Counter

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Terramamas, Laramamas, was is das?

Aradan aylar filan geçmedi ama gündüzü gecesi birbirine karışınca insanın zaman mevhumu da çorba oluyor. Terramamas hayatıma girdiğinden beri sanırsın holding patronuyum elimden telefon, not defteri kalem ve dahi bilgisayar düşmez, geceleri de ikiden önce yatağa giremez oldum. Bilirsin işte ilkler, ilk anlar hep daha zordur. Bir oluşum da neticede bir bebe. O kadar çok ilgi istiyor ki; düşünülmesi gereken bir yığın detay, yapılması gereken bir çuval iş var.

Kermesten sonra biraz ara verelim pek yoğun çalıştık azıcık dinlenip devam ederiz dedik ama işler izin vermedi adeta. Bağlantılar kurduk o kadar, değerlendirelim dedik. Teklifler hazırlamaya, tanıtım ziyaretleri yapmaya ve ürün çeşitlendirmeye devam ettik. Ardından web sitemizi kendimiz yapmaya kalktık, üstüne stok kontrol, maliyet yönetimi, envanter, ürün reçeteleri, daimi ürün tedarikçi bağlantıları, satış pazarlama planları, finansman vs planlar projeler; ciddiyim yahu sanırsın holding diye boşuna demiyorum. Hadi mesaim bitti çıkıyorum da diyemiyorsun ki. Şu da vardı bu da vardı, şunu da bitirivereyim öyle yatayım; ama yatınca da hemen uyuyamıyorsun, beyninde dönüp duruyor bilgisayar ekranı, rakamlar, listeler.. Ama malum bu işin bir de sabahı var, Lara' nın sabahın köründe başıma dikilmesi var dimi? Patron olmak ne zormuş yahu :))

Bir de araya KOSGEB girişimci eğitimi sıkıştırdık on gün yedişer saatten 70 saat. Herkes girişimci olamaz malum, acaba biz olabilecek miyiz, ne kadar olabileceğiz; kararlıyız olacağız bir şekilde ama nasıl olacak bu işler diyerekten günlerce çalıştık çabaladık. İyi ki de yaptık. Çok faydası olduğu kesin. Hatta en son gün ayrılırken iş kurmayı planlayan herkesin bu eğitimi alması gerektiğine karar verdik.

Bu süreçte Lara annesinin işini sahiplendi ve hatta aynı işi yapıyor aklına estikçe. İşe gidiyor, çiçek satıyor :) Son zamanlarda ne kadar hızlı büyüdüğünü, değiştiğini gördükçe hem keyiflenip hem hüzünleniyorum. Özellikle o konuşmalar, sesindeki tonlamalar, yüzündeki ifadeler yok mu.. Her geçen gün daha çok seviyorum, hatta nasıl seveceğimi bilemiyorum kimi zaman o derece.

Daha bu akşam bizim yatağın üzerinde "no more monkey jumping on the bed yapıcam" dedi. (yatakta şarkı söyleyerek zıplamanın Lara versiyonu)
Sonrasını burdan dinleyin:
Anne - Tamam yap ama dikkatli ol deyip odadan çıkmaya niyetlenir.
Lara - Ama klimayı kapatmam lazım.
A - Olmaz kızım çok sıcak oluyor kapatınca açık kalsın lütfen.
L - Kapatmam lazım anne sevmiyorum klima ben.
A - Lara' cım lütfen klima açık kalsın. Teşekkürler :)
L - Öf anne öf. Beş dakika kapatıcam, zıpladıktan sonra da geri açıcam ama lütfen ya.
A - (Pis cüce yine alt etti beni) Tamam Lara' cım, anlaştık o zaman. Odadan çıkarken klimayı açıp ışığı kapatmayı unutma lütfen.
L - Tamam annecim söz. Lara sözü.

Anne kahkahalarını yutarak odayı terkederken arkadan Lara' nın sesi gelir
"Ben ne diyorum sen ne diyorsun Allah allah yahu. Anneeee şimdi açabilir miyim klimayı?"
Kim neyi neden kapattı, neden açıyor, ne diyor belli değil.

Sürekli bir yetişkin gibi konuşmaya çalışıyor ve doğal olarak bir yetişkin olmadığı için de devreler yanıyor kimi zaman. Yine bir gün balkonda oturuyoruz:

Lara - Anne bu saksıdaki çiçeğe ne oldu?
Anne - Kestim kızım kurumuştu o.
L - Ama o domates yapacaktı, ben yiyecektim.
A- Ama kurumuş hayatım, biz ananedeyken üç gün sulayamadık ya kurumuş.
L - Neden kurumuş?
A - Söyledim ya kızım sulamayınca kurumuş kestim ben de..
L - Ne kurumuş?
A - Domates...
L - Ama neden kurumuş diyorum..

Yine yandı devreler, bu sefer benimki de :)

Mevzubahis Lara ise gerisi teferruat noktasına geldim yine. Daha fazla dinlenme vaktimden çalmadan size henüz bitirdiğimiz web sitemizin adresini verip kaçmak niyetindeyim. Yeni tasarımlarımızı oradan görebilirsiniz ama Lara sadece burada.

Sevgiler :)

        

Bu arada:
26 Haziran 2015 Lara hepimizi çok şaşırttı ve yılsonu gösterisi için sahneye çıktıklarında ağlamadan, itiraz etmeden, kriz yaratmadan üzerine düşen herşeyi yaptı. Bu gecenin ilk bahsi geçtiğinde tek beklentim(!) pahalı bir kostümle kulisten ağlayarak eve intikal etmekti oysa, yanılmışım :))
Son bir dipnot kendime: 29 Haziran 2015 Lara yüzme kursuna başladı : )

10 yorum:

  1. Ülker'cim beyaz bir çocuğa bu kadar mı çok yakışır. Maşallah kuzuya.. Yeni işinde bol kazançlar diliyorum ve gerçekten senin adına çok seviniyorum.

    Sahnede ağlamadığına hiç şaşırmadım desem. Bu modeller böyle çünkü. Çıkana kadar yok yapmayacak, ağlayacak diye düşündürtürler. Gösteri başlayınca da SANKİ o sahnenin kırk yıldır tozunu yutmuş izlenimi verirler sana :)) Allah nice güzel günlerini göstersin sizlere sağlıkla, huzurla

    YanıtlaSil
  2. Amin Ayla'cım hepimize inşallah. Çok tesekkürler desteğin için. Çocuklarımız her daim bizi şaşırmaya devam ediyorlar :))

    YanıtlaSil
  3. Güzel haberler gelmiş, çok daha güzel gelişmelere inşallah. Sitedeki videoyu izledim terrariumlar görülmeye değer çok beğendimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nalan Hanım, son derece özenli ve şık tasarımlar yapan sizin gibi yaratıcı kişilerden böyle güzel yorumlar almak inanılmaz bir motivasyon :))

      Sil
  4. N'aber patron??? :))) Hadi hep böyle gitsin inşallah, böyle dolu dolu, yoğun, zevkli :))
    Senin bücür olmuş artık Ülkercim, basbayaaa büyümüş bu güzel kız :)
    Nasıl tatlı zamanları di mi, büyüdükçe bi tripli oluyorlar benden söylemesi, bol bol video çek şimdilerde, o vakitler -dilerim gelmez ama- geldiğinde izletirsin "bak nasıl da tatlıydın bir zamanlar" diye :)
    Sevgiler, öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olsun patron? işler güçler, sıcak, fırında yaşam :) Eylül ekim gelse de az rahatlasak..
      Esen'cim özledim seni yahu. Tatil güzel geçti dimi, geçmez mi canım Yalova'da.

      Lara hem de nasıl tripli nasıl atarlı. Bir söyle bin işit. Sanırsın anne o, çocuk ben kimi zaman. "Aferin anne çok güzel dinledin beni,"den tut da "off anne of şu anda çok sinirliyim bağırtma beni yoruluyorum"a kadar bin bir nağme . Haklısın en bal en lokum zamanları. O vakitler elbet gelecek hepimize de niye bu kadar hızlı geçiyor zaman sen onu de bana :))
      Ben de öperim sevgiler çok çok

      Sil
  5. Çook uzun aradan sonra girdim bloga, Lara'nin diyaloglarına çok güldüm, ne çok şey kaçırmışım arada. Fotoğraflar da şahane, öpüyorum ikinizi de ve boool kazançlar diliyorum terramamas işinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra' cım Lara'nın ilk zamanlarında derdin de hep hele bir konuşmaya başlasın diye... Canbo'nun şirinliklerini konuşurduk... Hey gidi hey. Çok büyüdüler. Sağol canımcım.

      Sil
  6. maşallah kuzuma nasılda güzel ne kadar yakışmış!
    telefonda söylemiştin sonrasında da ben blogla ilgilenemedim o yüzden hemen şimdi bakacağım web sitenize.ama şunu yazmadan gitmeyeceğim inan gurur duyuyorum.harikasın sen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol sağol sağol :)) Çabalıyorum en iyisi en güzeli olsun diye Dolunay' cım. Çok sevdiğim bir iş, çok keyifle ve heyecanla çalışıyorum. İnşallah tüm hayal ettiklerimi gerçekleştirebileceğim uzun bir yolculuk olsun :)) Ruhumu okşadın akşam akşam, harika demeyelim de ona gayretli diyelim canım arkadaşım. Sevgiler...

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...