Counter

27 Ekim 2011 Perşembe

Tatsız günlere keyif katmak...

Önce canım ablam bir koli yolladı uzaklardan. Bir açtım ki içinden okumak için listeye aldığım ama henüz edinemediğim, kolay okunur cinsten ve tavuk suyuna çorba tadında bir Küçük Mucizeler Dükkanı ile henüz başlamadığım ama çok sürükleyici olduğunu tahmin ettiğim Aklından Bir Sayı Tut çıktı. Keyifle kenara aldım onları ardından minik ama bir o kadar da ağır bir şeye ulaştı elim. Bir taş ama o kadar güzel boyanmış ve süslenmiş ki, bayıldım. Hemen sehpada yerini aldı. Sonra bitti mi derken içinden bir de mor babet çıkmaz mı :) Çok beğendim, çok sevindim. Bu yılın en güzel rengi benim için mor ve tonları çok huzur veriyor bana son zamanlarda.




Kargom cumartesi sabahı ulaştı elime, o gün ayrıca niyetim çarşıya inip biraz malzeme almaktı, etamin, ip, belki bir goblen...

Şehitlerimizin  acısı çok taze idi daha; durup durup daralıyordum ve kendimi dağıtmak niyetindeydim iş ararken. Kitaplar biçilmiş kaftandı, etamin de ilaç olurdu... Cumartesi gününü çarşıda geçirdim istediklerimi aldım eve döndüm, ertesi gün sabah bir arkadaşımızın telefonu ile uyandık ve kahvaltı için dışarı çıktık, akşama kadar da dışarıdaydık, akşam eve geldik ki, dünya yıkılmış haberimiz yok. Deprem yaşanmış, masum insanlar, açgözlü müteahhitlerin yüzünden unufak olmuş binaların altında kalmış...  Yine binaları yapan insanlar, insanları öldürmüş...

Kendimi etrafı düzenlemeye ve goblene vurdum. Sürekli bir şeyleri yerleştirmekti derdim, hobi malzemeleri, mutfak malzemeleri, ayakkabılar, kitaplar. Hiç durmak istemedim, bilgisayar başına bile oturmadım doğru dürüst. Haberler hep açıktı, kurtarılanlar, ikinci kez doğanlar, tekrar ölenler...

Bu arada oturduğum zamanlarda da goblen yastığımı bitirdim.




Sonra ne zaman yaptığımı hatırlamıyorum ama bir kutu kapladım. Bir abajur kutusu. Dcfix kullandım, rengi ve deseni çok hoşuma gitti ama biraz ince kaldı sanki. Olsun kapladım oldu... 



* resimlerin üzerine tıkladığınızda büyüyor. 

  Maksat vakit geçsin, kafa dağılsın, buralardan heyecanla, sabırsızlıkla, iyi niyetle gönderilen yardım malzemelerinin nasıl dağıtılAmadığına, insancıkların orada kar altında donmalarına takılmasın kafam... Bu işleri organize eden insanların iyi niyetli ama beceriksiz mi yoksa aldırmaz mı olduklarını düşünmeyeyim, aklıma kötü şeyler gelmesin, şeytanım uyanmasın... Susayım... 


26 yorum:

  1. Ne güzel işler çıkarmışsınız! Doğru, sıkıntıyı atmanın en iyi yolu ya mutfağa gireceksin ya da evi toplayıp, sevdiğin bir hobi ile meşgul olacaksın. Bunların hepsi benim için de terapi...Goblen yastık nefis olmuş bu arada:)

    YanıtlaSil
  2. Renk;hayatımdaki renk oldun harbiden ya...Kendi yeteneksizliğimden acayip önem veriyorum yaptıklarına,bigisayar odamızı görsen (çok zengünüz biz :p bisürü odamız var:) depo gibi oda işte) oradaki kutuları...Görme görme utanırım.Çöp ev yolunda ilerliyorum ama yok ben de yapacağım bu kaplamadan çok yaşa sen.Oyuncak kutusu bile olur,heyyo:)))

    YanıtlaSil
  3. debbie m.'nin kitabını kesin beğeneceksiniz:)

    YanıtlaSil
  4. gobleniniz çok güzel olmuş, desenine bayıldım, ellerinize sağlık.
    İyi niyet aramaktan uzaklaşalı çok oldum ben... kişiler,şahıslar,kendi adına iyi niyetli olan insanlar vardır ama şu son haftalarda iğrenç siyaset oyunlarına çok daha fazla tanık olduk. bence herkes o şeytanları biraz dürtmeli!

    YanıtlaSil
  5. goblenin deseni gerçekten çok güzel, ellerinize sağlık, ama asıl şu taş boyamaya bayıldım. bu kadar mı güzel renkler ve resim olur :) ablanızın da eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. oha ne güzel olmuşlar :)
    -
    hemera

    YanıtlaSil
  7. hediyeler şahane!şimdi yakın komşu olsak kitaplardan birine el koyardım bi kaç günlüğüne:)Küçük Mucizeler Dükkanını okumamıştım onu alırdım.aklından bir sayı tutu okudum beğeneceğinden eminim...
    taş boyamaya bayıldım.babetler ise çok şık.mor benim de favori rengim:)sen yakına gelse komşum !
    ama işlemene hayran kaldım.örnek ve renkler şahane.ellerin dert görmesin.kutu kaplamanda çok güzel.
    düğer konuya hiç girmiyorum artık boğazım acıdı kasılmaktan...

    YanıtlaSil
  8. Ben önce goblen yastiga ve kutuya bayildigimi söyleyeyimde. Çok güzel olmuslar rengim, ellerine saglik.

    Sonrada aldigin koli. Uzaklardan sicacik, sevgi dolu bir paket. Aldiginda ne kadar sevindigini tahmin edebiliyorum :)

    Üzülerek ikisinide okumadigimi söylicem :( okuduktan sonra bir post hazirlayabilirmisin? sevinirim..O tas boyama nefis olmus, ablanin ellerine saglik ve babetlerini mutlulukla giy canim..

    YanıtlaSil
  9. O işlediğin goblene benzer dörtlü takım şeması var arşivimde, şimdi onlara baktım, seninki onlardan biri mi diye, değilmiş, ama çok benziyor...
    Ellerine sağlık, bir de çerçevelensin çok hoş duracak :)
    Kutu kaplamak çok zevkli değil mi :)

    YanıtlaSil
  10. Acılara tutunmak yerine işleyerek parlamak en iyisi, acılara inat, yokluklara inat. Çok da iyi yapmışsın arkadaşım.

    Kıskanmadan edemedim; ben de bir abla istiyoruuummm! Evin en büyüğüyüm, hep bir abla ya da abi istemişimdir.
    Yaptıkların çok güzel. Kutu kapladığın kağıdı nereden aldın?

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Semi, çok teşekkür ederim içimizi rahatlatmak kafamızı dağıtmak için en iyi yol sanırım düzenlemek toparlamak. Çok teşekkürler,

    Nil :) hoşgeldin, inan bana yetenek kadar vakit de önemli. Benim vaktim bol. Eskiden çalışırken vakit bulamazdım böyle işlere. Haftada 6 gün günde yaklaşık 15 saat ev dışında idim ve inanılmaz ev özlemim vardı; şimdi evden çıkmak istememek ve sürekli bir şeylerle uğraşmak da bu yüzden bu kadar keyifli sanırım. Ama bu kutulardan sen de kaplarsın; çok işine yarar haklısın Berk' in odasına bir sürü, oyuncak, kirli sepeti vs.vs. :))

    Neval Hanım hoşgeldiniz, kitabı okumaya başladım ve yarıladım; gerçekten o kadar hafif ve sürükleyici ki, okurken zorlamıyor geri dönüşler gerektirmiyor, kafa yormuyor, gözünüzde kolaylıkla canlanıyor, sevdim bile; teşekkürler.

    Ecer, çok teşekkür ederim. Goblen çok keyifli ve kolay bir çalışma aslında bir ara çok yapmıştım şimdi tekrar sarmaktan korkuyorum. Yılmaz Özdil' in bugünkü yazısını oku bir de, şeytanın iyice delirsin.

    Sevgili Asterias Takı çok teşekkür ederim. Taşı ablam boyamadı aslında çok sevdiğim bir arkadaşı boyamış Bodrum' dan. Ben de bayıldım renklerine canlılığına.

    Sevgili Hemera, hoşgeldin. Sevindim beğenmene...

    Alanay' cım, ben küçük mucizeler dükkanını iki güne bitirir sana veririm o zaman :)) Tüm güzel yorumların için çok teşekkür ederim komşum kadar yakınsın bana zaten. İnşallah bir gün yüz yüze de oturur konuşuruz uzun uzun.

    Aslı' cım, çok teşekkür ederim. Ben bayılıyorum böyle kolilere, gerçi kim bayılmaz ki ama yapmayı da çok severim. İçine kurabiye, ciklet bile koyduğum olmuştur minik notlar ekleyerek. Güzel hediyeler bunlar. İnsana kendini çok iyi hissettirir. Zaten bir kız kardeş başlıbaşına dünyanın en güzel hediyesi bence. Çok severim ablamı çok. Sağolsun...
    Küçük Mucizeler Dükkanı bitmek üzere aslında şimdiden tavsiye edebilirim, kafanı hiç yormadan günün stresinden uzaklaştırdığı için. Diğer kitap da kolay okunan ve çok sürükleyici bir kitaba benziyor. Tekrar teşekkürler Aslı' cım.

    Banu abla' cım, bunun bir de fillisini gördüm o da çok güzeldi ondan da yapmak lazım. Çok teşekkür ederim. Haklısın kutu kaplama çok zevkli ama bir o kadar da uğraştırıcı, içinde hava kalmasın diye az tırmalamadım. :))

    Sevgili Proje Çantası, çok teşekkürler. Haklısın bir devinim olmazsa acılar da sana tutunuyor zaten senden besleniyor.
    Kıskandırmak gibi olmasın, insanın ablası olması nefis bir şey :) gerçi kimi zaman da ben abla olurum. Ama benim ablam da kıymetlimdir. Hep yanımdadır desteğimdir, bir türlü aynı şehirlerde oturmayı başaramasak da ve hep uzak düşsek de...
    Kağıdı Makro marketten almıştım bizim eve çok yakın. Gidip sana da bir tane alırım aynı desenden. (Bulamazsam haberdar ederim bu arada)

    YanıtlaSil
  12. rengim;goblen pek bi hoş olmuş,küçük mü biraz ne ..gerçi büyüdkçe zorlaşır..kutu kaplamacayı bende cok severim ah bugünlerde elim hiçbirşeye değmiyoki,pek bi tembelleştim sanırım :)
    ablandan gelen koli beni bile heyecanlandırdı :)ne çıktığı değil düşünülmek ne büyük mutluluk ..

    iyi ol canım aklına getirme,herşey yoluna girecek ülke adına ben inanıyorum..iyi bak kendine ..

    YanıtlaSil
  13. Huzurum, saol canım benim. Goblen 40x40. Daha büyük de olsa bulmaca gibi çok keyifli geliyor bana yapmak zamanı unutuyorum yaparken. Bağımlılık yapar ama olsun. Hepimizin sorunlarla mücadele şekli farklı işte. Kimisi kendine iş çıkarıyor benim gibi kiminin de içinden gelmiyor el sürmek senin gibi.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler, çok naziksin. Yolun düşerse al, özel olarak yorulma, kıyamam :)

    YanıtlaSil
  15. goblen çok başarılı olmuş ellerine sağlık arkidişşş :))

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkürler Hobihane, :) hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  17. gerçekten böyle koliler almak çok sevindirici oluyor, ayrıca kutu kaplaması da gayet güzel olmuş, dediğin gibi canım kaf dağıtmak için bu tarz işler güzel oluyor =)

    YanıtlaSil
  18. Hoşgeldiniz Mekila. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  19. kitapları merak ettim okuyunca paylaşırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  20. Kafanı dağıtmak çin çok güzel yöntem bulmuşsun.Çok da güzel olmuşlar.Ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  21. Sevgili balböcükleri (ismine bayıldım) Küçük Mucizeler Dükkanı bitti. Tam anlamıyla bir kafa boşaltma, iyi vakit geçirme kitabı. Kolay okunan, vaktin nasıl geçtiğini anlamadığınız sonunu tahmin edebileceğiniz, klasik bir "inanırsanız başarırsınız" kitabı. Aklından bir sayı tut' a yeni başladım, elimden bırakamıyorum. Şimdiden tavsiye edebilirim.

    Sevgili Düşlerimden İnciler, hoşgeldiniz, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  22. rengim çok geç kaldım cnm bnm affet olur mu:) hediye paketin çok güzel insanın sevildigini hisetmesi kadar güzel birşey yok ..yastıkta çok güzel ollmuş kutunda tabi ama neden görseleri küçültün?

    YanıtlaSil
  23. Mavi'cim aşk olsun ne demek geç kalmak, affetmek olur mu hiç... Sağol canım benim :)) Mavi' cim resimler büyük aslında üstüne tıkla :))

    YanıtlaSil
  24. goblen yastık muhteşem ötesi..ben hala onda takıldım kaldım..
    ellerine sağlık cankız..

    YanıtlaSil
  25. Figen ablacım çok teşekkür ederim. Bu goblen işi çok keyifli zaten. Biraz fiyatlı olmasa, alıp 30 tane birden yapıcam :))

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...