Counter

6 Mayıs 2015 Çarşamba

Yine ateş yine hastalık yine yine yine..

Bitmiyor kardeşim, bu hastalıklar bir türlü peşimizi bırakmıyor; yakında KBB uzmanı ile akraba olacağız. Annemi babamı o kadar sık görmüyorum, hatta arkadaşlarımı bile bu ara.

Geçen hafta 28 Nisan Salı akşamı kulağım ağrıyor demeye başladı Lara. Ee daha 17 Nisan' da bitmiş 10 günlük antibiyotik yüklemesi, hem de geniş kapsamlı. 18 Nisan' daki kontrolde de temiz çıkmış sinüzit bitmiş, ateşi yok görünüyor. Aradım yine tabi KBB uzmanını. Ateşini sordu doğal olarak, yok gibi dedim ama ateş ölçere de pek güvenemiyorum. Şu kulaktan ölçenlerden ama kulaktan aldığımız değer, alından aldığımız değerden düşük, olacak iş mi? Yine de her iki kulağından da ölç ateşini, biri diğerinden bir derece kadar yüksekse yine orta kulak iltihabıdır muhtemelen, gelin kontrole yarın dedi. Ama bu arada geceyi rahat geçirmemiz için bir kaç ilaç önerdi. Ölçtüm ateşi her iki kulaktan evet fark var. Verdim ilaçları yattık uyuduk. Gece rahat geçti ateş yükselmedi ama ben ateş ölçerden feci uyuzum. Sabah da normaldi herşey ve götürdüm kreşe. Anlattım durumu ama; ateşini ara ara kontrol edin, en ufak bir değişimde arayın, gelip alayım diyerekten.

Aradım doktorumuzu eve gelince. Tamam dedi rahat olun, orta kulak olsa duramazdı ağrıdan zaten ateş de yükselirdi, yine bir gelişme olursa haberleşiriz, getirmenize gerek yok bu durumda. Ama biz bu görüşmeyi yaptıktan on dakika sonra kreşten aradılar ateş yükseliyor diye. Hemen geri aradım doktoru dedim geliyoruz. Kaptım çocuğu gittik doktora. Ağla kıyamet tabi. Daha yeni gitmişiz doktora; çocuk her dışarı çıkma teşebbüsümüzde ya da bugün okul tatil dediğimizde doktora mı gidiyoruz demeye başladı tedirgin tedirgin...

Yine kontrol edildi kulaklar burun boğaz ve enfeksiyon yok dedi doktorumuz. Yani Lara' nın ağrıyor dediği kulak sağ ama sol kulakta iki zar arasında biraz sıvı toplanmış, sağda sorun görünmüyor. Burun akıntısı kıvamlı tamam ama sinüzit de görünmüyor. Vermeyeceğim ilaç, ateşi ateş düşürücü ile kontrol altında tutun, gelişme olursa görüşürüz. Ama bu arada büyük ihtimalle operasyon gerekecek hem geniz eti hem de bademcikler alınacak başka türlü tam bir rahatlama beklemeyin. Yazı bir şekilde atlatmaya çalışalım ama sonu operasyon bu işin de dedi.

Döndük eve. Ertesi gün 1 Mayıs resmi tatil ve herşey yolunda şükür; ateş yok ama biz bir ateş ölçer daha almaya karar verdik, araştırdık inceledik en uygun siteden sipariş verdik.

Pazar akşamına dek herşey güzel, hatta hayat bize güzel, o aktivite senin bu park benim geçti. Ama pazar akşamı ateş yükselmeye başladı. Yeni ateş ölçer kıpkırmızı uyarıyor. Ertesi sabah, pazartesi kreşe götürmedim Lara' yı; saat başı ateş ölçmeye başladım, Lara da kuzum okul tatil mi doktora mı gidicez diye sormaya. Ateşin düşerse gitmeyiz diyorum ama tedirgin haliyle.

Baktım ki derece 40,1 i gördü, atladık gittik yine. Gitmeden önce de arayıp sordum size mi gelelim yoksa çocuk doktorumuza mı diye. Gelin başımın belaları demedi tabi yüze doksandokuz benimle ilgili, gelin dedi. Gittik yine muayene ve yine aynı şekilde iltihabi bir durum yok ama olay viral. Gribal... Ee ilaç mı kullanalım, yok ilaç, ateş düşürücü dışında bir şey vermeye gerek yok, tamam ben de tercih etmiyorum ilaç kullanmasını da acaba çocuk doktoruna da gitmeli mi gerek var mı; yahu yok, çok net yok, üç gün içinde toparlanır ateş merak etmeyin.

Tamam döndük eve. Okula göndermeyi düşünmüyoruz zaten. Evde ateşi yükseldikçe altı sekiz saat arayla verdim ateş düşürücü ama gece.. Uyandı, ağladı; gittim tuvaleti gelmiş meğer, gittik döndük yatağa ama feci titriyor. Zangır zangır, el ayak buz gibi, üşümüyorum diyor ama ateşine bakmalı ve bingo yeni ateş ölçer hem de en kalitelisi diye aldığımız ateş ölçer bozuldu, pil yuvasından bir parça makinanın içine kaçtı ve çalışmıyor. Diğer kulaktan ölçere hayatta güvenmiyorum. Elimde bir tane yine iyi bir markanın dijital koltuk altından ölçen modeli var, çıkardım denedim açılmıyor bile. Pili bitmiş, pilini çıkarıp bakayım neymiş derken düşürdüm bulaşık makinesinin altına. Ve şu an soruyorum kendime neden almaya uğraştım yarım saat diye. Versene çocuğa ateş düşürücüyü. Belli işte ateşi var. Aldım pili binbir zahmet ki zaten bitik pil (harbi duruyor aklım bazen böyle durumlarda) ve nihayet aklıma geldi bir tane daha vardı bu tarz bir ateşölçer ama ona da güvenmiyorum. Acaba onun pili sağlam mı buna uyar mı? Buldum uydu ve ölçtüm, (marifet sanki) illa ölçülecek. Yüksek doğal olarak, verdim şurubu ama bu arada saat iki filan ve kuzu açıldı tabi, uyku filan yok. Sen yat anne ben uyandım dedi gitti salona. Baba da salonda, gitti oturdu Lara da ütü yapıcam ben dedi başladı kendince takılmaya. Anlatıyorum ama dinlemiyor ki: kızım daha gece, bak sabah olmadı ki, gidelim yatalım, hatta hadi beraber yatalım, yok yok sen git yat ben iyiyim sonra gelicem diyor ve boyuna ütü sallıyor :) Ateşten midir nedir :))

Neyse ne kadar sürdü ikna etmem bilmiyorum ama baba kendini salona şutladı biz birlikte yattık yatakta. Sayıklamak mı şarkı söylemek mi anlayamadığım fısıltılar eşliğinde uyuduk. Sabah yine full ateş yedi sularında uyandık. Kızım yat daha çok erken diyorum ki panjurlar sıkı sıkı kapalı içerisi karanlık;  ama sabah olmuş gibi görünüyor dedi, ben zaten tuvalete gidiyorum dedi kalktı bizimki. Sanki yalnız gidebiliyormuş gibi :).

Önce yeni ateş ölçeri konusuna fevkalade hakim (!) saçma servise bıraktık (ki bu konuya  hiç girmeyeyim şu ana kadar sabırla okuyan ve artık kaybetmeme saniyeler kalmış sevgili tek okurumu da kaçırmayayım, uzun hikaye) Sonra gidip bir ateş ölçer daha aldık el mahkum (evde bir ateş ölçer mezarlığı açacağım yakında) ve döndük eve. Ama ateş durmuyor ki yine görünce kırkları derecede acaba dedik şu gribal viral mereti atlatmak için çocuğa bir takviye mi vermek lazım ne etmek lazım diye aradım sağlık ocağından aile hekimimizi; yani tam adamı, ilaç seven doktor ya kendisi ben de kaşınan hasta yakini. Ohooo dinledi geçmişi, dayadı yine antibiyotik, antihistaminik, öksürük söken falan filan.. Hayda dedim  zaten kafam bir dünya şimdi oldu iki dünya ve jenerik müzik fonda duyuldu Mahna mahna.. Ailemizin süper doktoru ablam beni arıyor. Dedim ki bu kadar olur, zamanlama manidar. Seni bana Allah mı gönderdi. Durum böyleyken böyle.

Aklın yoluna çekti beni iki dakikada.  Ne antibiyotiği, ne öksürük şurubusu ne oluyor yavrucum sana silkelen.. Bir günde atlatılır mı grip, destekle sen her zamanki gibi doğal yollarla; ateş düşürücüyü de ver gerektikçe, geçer illaki dur bakalım. Gerilme daralma, panik butonu gibi kullan beni dedi de döndüm özüme. Bu yaştan sonra sırf kendi çocuğum için tıbbiye okuyasım var diyeceğim de şükür ki ablam var. Ama çocuğu kreşten alasım var bayıldım bu hastalıklardan diyeceğim o da olmaz.

Yani durum budur. Yarın da evdeyiz ki ateşin üçüncü günü. Perşembeden umutluyum.  Kendimi sağduyuya ve hatta uykuya davet ediyorum. (Yazıyı yarım saatlik aralar verip yazmak zorunda kaldım Lara sürekli seslenince,ateş de yine kırklarda, ilk defa da kontrol etmeden yayınlıyorum yoksa sabaha kadar tırmalayacağım.

Bu da burda dursun, gelecekte okuyup kendimle bolca dalga geçecek malzeme işte.  Ne de olsa buraları benden başka okuyan kalmadı değil mi :) 

17 yorum:

  1. Çoook çook geçmiş olsun Allah şifa versin.... İyi haberlerini bekliyorumm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülşah Hanım. Bugün de aynı durum. İlacın etkisi azalmaya başlayınca ateş de yükselmeye başlıyor. Ne virüsmüş böyle bilemedim. Sağolun.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun hırpalanmıştır yavrucak:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hatice Hanım, hem de ne yıpranma. Nefes almak bile yorucu şu an Ona. Sağolun çok.

      Sil
  3. Aşkolsun, burdayım ya ben, öbür postlarını da okudum ve yorum da yazdım ama hepsi uçtu gitti, bişey var bilgisayarda...
    Çok geçmiş olsun kuzuya, ne zor işler ve en zoru da kararsızlık, tam bilememek ne yapacağını, doktora mı güvenmeli, iç sesine mi, ki bizim evde hiç iç sesi konuşturulmaz bu durumlarda, doktor ne derse o, eşim de bayılır zaten ilaç vermeye :(
    İnşallah bugün daha iyi olur Lara, geçer gider hastalığı, yaz geldi ayol, yaza gribal enfeksiyon yakışır mı hiç ;)
    Kolay gelsin sana da canım benim, öperim çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Esencim. Ben sıkıldım okurken kendi yazımı yeminle. Zor işler, insanı allak bullak ediyor işte ama Allah beterinden saklasın diyorum her seferinde, hastalık işte. Uzayinca da feci daralıyor insan. Onun o yüksek ateş halleri beni bile hirpaliyor.
      Ilac konusu tam bir muamma kafamda. Çocuk bu sene hiç icmedigi kadar ilaç içti ben geriliyorum surup verirken. Keşke ilaçsız çözebilsek her dertlerini de o da olmuyor.
      Bize yaz ne zaman gelir bilmiyorum hiç Antalya'ya geldi hoş. Sağol canım benim. Allahtan ablam var her eve lazım bi doktor.

      Sil
  4. Çok çok geçmiş olsun Ülker'cim. Bende buradayım :) okuyorum atlatamadan her satırı..

    Havalarda tam hastalık havası.. Allahtan senin danışacağın ablan var.. Bende aynı cümleyi kurmuştum zamanında. Olmak istediğimden vazgeçip çocuk doktoru okuyasım var diye. Çünkü sinirler bazen öyle raddeye geliyor ki bu cümleyi kurdurtuyor sana.. Lakin biraz daha sabır. Bağışıklık güçlendikçe hastalıklara daha bir dirençli hale geliyorlar.

    Bu arada gribe antibiyotik kullanmamamız bence de iyi olmuş. Bizim doktor gribe ilaç vermez çünkü.(sadece ateşi düşsün diye ateş dürücü) Grip ilaçla geçmez dinlenme ile, sağlıklı gıdalarla geçer der. Eray grip olduğunda 4-5 günde anca toplanabilmişti.. Tez zamanda hastalığın geçmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla' cım çok sağol . Hislerime tercüman olmuşsun içimi rahatlattın sen de. İştah da kesiliyor ya bu durumlarda insan elinden geleni yapamadığını düşünüyor ayrica.
      Hafta sonuna çocuk doktorundan randevu aldım yine de. Inşallah atlatir da gerek kalmaz gitmeye.
      Çok saol tekrar.

      Sil
  5. Zor mevzular bunlar sahiden.. Çok çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  6. Sen ne fena daralmışsın. Kolay değil tabii, çok geçmiş olsun. Nasıl şimdi?
    (her şey düzelince birkaç gün tatil yap yapabiliyorsan)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feci daraldım haklısın Semi' cim. Çok şükür bu haftaya normal başladık. Atlattık sanırım. Yazıcam en kısa zamanda son hallerimizi :))
      Tatil zor bu ara ama sağlığı iyi olsun da ev halkının, enerji tazelenir bir şekilde. Çok teşekkürler Semi' cim.

      Sil
  7. yok valla ben okudum :)
    çok geçmiş olsun allah şifa versin
    benim de yeğenimin kaçıncı kutu antibiyotiği bitti kulağında sıvı birikmiş geçmiyor. bu ayın sonunda da geçmezse tüp takacağız mecburen dedi doktor. allahım inşallah tüpe operasyona gerek kalmaz.
    sevgiler.
    duygu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun Duygu. Allah beterinden saklasın ama düşündürüyor insanı en ufacık operasyon ihtimali bile. Çok teşekkürler :)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Sevgili Deeptone çok teşekkürler :) Çok şükür sağlığımız yerinde ama yeni işler peşindeyim en kısa zamanda anlatacağım size :))Yoğunluktan ugrayamadim buralara.

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...