Counter

1 Şubat 2012 Çarşamba

Aslıııı, Huzur Poğaçası yaptım, gelsene :)

Geçenlerde Aslı bir poğaça yapmış, sonuçtan memnun olmamış, sert olmuş, içine sinmemiş. Hobihuzur da ona yorum yazarken demiş ki ben sana bir tarif vereyim yap bak poğaça nasıl olur gör; ben de hemen atladım, bana da bana da şeklinde ve sağolsun üşenmedi yazdı Hobihuzur. Günlerdir yapacağım ben bu tarifi :) 

Neden gülüyorum çünkü geçen hafta içinde bir gün feci niyetlendim, tüm sıvı malzemelerini karıştırdım, sonra bir de baktım ki unum çok az kalmış. Eee vaz mı geçeceğim yani, tabi ki hayır, markete mi gideyim o saatte, hiiç işim olmaz. Bir de baktım mısır unum var yeterince, ben de undan geri kalan boşluğu mısır unu ile tamamladım ama olmadı tabi ki. Sonra aksilik işte fırında da fazla kaldı ve fazlaca da kızardı. Sıcakken nefisti soğuyunca taş oldu. Dedim ki olmaz, bu huzur poğaçası olamayacak kadar sert.  

Ertesi gün markette hem de Tansaş' ta tam buğday unu bulamadım, derken derken aklım poğaçada ama bir türlü yapamadım. Nihayet dün tam buğday ununa da kavuşunca poğaçayı bugün yaptım. 

Süper ötesi oldu, bugüne dek yaptığım en güzel poğaça, yumuşacık, tam ismi gibi huzurlu bir poğaça oldu :) 


Tarifi de Hobihuzur' dan aldığım izin ile paylaşıyorum hem de onun Aslı' ya ve bana yazdığı şekilde. Önce fotoğraflar sonra da tarif : 

Bu geçen hafta yaptığım mısır unlu ve çok kızaran tarif (komşularım da tadını çok beğendi aslında.)

Bu da yenisi ama bunu daha çok beğendiler orası kesin :) Üstelik international komşular belki bahsetmişimdir. Üst kat komşum en samimi arkadaşım işyerinde de beraberdik ve birlikte taşındık zaten apartmana, diğeri de yan komşum, bir Rus teyze ki birbirimizin dilinden bir kelime bile anlamıyoruz ama çok iyi anlaşıyoruz :) Bu uzun bir konu bir gün anlatırım size detaylıca :)) 



Siz hiç böyle güzel bir poğaça gördünüz mü diye de şımarayım izin verin. Haftalardır gündemimde nihayet yaptım ya keyfini süreyim biraz. 

Sevgili Hobihuzur haklıymışsın nefis oldu. Şimdi müsaadenle tarifini açıklıyorum: 


HUZUR POĞAÇASI 

1,5 su bardağı süt,
1 çay bardağı şeker (evet şaşırmayın şeker),
1 yumurta akı içine sarısı dışına
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çaybardağı sıvıyağ(1 çay bardağı içine, yarımı ayır)
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker


Yapılışı : Mayanın içine 1,5 tatlı kaşığı şekeri ve ılımış sütü koyup kabarmasını bekliyoruz :) .
Daha sonra sıvı yağı, yoğurdu, tuzu, yumurtanın akını, şekeri ve mayayı göz kararı unla karıştırıyoruz ama hamur sert olmıcak sakın ha :)
Üzerine malzemelerdeki 1.5 sıvıyağın buçuğunu ayırmıştık ya :) onu hamura yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz iyice yumuşuyor hemde elimize yapışan hamur parçalarını topluyor :))
sonra bozdolabı poşetini ikiye ayırıp güzelce hamura sarıyoruz açık kalmasın sakın :) üzerine de bi örtü örtüp 3 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz zaten hamur kabarıyor iyice kabarınca mayalanmıştır :) bundan sonrası malum iç koy pişir :) 


şeklinde tarifledi Hobihuzur ama ben içini boş bıraktım, öyle daha çok seviyorum. Yerken içine birşeyler koyulabilir de. 


Deneyin bence pişman olmayacaksınız :) 

34 yorum:

  1. Tembelligimin tutmadigi bir hfta sonu yapilacaktir.. Not edildi..istah acici görünüyorlar..mis gibi..yollasan diyecegim buraya..;)
    Yorgunum.. Bir pocam bile cok..

    YanıtlaSil
  2. İnan blogu açar açmaz gördüm ve geldim :) yapmışsınn yuppi :)

    Ya rengim ben hala yapamadım :( şimdi burda huzurumun verdigi tariften sonra, yapılmışını görmek beni iyice motive etti :) yapmam lazım.

    Birde o rus teyzenin hikayesini merak ettim, bir gün anlatırsan dinlerim :)

    Huzurum gel bak, rengim ne güzel yapmış :) ellerine saglık canım ya ve afiyet olsun. Ben şimdi gelir gider bakarım :)

    YanıtlaSil
  3. Bu çok değişik bir tarif Rengim.Hafta sonu deneyeceğim.Sonucu yazarım..Ayrıca çok teşekkürler hem sana, hem de Hobihuzura..

    YanıtlaSil
  4. Coook guzel görünüyor kuru mayam yok deneyeceğim yine cok kolay gibi anlatılmış haftasonu deneyeyim bakalım olmazsa da ben aliskinim zaten:))) afiyet olsun ellerine saglık:)

    YanıtlaSil
  5. ayy kızlarr şimdi gördüm hemen geldim,gördüm Aslım gördüm :) Rengiim canım ellerinee sağlık,ne keyifli yazmışsın sesli gülerek okudum :) güzel olduğuna + beğendiğine + komşularının beğendiğinee çook sevindim,tarif benden keyfini çıkara çıkara yemek sizden kızlar :) Ellerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  6. Kızıyorum ama!! Hiç işiniz yok mu sizin her gün başıma bir iş çıkarıyorsunuz! Geçen gün Nazan hamur yapmış, şekilli şekilli, dellendim 2 gün yapmamak için sonra baktım olmayacak fırın hamuru ile ben d kendi hamurumu yaptım tabii. Şimdi de bu, ama çok güzel çatlamış üstü, dur ben bu konu üzerinde 2 gün direneyim sonra gelir yine yazarım:)) el mahkum:)

    YanıtlaSil
  7. bende geleyimmiiiiiiiiiiiiiii yemek için, lütfennnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  8. ama çok sevimli anlatmışsın.
    :)

    YanıtlaSil
  9. öyle de baştan çıkarıcı görünüyorlar ki, gecenin bu saatinde kalkıp yapasım var:)))
    hobihuzurun tarifine, senin de ellerine sağlık:))))

    YanıtlaSil
  10. aaaaaaaaaaaaa olaya bak huzur bozucu mavinizde geldi hani bana poça hı hani zaten diyetteyim burda sevgi yumagı olunmuş bir durum ve çok kıskandım ve sinirlendim ya bu poçalar rüyama girerse ne olucak?????
    diye yazar da yazarmışım rengim:D:D
    varya ne kadar güzel birbirimizden birşeyler ögrenmek iyki katılmışım aranıza çok seviyorum sizleri kumanda paneline bakınca ne diyorum biliyomusun helal olsun türk kadınlarımıza ya valla hepsi birşeyle ugraşıyor paylaşıyor üretiyor degil mi ama :)) çok güzeliz çokkkkk
    ama paçalar daha güzel ya cnm çekti
    ben bugün diyeti çok fena bozdum rengim ve çok kahrettim kendime 2 soda içtim kendime gelemedim hala :D

    YanıtlaSil
  11. Aslında hepinizden özür dilemeliyim belki de, blogda yemek paylaşmak durumu garip bir durum, bir yandan görün istiyorum, bir yandan da göstermesem mi diyorum. Yani muhteşem ve zor ulaşılan bir şey değil ama öyle bir anda görürsünüz ki elinizde malzeme yoktur ya da ne bileyim amaaaaan, siz anlayın işte...


    Nar Çiçeğim, sen iyi hissettiğin bir hafta sonu yap da Börülce yesin tatlı tatlı... Yapıp yollayasım geliyor işte böyle zamanlarda ama affet beni...


    Aslı' cım, sonunda yaptım çok şükür. Çok kolay inan, sadece mayalanma için bekleme süresi uzun. Olsun varsın...
    Rus teyze, kızı bir Türk müteahhit ile ecli olduğu için burada, yan dairede yalnız yaşıyor, çok tatlı ve saygın bir kadın. Anlatırım bir gün... Sağol canım benim...


    Nazan' cım, içinde bolca şeker olması çok ilginç gerçekten ama sonuç başarılı. Bakalım senin poğaça nasıl olacak, çok teşekkürler...


    Nil' im, gerçekten çok kolay, dene sen, sabahtan mayalarsan akşam çay saatine yetişir haftasonu :) Hamur yumuşak olsun yeter... Kar var dimi İzmir' de de...


    Huzur' um, aklım fikrim tarifindeydi biliyorsun nihayet yaptım rahatladım. Teşekkürler tekrar tekrar :))


    Fiamma' m en çok senden af diliyorum :( Biliyorum sen kızıyorsun, kek olayını unutmuş değilim daha :). Ben de bir süredir kıvranıyorum yapmak için o yüzden derim ki sen boşver yap kurtul, kıvranma iki gün :)) Öpüyorum seni..


    Dürr-i Yekta tabi ki gel, hemen gel bitmeden... Hoş bitse ne olur yaparım ki yeniden :) Sağol...


    Halime Hanım' cım, size olmaz mı, hepinize var. Hadi siz de gelin...


    Deep, kalemime geldiği gibi yazdım işte, teşekkürler...


    Sevgili Okuyan, gece zor ama bu sabah yapın hadi siz de :))


    Mavi' cim ,sevgi yumağı olduk sorma :))Senin rüyana girebilitesi olan bir poğaça değil ki bu Mavim. Sen neler yapıyorsun boşversene...
    Birbirimizden neler neler öğreniyoruz gerçekten, iyi ki bir aradayız değil mi?
    Diyeti bozdum diye de üzülme, ara ara olur öyle şeyler. Onca emek boşa gider mi hiç, sen kaldığın yerden devam et, o kadar acımasız da olma, olur öyle arada :)

    YanıtlaSil
  12. Uluslararası da onay almış daha ne olsun:))
    Ellerine sağlık, afiyet olsun Ülker`cim.

    YanıtlaSil
  13. Öğlen yemek yiyemedim, üstüne bu fotoğrafları görünce çok fena heveslendim, tüm malzemeler evde var, hemen bu akşam dahi yapabilirim :)

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler Semi' cim :))


    Esra, inşallah yaparsın o zaman. Hazır canın da çekmişken, şimdiden size de afiyet olsun o zaman :))

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar da lezzetli görünüyor. Şu anda o kadar açım ki ekranı bile yiyebilirim. Afiyet olsun. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. amanda aman mis mis bayıldım valla hemen denemasyon yapmasyon:)))

    YanıtlaSil
  17. bu tarifi bende yaparım cidden enfes oluyor.senin yaptığın çok iştah açıcı duruyor:)ellerine sağlık canım.afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  18. Yapacağım eninde sonunda da haftasonunu bekliyorum bari makbule geçsin:)

    YanıtlaSil
  19. ne diyeceğimi bilemedim şimdi yine:)
    adresimi vereyim bana kargo ile göndermenizi rica ederim:)

    YanıtlaSil
  20. Dilek Hanım' cım, sebebiyet verdiğim can çekmesi hadisesinden dolayı üzgünüm, özürlerimi kabul edin.


    Reçelim, hafta sonu için süper olur valla. Bizimki bitti de :(


    Dolunay' cım, sen de yapıyorsan biliyorsundur, poğaça ile paskalya çöreği arası ilginç bir tadı var. Bizde de popüler olacak sanırım.


    Fiamma' m haftasonu iyi fikir, etraf kar kıyamet, siz elinizde sıcacık poğaçalar ve çaylarınız ile keyifte ...


    Hypo :) artık çok geç. Bitti bile. Ben akıllı davranıp yaptığım tepsinin yarısından çoğunu dağıttığım için eve kalan da bir günde bitiyor zaten, çok yememiş ama tadını almış oluyoruz. Size yeniden yaparım ama :))

    YanıtlaSil
  21. Dualarımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun.Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle.
    Mevlüt Kandili Mübarek Olsun Canim.

    YanıtlaSil
  22. Nesliname çok teşekkürler, sizin de kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  23. bir tatlı huzur almaya geldim cebimdeki renklerden :)

    YanıtlaSil
  24. Teşekkür ederim Figen ablacım, senin olduğun yerde zaten huzur da vardır :)

    YanıtlaSil
  25. off çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık yahu :)

    YanıtlaSil
  26. bukadar süper dediğine göre mutlaka denemeli..,ilk fırsatta inşallah ..
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  27. Charcoaloddity, isminizin anlamını merak ettim :) Poğaça nefisti, siz de yapsanıza :))


    Necla Hanım, Fiamma ve Nazan Hanım da denemiş hafta sonu onlara da bir bakın ama deneyin. Nefis :)

    YanıtlaSil
  28. İsmi de pek güzelmiş, o güzelim poğaçaları yiyipte huzursuz olmak mümkün mü?

    YanıtlaSil
  29. Creative Mind, thank you :)


    Fadiş, ismi huzur da kaldı tarifin adresi Hobihuzur ama haklısın, sıcak poğaça ve çay huzurdur :))

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...