Counter

28 Mart 2013 Perşembe

Allah düşürmesin.

Geniiiş anlamlı bu iki kelimeyi tam da anlamı üzerine kullanıyorum ki yaşamayan bilmez Allah düşürmesin. Düştüm ordan biliyorum. 

Biliyorsunuz tez canlı, hafif panik, hiç bir şeye yetişemiyorum diye bıdılayıp hızlı hareket etmeye takık bir bünye olarak namım yürüdü. 


Lara' nın babası bu hafta izinli. Pazartesi günü ben de fırsat bu fırsat deyip ufak çaplı bir temizlik operasyonuna girdim. Ki haftanın geri kalanında da fırsat bu fırsat furyasından kuaför, alışveriş filan gibi dış kapsamlı planlarım vardı. Onlar parktayken elektrik süpürgesi olayına girdim; hatta salonu bitirdim ve geriye kalan silme, toz alma işlerini de baba kız tatlı tatlı oynarlarken hallettim. En son banyoyu da temizleyip klasik olarak banyo yapıp yayılma pozisyonuna geçmek niyetim. Yoruldum ama keyifliyim malum temiz ev filan. Ama işte erken sevinmişim çünkü banyoyu temizlerken olanlar oldu ve ıslak zemin-çıplak ayak ikilisi her zaman olduğu gibi doğru çalıştı, ayak kaydı zemin kaydırdı ve kadın yeri boyladı. O kadar hızlı oldu ki herşey nasıl olduğunu sonradan düşünerek keşfettim yeminle. Elektrikler kesildi zannettim; o kadar dünyam karardı yani. Kalkabildiğimde kapının ardından sesi geliyordu eşimin, iyiyim dedim ama sanırım bir kaç saniye bilincim uçtu. Dışarı çıkmadan evvel aynada kendime baktım ve alnımın sağ tarafındaki mor cevizi gördüm, anında görüntü. 

Dışarı çıktım, endişeli bir çift göz doktora gidelim dedi, iyiyim dedim, gittim uzandım. Endişeli ses beni takip edip bir kaç kez daha doktora gidelim dedi sanırım ama ben ne dedim bilmiyorum. Yaklaşık 10-15 dakika sonra başımın dönmesi ve gözümün önünde uçuşan kocaman kara sinekler kaybolmaya başlayınca banyoya geri döndüm; ama terliklerimle :) Ve ne yaptım biliyor musunuz: tabi ki  temizliği bitirdim. Yarım mı kalsaydı ama yapmayın.... Sonra banyomu yaptım çıktım bir de baktım mor ceviz mor limon olmuş. Ailemizin doktoru ablamı aradık, sorduk, sorulan soruları cevapladık; rahatladık, yayıldık. Mor zemin, giderek renk, yer ve büyüklük değiştirdi. En son dün baktım ki  aşağı doğru fazlaca indi, gözümü sardı, tam bir şiddet mağduru kadın görünümündeyim. Söz dinledim, doktora gitmiyorum diye kızıp "bari bir eczaneye git bir şey al da sür" diyen arkadaşımı dinledim gittim eczaneye. 

Eczacı beni görür görmez ne yaptın kendine diye sordu acı dolu bir ifade ile; makarasını yaptık adam dövdü fena dövdü diye; şakası bile kötü biliyorum haklısınız. 
Neyse tam da bu iş için müthiş bir jel varmış, acısını da şişliğini de morluğunu da alırmış. Aman ihtiyacınız olmasın. Aldım jelimi sürdüm, gerçekten de işe yaradı. Geçti demiyorum o biraz zor. Alnımın sağ yanı hala şiş ve mor ama gözümün etrafı daha bir felaket, siyahtan mora tam bir bombeli gök kuşağı. Fotoğraf paylaşmak isterdim, niyetliydim de ama ailecek düşündük taşındık vazgeçtik; korkutmaya hiç gerek yok ki sizi... Ya da aklınızda o şekilde yer etmeye... Dayak yemiş gibiyim işte özetle. 

Sanırım müthiş işe yarayan jele rağmen şişlikler bir hafta, morluklar da iki hafta kadar benimle. Allahtan güneş gözlükleri ve saçlarımın ardına saklanabiliyorum sokakta ama ona rağmen kendimi kötü hissediyorum.  Gerçek anlamda şiddet mağduru olup, sürekli türlü çeşitli bahanelerle saklayan saklanan kadınlarla empati yaptım sanırım.  Yok yok sosyal mesaj veresim hiç yok...  Hiç olmasın diyeyim sadece.

Hepimize sağlıklı günler... 

44 yorum:

  1. çok geçmiş olsun, nasıl düştüyseniz gözünüze kadar inmiş şişlik.. Allah korumuş diyelim, daha büyük bir şey olmamış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ecer. Ucuz atlattım gerçekten sanırım.

      Sil
  2. Çoook geçmiş olsun. Ev işi, hele ki banyo, her daim sakatlık yaratmaya pek bir heveslidir. Ben yoğun çalışan bir kadın olmama rağmen evimin işini kendim yaparım. Çünkü hiç bir kadının başka bir kadının banyosunu tuvaletini içi sine sine temizleyebileceğine inanmıyorum. Üstelik, özellikle oğlum küçükken aldığım kadınların gözümün önünde nasıl temizlik yaptıklarına da şahit olduğum için, çok mecbur kalmazsam kadın almıyorum. Bu yüzden ev kazası hikayesi bende de çok. En kötüsü, bir keresinde banyoda zeminin klozetle küvet arasındaki pis su giderine kaçan tuvalet kağıdının (veya selpak mendil, artık neydi bilmiyorum), deliği tıkaması ardına gelişen olaylardı. Zemini yıkarken delikten su gitmeyince anladım olayı. Su iyiyce çekildiğinde likid lavaboaç bulamadığım eve en yakın marketler olan BİM veya A101 lerden birinden, toz lavaboaç alıp kullandım. Daha paketi dökmeye başlamamla gözüme bir partikül kaçması bir oldu. Aynen dediğin gibi, dünyam her iki anlamıyla da karardı. O kadar emindim ki tek gözümün kör olduğuna, acaba ameliyatla düzelir mi, kornea nakli mi olur, bin tane şeyi bir kaç saniyede düşündüm. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca temiz su ile gözümü yıkadım, bulanık görmeye başladım. Ona bile sevindim. Çok şükür bir şey olmadı. Aklım başıma gelince bizim hastaneden bir göz doktorunu aradım, anlattım, beni yatıştırdı, ertesi gün de bir damla verdi. Ama insanın ömründen ömür nasıl gider öğrendim. Bir keresinde de kafamı çevirmemle şakağımı kapının pervazına çarpmam bir oldu. Oğlumun sünneti yakındı. Gelen giden telaşı içindeydim ve iyiy ki yanımda annem vardı. Yoksa takip eden günlerde gözümün morluğunu annem dahil herkes melek kocamdan bilecekti:) Neyse ki, sünnet düğünü sırasında morluk-sarılık kalmamıştı:)) Sakar mıyım neyim. Hepimiz evde dikkatli olmalıyız. Bazan evin bir ormandan daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten Hanım anlamadım ki sizin yorumunuza yazdığım cevaba ne olmuş...
      Banyo sizin de yazdığınız gibi tam bir tuzak hepimiz için. Kayıp düşmesi ayrı kimyasalı ayrı. Çok dikkat etmek lazım. Akıllandım sanırım ben kendi çapımda. Size de tekrar geçmiş olsun. Sevgiler...

      Sil
  3. offff çokkkk geçmiş olsun halini anlayacaklardan biriyim 4 ay lacivertten mora sarıya renk değiştiren bir popom olmuştu geçtiğimiz senelerde:)))))))))))))))))
    hepsini bir arada yapmaz isek sanki ceza yiyeceğiz:)
    kalıcı birşey olmadığına sevindim dikkat et diyemeyeceğim :)) eminim aynı tempoyla devam edeceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım size de çok geçmiş olsun. Oturup kalkmak bile işkence olmuştur 4 ay. Nedir kendimizle derdimiz ben de bilemedim :))

      Sil
  4. çok geçmiş olsun bir daha yaşanmaması dileğiyle.(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sezo'cum. Kimse yaşamasın aman diyeyim.

      Sil
  5. Canım kıyamam ben sana, daha yazının başında fena oldum, çok geçmiş olsun aman dikkat et ne olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Fadişcim. Fotoğraf paylaşmadım iyi ki dimi ;))

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun deli kadın. Kalktın temizliğe devam ettin demek. Okurken içim daraldı. Şantiyeci cengaverliğinden vazgeçmemişsin demek. Ölsen de durmak yok. Bir daha başına böyle birşey gelmez umarım ama gelirse de önce kendini iyileştir. Uçaklarda ne yazar, önce kendi maskenizi sonra çocuğunuzunkini takın değil mi? Kıssadan hisseyi çıkarırsın sen Lara' nın annesi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda ama bir tek yerin yarısı kalmıştı silinecek. Sildim serdim paspasları :)Öyle kalsaydı temizlik mutluluğum da yarım kalacaktı daha kötü hissedecektim. Şantiyecilikten mi geliyor bu arıza acaba : ) Bilemedim.
      Aldım ben mesajı :)

      Sil
  7. çok geçmiş olsun. yalnız düştükten sonra temizliğe devam etme gayretiniz iyiymiş:)) dikkat edin kendinize.
    az önce evde ufak çaplı temizlik yaptım, duşa gireceğim içim ürperdi, korktum yazdıklarınızdan sonra:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim o gayret tamamen iş bitsin de bir hafta rahat edeyim psikolojisinden aslında. Aman dikkat edin herkes dikkat etsin. Banyoya çıplak ayakla girmeyin girmeyelim. :)

      Sil
  8. Ne yaptın sen Ülker :( Çok geçmiş olsun canım, verilmiş sadakan varmış, bu kadarla atlatmışsın, kırık-çıkık olmasın da, morluk, şişlik geçer... Benim aklımın almadığı kısım, bu olay vuku bulduktan sonra temizliğe devam kısmı :)) Nasıl yaptın yahu? Beni öldürsen yapmam öyle bişeyi, sen titizsin yok sen feci titizsin demek ki-evlerden ırak :)))
    Şaka yapıyorum, ayıp ediyorum da galiba :)
    Özür dileyerek, bir kez daha geçmiş olsun çok diyeyim ben, öptüm bi de.... Allah tekrarından ve beterinden saklasın da dersem, kızmazsın di mi takıldığıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen'cim gerçekten verilmiş sadakam varmış. Orada cam vazolar vardi iki tane, ustlerine düşseydim misal... Dediğin gibi kırık çıkık da olabilirdi. Çok şükür çok.
      O temizliğe devam da tamamen bitsin de aklımdan çıksın boşuna yaralanmış olmiim diye işte ;)) Yoksa titizlik kim ben kim ;)
      Ne ayıbı ne özürü Allah aşkına. Amin diyorum dusna da yürekten. Sağolasın ;))

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun. Yanız temizliğe devam kısmını anladığımı söylemden geçemeyeceğim. Bende bir çaydanlık suyla bacağımı baştan aşağı haşlamıştım. Önce bacağıma soğuk su tutup sonra yerleri temizlemiş bulaşık makinasını boşaltıp eşimi aramıştım. Doktora gidip 3. Derece yanık olduğunu öğrendim ve tam 2 ay tedavi gördüm. Anlıycan canımın kıymeti yok yeterkii işimi bitireyim!!. Tabiki sıcağı ile ne kadar vahim olduğunu anlamıyorsun acısı sonradan çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hobi dünyası, temizliğe devam dediğim yarım kalan yeri silmek aslında uzun bir iş değil. Sizinki asıl daha beter bir durum. Yanık. Çok geçmiş olsun size de...

      Sil
  10. Büyük geçmiş olsun,çok korkuttunuz beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülden Hanım, Allah beterinden saklasın hepimizi.

      Sil
  11. en korktuğum olaydır bu rengim.şok oldum valla.Rabbim korumuş yinede diyorum.çok geçmiş olsun ya.lütfen ama kendine daha özen göster.tıpkı laraya baktığın gibi bak ki onada bakabilesin değil mi?iş kadar nankör bişey var mı yemişi işi.hey Allahım birde temizliği bitirmişsin.ayy okudukça eski hallerimi anımsadım valla:)canımcım tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum.prensesi de senide kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolunay'cım çok teşekkürler. Aslında özensizlik değil de işte bitiversin daha da iş çıkmasın diye :) Ev işi kadar nankör bir şey yok gerçekten haklısın. Ben de öperim sizi :)

      Sil
  12. çok çok geçmiş olsun canım benim.. allah korumuş.. bende çok başarılıyımdır düşme konusunda.. sayısız vukuatım vardır..en çok dila ile banyodan çıkarken çok korkuyorum kayıcam çocuğu düşürcem diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi 'cim Allah korusun. Kucağımızda çocuklarla düşmek... Aman aman... Aklına bile getirme canım benim.

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun.
    Benzeyen bir olayı geçen yıl okulda bir veliden duydum. Kadın banyoda düşmüş ve çenesini tuvaletin kenarına vurmuş, çene kemiği kırılmış! Sarılıydı ben gördüğümde. Pipetle besleniyordu!

    Doktora gitmeme inadını anlıyorum. Ben de senin gibiyim:))))
    Evdeki hastaları doktora götüren ben, kendime sıra gelince gitmem ya da son ana kadar beklerim:)

    Tekrar çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi hem güldüm hem ay ay ay dedim yahu. Kendimi pipetIe düşündüm de :) Harbi ucuz atlattım ben.Yorumlardaki deneyimleri okuyunca şükrettim bir kez daha. Kendim için doktora gitmekten gerçek anlamda nefret ediyorum evet inat ediyorum gitmemek için. Bunun altında da bir travma vardır aslında ama :) Çok teşekkürler, sevgiler çok. ..

      Sil
  14. Ülkerim ben yarına randevu aldım gideceğim sonunda dr. a

    ama eminim ben de senin gibi yapardım. 15 dk sonra kalkar yarım bıraktığım işimi tamamlardım.

    şiddete maruz kalan kadınların allah yardımcısı olsun. ve onları o hale getiren adamları da allah bildiği gibi yapsın.

    geçmiş bitmiş olsun canım.
    biran önce temizlik sevdandan kurtulman dileklerimle canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afferim Nilhan. Sonuçtan haberdar olalım tamam mı. Benimki titizlik değil yahu biliyorsun sen beni bitsin de rahat edeyim işte. :)
      Şiddet konusuna girmek istedim ama beceremedim Nilhan'ım. Allah bildiği gibi yapsın elini kaldıran her kimse...
      öperim

      Sil
  15. Geçmiş olsun canım. Düşmeye meyilli biri olarak bilirim nasıl kötü olduğunu. Allah beterinden korusun.
    Miniye öpücükler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tülin abla. Allah hepimizi korusun beterinden :)

      Sil
  16. Of Rengim çok kötü oldum :(
    Allah korumuş yinede ve sen düştükten sonra temizliğe devam ettin öyle mi? ne diyeyim ben sana :(
    Çok çok geçmiş olsun. Gerçi bende banyo dahil her yerde düştüm ama neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı'cım buna da şükür kırık çıkık yok. Beter olurdu ki siz yaşadınız biliyorsun. Yüzümün sağ tarafında sarı yeşil mor birlikteliği devam ediyor şimdilik ama iyiyim. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  17. çok geçmiş olsun!
    ıslak kaygan zemin çok tehlikeli,
    korkarım ben...
    bu nedenle banyoda kapı kilitlemem,
    üstelik kilitlettirmem,
    misafire bile!
    kendine iyi bak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cep Aynası çok teşekkür ederim. Aslında ben de çok korkarım ve dikkat ederim ama olacağı varmış galiba :) Haklısın çok.

      Sil
  18. Gecmis olsun.. Ben almanyada hemeopatik olan arnika jel kullaniyorum cocuklara.. Morarma bile yapmadan geciyor aninda sürülünce. Nasil sey o diyceksin.. Ben de inanmazdim gözümle görmesem.. Dikkat et kendine.. Dinlen artik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar çiçeğim çok sağol. Benim kullandığım jelin içinde de arnika ve bromelin var ve mucizevi gerçekten haklısın. Olur olmaz sürseydim muhtemelen bu hale gelmezdim ama yine de işe yaradığını görebiliyorum. Hafifliyor hızla. Bebek nasıl herşey yolunda değil mi :)

      Sil
    2. Bebek iyi.. Bir ara yazacagim.. Ama icimden gelmiyor.. Bu ara hersey cok yogun.. Duygular, günler, geceler her sey cok yogub yasaniyor iki cocukla.. Bir de arada börülce ile veya börülce icin ana okulu el isi konulari var.. Hep fotograflarini cektim ama dedigigibi bilgisayara aktarasim yok.. Bezsik bebek yari zamanli yapiyorum.. Yani bezini acinca bakiyorum sinyal veriyor, götürüyorum.. Yapiyor...tam zamanli degil.. Daha cok kücük cünkü.. Ama sinyalleri acayip veriyor 7 haftalik olmasina ragmen.. Inanilir degil..bir ara toparlayip yazacagim.. Sanada özel adresine fotograf yollarim.. Sen kendine dikkar et.. Dinlen.. Gözün cabuk iyi olur insalllah..

      Sil
    3. Gani gani kolay gelsin. Görüşmek üzere o zaman :)

      Sil
  19. Ah çok üzüldüm :(
    Yazı bittikten sonra fark ettim; alnım uyuşmuş. Artık nasıl sıktıysam senden etkilenip :( Düşmek çok zor, aslında Allah korumuş şişlik hiç önemli değil düşünsene ya beline bacağına bir şey olsaydı..çok şükür kırık çıkığın yok anladığım kadarıyla :(
    Düşmenin üstüne temizliğe devam etmek değildir o bence, dağınık kalan etrafı toparlamaktır, bunu da tahmin edebiliyorum öyle bırakıp geçmeyeceğini yani.
    Sana acil şifalar diliyorum, inşallah çok uzun süre kalmadan ayrılır o şişliğin senden :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep' cim canım iyi ki fotoğraf koymadım dimi :)İyiyim çok şükür merak etme sen. Temizliğe devam etme kısmı da aynen anladığın gibi. Çok çok sağol. Sevgiler

      Sil
  20. Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve şimdi iyi olduğunuzu umuyorum canım:( Bloğuma ziyaretiniz, özellikle de bir tarifime geri bildirim niteliği taşıdığı için beni çok mutlu etti. Beğenmenize çok sevindim.. Sevgiler, tekrar geçmişler olsun.. Serap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Serap Hanım, daha iyiyim şükür. Tarifiniz tam da aradığım lezzetmiş meğer. Klasiklerim arasına girdi asıl ben teşekkür ederim paylaştığınız için.

      Sil
  21. Canım.. Daha yeni okuyorum blogları. Malum artık evimdeyim. Düştüğünü öğrenince içim öyle fena oldu ki.. Amman kendine dikkat et arkadaşım. Allah korusun hepinizi. Umarım artık geçmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkürler Gülsüm abla. Hafif mor yeşil ve sarı renk geçişleri dışında iz kalmadı çok şükür. Hakikaten şükür ;)

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...