerim gayet küçük harflerle) patronu aradı seni ve "Tükanı önünüze yığıyorum Ülker hanımefendi, lütfen kabul buyurun, madem bunca sinirlerinizi zıplatmışız, boynumuzun borcudur!" dedi :))) Dedi di mi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Esen' cim neeerde? Çok da tın onlara. Oysa burada sosyal medyanın en çok takip edilmese de edilebilitesi olan bloggerlarından biri var dimi :)) Tanımıyorlarsa artık beni. Yazık onlara (nasıl özgüven?) :))

      Sil
    2. Bilmiyolar bizim gücümüzü şekerim, takipçilerin resmisi bir yana gayri resmisi milyon ediyor bilmiyorlar :)))
      Tanıyolar bence seni ama gurur yaptılar zahir ;)
      Yazık ki ne yazık, kaybettiler bizi ;)))

      Sil
    3. Boşver Esen' cim ya :)Ben de onları tanımıyorum artık :))

      Sil
  8. idefixden benzer şikayetler duyduğum için hiç almadım ama digiturk den biz de çok çektik ve çekiyoruz halen, bir de telekom çok arıyor bizi ama öyle böyle değil, bildiğin telefon sapığı gibi.
    Önceki(aslında sonraki) postunda okudum siparişlerin geç de olsa gelmiş neyseki. geçmiş olsun canım, buna başka ne denir ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdefix siparişi evet geldi ama Esra daha da sipariş vermem oradan. Bir fotoğraf dergisi var sadece orada bulmuştum ama eksik olsun yüreğimi tükettiler...
      Digitürk hala arıyor en son bugün arayan çocuğa direk digitürkten mi arıyorsunuz deyince çok mu aradılar dedi direk
      500 kere filan dedim amanın deyip kapattı :))

      Sil
  9. Kızkardeşim çok kitap alır internetten ve kitapyurdu, D&R, okuoku v.b. hiçbir sitede yaşamadı İdefix'in sorumsuzluğunu ve karmaşasını. Depolarına 10 dk mesafedeki evimize 1,5 haftada getiremediler kitapları. Kuryeyle yollayalım dediler, onda da telefonda aldıkları adresi vermemişler getiren kişiye. Bu kadar savruklar yani.

    İdefixden tek alışverişimiz oldu, bir daha da olmaz. En iyisi D&R. 50 tl bazen de 25 tl üzeri kargo ücretsiz ve çabuk geliyor.

    İdefixin sadece adı olduğunu düşünüyorum. İçi boş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genellikle internetten alırım kitaplarımı ve aslında favorim kitapyurdu. Eskiden en ucuzu da oydu şimdi idefix en ucuz. Bu alışverişi de kitapyurdu ve diğer sitelerde bulamadığım için idefixden yapmış idim ama bir daha bulaşmam umarım dilerim en azından niyetim bu.
      sevgiler

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...