Counter

31 Aralık 2014 Çarşamba

Alternatif Yeni Yıl Kutlaması

Bir yılın daha son günü..
Acaba 2000 yılında kaç yaşında olacağım diye hesaplar yaptığım gün, dün gibi aklımda. Sonra ortaokuldaki ingilizce öğretmenimin, "siz şimdi dalga geçin bakalım, yıllar geçip yaşlandığınızda çok ah vah edeceksiniz ama iş işten geçmiş olacak" deyişi. Mutsuz bir kadındı ve sebebi dünyaydı, herşeydi, bizdik.


Sonra lise, üniversite, iş, işsizlik, yolculuklar, yol arkadaşları, kurgular, gerçekler, yalanlar, düzen değişiklikleri, hastalıklar, ölümler, dünyanın sonu geldi sanmalar, yaşamak ne güzelmiş bilmeler, her güne umutla uyanmalar; bir türlü kendine gelememeler, inişler çıkışlar, batışlar, uyanışlar; susuşlar, haykırışlar, dalgalanıp durulmalar. Uzar gider..

Ama öğrendim ki yaşananlar değil; onların sende bıraktığı izler gerçek. Söylenenler değil, anladıkların; baktıkların değil, gördüklerin. Sevdiklerin, sen sevdiğin için var; sevmediklerin bile hatta; hayatında ne varsa sen olmasını istediğin için var. Hayat seçimlerden ibaret. Nasıldı o söz,

Söylediklerine dikkat et, düşüncelere dönüşür. 
Düşüncelerine dikkat et, duygularına dönüşür. 
Duygularına dikkat et davranışlarına dönüşür. 
Davranışlarına dikkat et alışkanlıklarına dönüşür.
Alışkanlıklarına dikkat et değerlerine dönüşür. 
Değerlerine dikkat et karakterine dönüşür. 
Karakterine dikkat et kaderine dönüşür.  

Bu kadar da basit aslında. Ne düşünürsen osun :) 

O zaman sadede gelelim.

Hepimize önce sağlık, sonra en azından bunun değerini bilecek kadar sağduyu; bir de gönlünde ve zihninde ne varsa neyi yaşamak istiyorsa onu getirsin gelen taze günler.

Beni soracak olursanız blogcanlar ben yine hastayım :) Bile bile lades, korusana kendini, bebe kreşe gidiyor; hastalıkları getiriyor biliyorsun; O' na verdiğin şeylerden sen de yiyip içsene değil mi? Yoook bunları yapma; bana bi şey olmaz ki bünyem kuvvetli benim, tavırlarıyla kendini hor kullan sonra da hastayım ehi ehi, suratımdaki kemikler ve dahi diş etlerim bile ağrıyor dostlar bu nasıl bir virüsmüş ki beni benden aldı diyerekten bırlan.

Veee son olarak çok sevdiğim eski bir arkadaşımın beni benden alan, hislerime tercüman olan yılbaşı mesajı ile yılın son postunu kapatıyorum:

"İyi seneler: Öyle tatlı canınız sıkılsın ki, bozmaya kıyamayın. Yol verdiğiniz yaya hızlı geçerse, teşekkür sayın. Vaktinizi yok edin, yapamadıklarınıza daha güzel bahane yok. Az önce UFO gördüm sanın, zaten fark etmez. Aklınızı kullanmak zorunda kalmayınca sevin. Aniden keyiflenin, korkmayın. Güzel susanı dinleyin. Hiçbir ses kendi kafa sesin kadar gürültülü değil. Dünyayı ciddiye almayın, o nasılsa sizi alıyor. Sürekli mutlu olmaya çalışmayın, esas yorucu olan o. Neden sevdiğinizi bilmediğiniz insanları sevin, nedenlisi... Yani... Başkasına ait yalana inanmak; macera, kendine ait olana inanmak; hayat... (Tersi de olur.) Zaten nasılsa ya anneniz haklı çıkar ya da hayat. Klişe kırışık bir şey."

Sevgiler :) 


18 yorum:

  1. mutlu yıllar ... hastalık konusunda yalnız değilsiniz ben de varım :) ama yine de yeni bir yıla giriyor olmak güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız :) Güzel bakmalı ki güzel görelim. Size de çok çok geçmiş olsun çok teşekkürler :))

      Sil
  2. 30 olacağımı hiç düşünmezken, iki çocuklu 40 a doğru yol alan bir kadınım.

    Yeni yıl sağlıkla gelsin Ülkerim. Neşe, mutluluk, huzur getirsin sizlere.

    NE güzel bir mesajmış o öyle. bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan' cım rakamlara takılma boşver öyle de böyle de ruhumuz çıtır kalsın :) Çok sağol öpüyorum seni de kuzularını da tekrar tekrar.

      Sil
  3. Ülker'cim kesinlikle katılıyorum. Yaşanılanlar değil, onların sende bıraktığı izler gerçek. Çok güzel bir tespit bende hep öyle hissederim..

    Yeni yıl ailenle ve sevdiklerin ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu geçer inşallah. Bunlar olsun sadece yeter...Ayrıca çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla' cım çok teşekkürler, bence de az ve öz. Önemli olan yanımızdakiler herşekilde yanımızda hissettiklerimiz. Senin de ayrıca kutlu olsun yeni yılın tekrar :) Her daim sağlık ve huzur önemli olan.

      Sil
  4. Güzel kardeşime,
    Sağlıklı, huzurlu ve neşeli bir yıl dileğimle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Yılbaşı mesajını çok sevdim ben de:)
    Zaman konusuna hiç girmeyelim, geçip gidiyor işte. Onlar büyüyor, biz yaşlanıyoruz...
    Önemli olan bu yaşları nasıl doldurduğumuz:)
    Önce sağlık dileyeyim sana, güzel ailenle birlikte mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmeni gönülden diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Semi' cim. Önemli olan nasıl doldurduğumuz çok haklısın. Ben de bu yıldan sadece güzel bir iş yanında keyifli huzurlu vakitler istiyorum sağlıkla :) Güzel dileklerin için ayrıca teşekkürler, bilmukabele :)

      Sil
  6. Bloga emek vermiş arkadaşlarımı ararken size de rastladım. Bir teşekkür etmeden ayrılmak istemedim. Devamı olan, samimi duygularını katarak birbirimize destek olabileceğimiz paylaşımlarda buluşmak üzere.. Dostlarınız ile birlikte bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim, hoşgeldiniz. Ben de ziyaret ederim tabi ki blogunuzu :)

      Sil
  7. canımmm önce geçmiş olsun diyeyim.laraya bakar gibi bak derim hep ama senin kulak delik ötekine gitmiyor düşüyor laflar :)
    yazını çok beğendim.her zamanki gibi okurken kendi cümlelerimi okur gibi oldum (belki senin kadar iyimser değilim son zamanlarda) kalemine sağlık.ayrıca son mesaj zaten tam noktayı koymuş,ah birde uygulayabilsek..
    mutlu ,sağlıklı uzuun yıllar diliyorum rengim sana ve tüm sevdiklerine.
    kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler Dolunay' cım. Bu yıl kendimi daha fazla önemsemeye kararlıyım. Yoksa enerjim de motivasyonum da düşüyor. Iyimser ruh hali de gel gitli bişey biliyorsun. Şu anda gel zamanı bende :) uzun kalır umarım. Hoş tutmak için elimden geleni yapıcam ;)
      Tekrar tesekkürler ben de öpüyorum.

      Sil
  8. Biz de çok hesap yapmıştık, milenyuma dair :))) Geçti de üstünden 14 yıl geçti bir de... Aman geçsin napalım...
    Geçmiş olsun sana Ülkercim, çok geçmiş olsun, dikkat et kendine kuzum, azcık sal kendini 2015 de samimi dileğim budur, azcık alanlar aç, azcık daha tek tabanca etkinlikler uydur, valla bak :)
    İmza: Ziyadesiyle "rahat" bir dost :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol dostum:)
      2015 e dair hayallerim umutlarım dileklerim genelde bu doğrultuda zaten şekerim. Salmak, dış hacmim sabit kalmak koşuluyla iç hacmimi esnetmek mümkünse kanirtmak sündürmek, olursa kafa seslerimden bir kaçı ile sonsuza dek vedalaşmak ve amaaaaan boşver kalıbını hayatımın göbeğinde konuçlandırmak ;))

      Sil
  9. Canımcığım o evrak çantası satılmış. Ablamla konuştum. Ama konuşup ebatları ve fiyatı hakkında bana dönecek sana bildiririm.Çok öptüm seni kocaman kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dilek' ciğim facebook sayfalarını takie aldım :)

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...