Counter

10 Mart 2013 Pazar

Neredeyim onu anlatıyordum ?

Neredeyim diyordum dimi. Şubat ayı için doğum günü hazırlıkları dışında farklı planlarım da vardı ancak evdeki hesap yine ve yeniden çarşıya uymadığından koca ayı bir kaç ufak tefek ekstra dışında hazırlıklarla tükettim. 

Şimdi böyle söylüyorum diye sanmayın ki kocaman bir parti organize ettik, dillere destan hazırlıklar yapıldı, nümayişler, 40 gün 40 gece falan feşmekan; tabi ki hayır. Tam anlamı ile aile içinde küçücük bir kutlama idi ama misafirlerimiz kıymetliydi. Anneanne, babaanne, teyze, dede hep şehir dışından geldiklerinden ilk doğumgünümüz, adına şanına yaraşır bir şekilde, doğum zamanı olduğu gibi aile içinde yaşandı. Evdeki samimi kalabalık ve trafik Lara' nın sosyalleşmesi için harika bir fırsat oldu. Yabancılama dönemini de bu şekilde biraz yumuşatmış olduk. Bu kadar küçücük eve nasıl sığdığımızı sorarsanız sormayın derim. 

Neler yaptın hazırlık adına derseniz de (demeseniz de anlatmaya çok niyetliyim ayrı konu) evi süsledim, Lara' yı süsledim, bir de kısır yaptım. Budur :) Neden sadece kısır, çünkü diğerlerini kızlar (anneler ve abla) bana bırakmadılar sağolsunlar annem yapmış getirmiş te oralardan, sonra o gün de yaptılar hep bir elden bana da kısır kaldı sadece ve bu kısmın hiç fotoğrafı yok ilginçtir. 

Bir de baba ile beraber Lara' nın ilk yılını anlatan bir fotoğraf kitabı yaptık. Duymuşsunuzdur belki siz de; fotoğrafları ve yazıları hazırlıyor, bir program ile düzenleyip gönderiyorsunuz firma da size kitabı basıp gönderiyor. Baba zaten doğumdan itibaren binlercesini çektiği fotoğraflardan seçti görselleri, yazılarını da ben yazdım. Pek de güzel oldu.  

Diğer hazırlıklara gelince evi renkli kartonlar, krapon kağıdından çiçekler, balonlar ve reprodüksiyon resimlerden kestiğim (tamam tamam ablam da yardım etti itiraf ediyorum özellikle bağlama aşamasında, hatta herkes bir ucundan tuttu) kuşlar ile Lara' yı da örgü babetler, keçe ve tüller ile süsledim :) Her şey bir önceki gece bitti, canımız çıktı ama çok da keyifliydi. 

Sabah 10:30 itibari ile açtığım bilgisayarı, inat edip bitirmeden kapatmayacağım dediğim şu yazıyı yarım saat içinde bitirip kapatmak niyetinde olduğum için (22:30 itibariyle) özetle şöyle: 


Minik ayrıntılar da böyle: 

 uçan kuşlar


krapon ponpon veya çiçekler 

 isim kümeleri 


ve diğerleri 

  
 benzerlikleri tartışılır ama evet yine Winnie ve Eeyore

 Lara' nın Winnie' nin kafası sayesinde şekerle tanışması ve zavallı kafanın Lara' nın tükürükleri sayesinde son hali :) 


Son olarak da Lara ve kıyafetleri : 
 ev yapımı bıdılar 


Kısa, kestirme, kaçamak, özet. Gönlümce gevezelik edemedim bugün. En kısa zamanda bunun için dönücem ve elbet sadede gelicem. Şimdilik gidiyorum. 

23:20 itibariyle sevgiler, iyi uykular.  

22 yorum:

  1. Her şey çok güzel, maşallah kuzuya annesi, Lara iyi ki doğdun, sağlıklı mutlu ömürler. Tek kelimeyle çok tatlısın Lara, maşallah sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fadiş'cim. Yerleşebildiniz mi bitti mi taşınma telaşı?

      Sil
  2. Kuzun 1 yaşında haa Ülkerciğim, Allah huzurlu sağlıklı mutlu ve tüm sevdikleri ile birlikte nice yaşlar nasip etsin. Toto tam ısrmalık olmuş, kanatlara da bayıldım. Ev süslemesine gelince bulutları kuşları evdeki süsleri görünce kimbilir ne kadar şaşırmıştır, hele ki sabah o uykudan kalkıp gördüğü anı hayal bile edemiyorum en keyifli zamanları şimdi, bu koca 1 yıldır depoladıklarını döktürecek gün be gün. Ben en çok bu yaşları seviyorum sanırım birey olma yolunda ilk tohumlar filiz vermeye başlıyor ve sen bunu gözlemliyorsun...kokla benim içinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Fiamma'cım çok teşekkürler. Ondan çok bizim içindi galiba bu kutlama. O sadece fotoğraflardan hatırlayacak sanırım. Gördükleri onu şaşırttı mı bilmiyorum ama hepsine dokunmak ve muhtemelen tadlarina bakmak istedi :))
      Yine haklısın benim için en keyifli zamanlar. Çok çok çok teşekkürler...

      Sil
  3. Lara'nın ilk yaşını tebrik ederim:) ne kadar sevimli görünüyor kantlarıyla:) maşşallah... sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ecer' cim, sevgiler bizden de :)

      Sil
  4. :)) Harikasın, bütün ayrıntıları çok sevdim en çok tütüyü, ondan çok patikleri, daha da çok melek kanatlarını, en bi çok da 1 yaşına gelmiş de abla olmuş kuzuyu :))
    Ne güzel di mi böyle zamanlar, yanında yörende, yardım edecek, sevincini paylaşacak insanlar olması :)
    Kutlu olsun, upuzun sağlıklı, mutlu bir ömrü olsun Lara Bulut'un (Bulut adını bilmiyodum Lara'nın, ne güzel bir isim seçmişsiniz, tebrikler, bu kuzuya bir bulut yastık şart, e onu da Esen teyzesi yapsın da yollasın öyleyse, 1 yaş hediyesi niyetine :))
    Öperim çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esen' cim, senin en son katıldığın kuzu konseptli doğumgününe bayılmıştım aslında bizimki biraz karma stil oldu ama fena da olmadı çok şükür. Çok çok sağol. Bulut beni hep gülümseten bir isim olmuştur yumuşak, temiz, ulaşılmaz ama mağrur değil asil ne bileyim işte... Çok çok teşekkürler yapma etme bizi mahçup etme. Senden aldığım fikirle ben yapacağım zaten bir bulut. Öperim ben de

      Sil
    2. "Görmemişin oğlu olmuş kuzenim Aslı"nınkine yani :)))(Burayı okumuyodur inşallah :)
      Yok, yok çok beğendim ben, çok güzel süslemişsin hem kuzuyu, hem evi ;)
      Bulut ismini ne güzel anlatmışsın öyle, e sen şimdi Lara'ya bir bulut yaparsın tabii ama benimki kadar güzel olur mu, yarın öbür gün kuzu büyür de benim bloğumdakini görür de, sana derse ya "Anne bulutu keşke sen yapmasaydın da Esen teyzemin teklifini kabul etseydin" :)) Hem şimdi ben bulutu yapayım ki, Nehir evlenirken sen de çeyizine o işkenceli güzel havlu aktivitenden yapasın :)))
      Öperim, bir tarafı pembe bir tarafı beyaz olsun mu?

      Sil
    3. :) Olsun Esen' cim olsun :))

      Sil
  5. Masal gibi....

    Süslemeler, kıyafet, pasta...

    Çocukken özendiğim Hansel ile Gratelin şekerden evi gibi....

    İyi ki doğdun Lara, nice sağlıklı, mutlu yıllara...

    Ve Renk'im, Ülker'im yeteneğinden öperim....

    Not: Fotoğraf albümüne sevindim yaklaşık ya da tam ; 4,5 yıldır yapalım diyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masal gibi kitabın adı Nil' im :))
      Çok çok çok sağol, Ne olur siz de yapın kitaptan. Sen yap :))))

      Sil
  6. Çok yakışmış kıyafeti:)
    Şu ara galiba moda böyle tütüler falan. (kız modası benden epey uzak, hoş erkek modası da yok bizde:))
    Nice güzel, mutlu, sağlıklı yaşlara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Semi' cim, tütü en popüler bu ara haklısın. Moda adına bildiğim bu benim de sadece zaten :)

      Sil
  7. İnanamadım ya maşallah :) ne kadar tatlı olmuş. Kıyafeti hele o kanatları çok beğendim :)
    Pastası çok güzel süslemeler harika ah Rengim ya. Çok güzel her şey, kutluyorum Lara'mızın birinci yaşını ve öpüyorum çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aslı' cım :) En emin olmadığım detay kanatlardı ama sonuç güzel oldu sanırım... Çok sağol güzel dileklerin için...

      Sil
  8. Herşey o kdar güzel ki...Ben bu yazıyı nasıl kaçırmışım diye hayıflandım yeminle az daha göremeyecektim blogumdan soğudum evet ama sizleri okumayarak eşşeklik ediyorum biliyorum ve üzülüyorum.Silkeleneceğim inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırmadın Ayla' cım, bak burdasın. Hiç öyle düşünme, bizleri okumayarak eşşeklik filan etmiyorsun, görev değil ki bu; bir sonraki yazıma bak anlarsın. Olmuyorsa olmuyor vakit yetmiyorsa yetmiyor. Yapma, sen de çok müsaitsin bu konularda kendini daraltmaya, Nil gibi, benim gibi... Kendini üzme hiç ama hiç...

      Sil
  9. Ülkerim , önce son postunu okudum.
    Hani hayıflanmışsın ya mükemmeliyetin peşinde koşarken hayatı kaçırıyorum diye.
    Ama sen gerçekten mükemmel bir annesin. Bu hazırlıklar, bu güzellikler her annenin harcı değil ki.
    Yorgunsun ama , bu sonuçlar insanın yorgunluğunu alır götürür Ülkerim.

    Lara lokumum, meleğim iyi ki doğdun güzel kızım. Ömrün uzun bahtın güzel olsun.
    Kitabı görmek isterdim.Eminim tam bir şaheserdir.
    Nice güzel yıllar senin ve ailenin olsun Lara'm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değilim Nilhan. inan
      Çok teşekkürler güzel bakışın gÜzeI dileklerin için. Çok sağol. Öperim Ece'mi.
      Kitabı görmek için bize gelmen lazım bebeem. Gelsene...

      Sil
  10. Hey Allahım aradan bir yıl geçtiğinde ve prensesin bir yaşın ageldiğine inanamıyorum onlar büyüyor biz yaşlanıyoruz:)
    süslemeler inanılmaz güzel olmuşlar.pastası helede kıyafetleri helede o tütü! ayy yanında olsam bi sıkıştırsaydım.
    2 akşamdır gelip açıp yorumları yayınlayıp yatıyordum.geç gördüm.kızdım kendime.zaten hala doğumunda göndermek istediklerimi yollayamamıştım :( ama ben süpriz yapacağım size.adı üzerinde süpriz söylenmez.affettireceğim kendimi birde tanıtacağım prensese kendimi:)
    ellerine sağlık rengim.herşey çok güzel.lara çok şanslı bir bebek.onu çok seven bir ailesi üstelik (çok bilinçli)var.üstünede bu kadar becerikli.hayırlı yaşları olsun.Rabbim ona sağlıkla geçireceği mutlu muhteşem bir ömür versin.İYİ Kİ DOĞDUN PRENSESİMMMM1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye kızıyorsun kendine Dolunay' cım, bir önceki yorumunu ben kutlama olarak algılamıştım zaten. Anneliğimi kutlarken doğumgününü de kutladın sen ... Lütfen lütfen hiiiç sürpriz işlerine filan girme, kızarım ben.
      Çok teşekkür ederim çok çok...

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...