Counter

15 Mart 2013 Cuma

Sakin olun herşey kontrol altında...

Bir "Allah' ım hayat ne kadar zor benden de adam olur mu ki" yazısı üzerine, "neden, neyim varmış ki benim, fevkalade pozitif şeker gibi de insanım, ayrıca o kadar kusur kadı kızında da olur" yazısı iyi gider dedim geldim. 

Bu demek değildir ki beni ciddiye almayın, eserliyim gelir giderler bana (olabilir aslında kim öyle değil ki) ama anlarsınız işte uykusuzluk, yorgunluk, sorumluluklar, bilen bilir fazla vicdan sahibi bir insanda bu şekil tezahür edebiliyor. Yoksa tanıyıp tanıyabileceğiniz en pozitif ve matrak insan olmaya adayım ki ben (adayım dedim uzatmayalım). 


Bakın bu yazı bile fazla sorumluluk sahibi birinin yazısı aslında. Hani geçen yazımda benim için fazlasıyla endişelenen arkadaşlarımı da ferahlatmak isteyen, iyiyim yahu diyen, imajımı da temizleyemeyi hedefleyen :)

Lara bir yaşı devirdi sağlıkla çok şükür. Doğumgünü telaşı, misafirler, doktor kontrolü, aşılar filan derken; kızamık aşısı üzerine ateş ve hafif döküntüler yaşayıp bir yandan da alttaki iki dişi dışında hangimiz daha önce patlasak diyen üst 4 dişin sıkıntısı eklenince hayatımıza; uykusuz da kalıp azıcık gerildim, o. Ama durumu teşhis ettim, ifade ettim, döküldüm toparlandım. Bu sabah 5. dişi de gördüm daha ne isterim, darısı daha az acılı diğer dişlere inşallah maşallah :)

Hatta iki gündür Lara' nın gündüz uykuları boyunca parça pinçik bir film bile izledim, olsun onu da yapamayanlar var. 

1 yaş kontrolünde doktrorumuzu değiştirdiğimizden bahsettim mi, 
benden çok eşimle muhatap olan (bu hanımla senin işin zor valla şeklinde)
sürekli şaka yapıyormuş gibi bir tavırla konuşan (gıda alerjisini sorduğumda misal sen görme onu zaten diyebilen),
orada paramızla değil de kendisinin inisiyatifi ile lütfettiği için bulunduğumuzu hissettiren (gıcığım ya zaten), 
nadiren de olsa aradığımda çok zor ulaşılan doktorumuzu terkettik ve aynı hastanede yan odadaki doktora geçtik. Şimdilik sıkıntı yok. Doktorluk zor zanaat tamam da söz konusu çocuk olunca biraz daha fazla titizleniyor insan. Doğru doktor demek haddim değil ama aynı dili konuşmak önemli. Bu konuda hassasım. 

Bir de şu okunacak kitaplarımı eritebilsem yavaş yavaş... Yatağımın başucunda bir yılı doldurmuş kitaplar bile var artık. Tamam gelip gidenler de oldu ama... 

Sayabildiniz mi 15 kadar varlar... 

 Her gece iki satır okuyup uyuyakaldığımdan bir süre daha böyle kalabalık takılacaklar anlaşılan. Sağdaki üçlü şu an okunanlar. Soldakiler de sıradakiler işte.

Bunlar da yıllanmış umutsuzluğa kapılmak üzere olanlar. Şu Eva Demski' yi ne hevesle almıştım oysa. Şimdinin gücü, Osho ve Şemspare için çok şans tanımıyorum bu ara ki zaten Osho okuyabilmişliğim görülmemiştir, çok havada geliyor söylemleri bana(bu kitap neden burada, çünkü hediye ve tavsiye bir şans daha verilecek kendisine bu anlamda), Şemspare Elif Şafak' ın denemeleri biliyorsunuz ki bu tarz okumayı sevmiyorum(yazara bayılmama rağmen), çıkar çıkmaz almıştım hiç sorgulamadan ama okuyamadım kaldı böyle olunca, Şimdi' nin gücü de çok sevdiğim bir arkadaşımdan geldi okumam için bir kaç sayfa çevirdim tıkandı kaldı altta... 

O zaman kaldır kitaplığa demeyin gözümün önünde elimin altında olsunlar, belki eser de aniden okumak isterim filan. 

Ben iyiyim herşey yolunda, şimdi iki satır okuyup sızmaya gidiyorum. Cuma gecesi olduğunun farkındayım evet ama Lara farkında değil veya umurunda değil, onun mesaisi 6:30 gibi başlıyor hemen her sabah.

Bu arada her şeye rağmen yeni üretimler kapıda ve paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Ciddiyim... 

19 yorum:

  1. harika bakalım neler göreceğiz.ve rengim zaten bizde yorumlarken hep öylesin diyerek yada çok kötü diyerek yazmadık merak etme sen:)
    doktor konusunda haklısın(o konuda çok macera yaşayan biri olarak diyorum)en azından aynı dili konuşabilmeli.yoksa nasıl desem en önemli birinci duygu zedeleniyor güven!
    pransesimi öp yerime,kokla.sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Dolunay'cım senin kadar yaratıcı ve hızlı mümkün değil değilim ufak tefek bıdılar işte.

      Doktor inşallah bu sefer olmuştur diyorum çünkü söylediğin gibi güven çok önemli. Öptüm bil ;)

      Sil
  2. Canım benim geçmiş olsun, şu dişlerin çıkması sırasında prensesin halini ve senin halini de anlayabiliyorum, kolay gelsin. Kitaplar için üzülme, gözünün önünde olması bile umut etmeni sağlar ben de öyle yaparım ve bir gün bakmışsın 50. sayfaya gelmişsin. Lara büyüdükçe daha çok fırsatın olacak buna hatta bir bakmışsın kendi kendine vakit geçirdiği, oynadığı zamanlar olacak sevgiyle izleyeceksin. İyi hafta sonları ikinizi de öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Fadiş'cim. 2 yaşa kadar böyle galiba... Çok şükür diyorum yine de en büyük derdimiz bu olsun. Kitaplar hakkında soylediklerin de umut verdi gerçekten. Gözümün önünde durmaya devam etsinler ;))

      Sil
  3. Dediğin gibi hepimiz zaman zaman delleniyoruz bir Rengim, çok doğal değilmi zaten? Bunca sıkıntı ve çıkmazın içinde normaldir :) yoksa senin sesini duymuş biri olarak ne kadar hoş, güven veren, pozitif bir insan olduğunu biliyorum. Ses'ler benim için çok önemlidir.
    Lara ve dişleri ah zor bir dönem ama atlatıcaksınız ikinizde hatta şimdi öyle sevimli olmuşturki :)
    Kitaplar hiç anlamadığın bir zamanda erir giderler okursun merak etme. Hatta çokça zaman bulursun azcık daha büyüsün Lara'mız.
    Doktor konusu sıkıntı ama halletmişsin iyide yapmışsın.
    Merakla bekliyorum inan yeni paylaşımlarını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslı'cım çok teşekkürler. Ben de çok önem veririm ses'e ve benzer hisler yaşamıştım seninle ilk konuşmamızdan sonra. Haklısın yeni dişleri ile hem şeker hem komik oldu Lara. Bir de kimi zaman gözlerini kısarak bir gülüşü var ki dişlerle pek bomba görünüyor ;)
      Kitaplar şimdilik başımı beklemeye devam etsinler bakalım dediğin gibi onlara da sıra gelir elbet.
      Sevgiler kocaman

      Sil
  4. İyi olmuş bu "O kadar kusur kadı kızında da olur" yazısı :)) Sahiden de ne güzel bi söz di mi ;)
    Kuzunun kalan dişleri için kolaylıkla çıksın, yormasın üzmesin hem kendisini hem anne-babasını diyelim :)
    Kitaplar konusu benim için de kanayan bir yara :( Okuyamıyorum, iki ayda bi kitap okuyabiliyorum, o da Üsküdar-Beşiktaş vapurunda, süresi 7 dakika olunca, bitmek bilmiyor kitaplar, okumasam kötü hissediyorum kendimi, eski günlere ne zaman dönerim bilmem... Her fırsatta elişi, etamin, keçeye sarmaya çok meraklı olduğumdan kitapları es geçiyorum ve ayıp ediyorum, özür dilerim tekmili birden okuyamadığım kitaplardan...
    Boşver bunları da, sen yarın bi kolla bakalım kargocuları ;) Belki size bir bulut gelir İstanbul'lardan ;)
    Öperim çok, kuzuyu da seni de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bulutumuza kavuştuk :)) Tekrar teşekkür ederim çok çok .. Lara bir süre ilgilendi sonra astık odasına.
      Kitaplar illa ki okunur aslında. Ne yapalım biraz gecikiyor bu ara. Ben odada TV açıkken okuyamıyorum, malum akşamları da genellikle açık oluyor Lara uyuduktan sonra. Ancak uyumadan önce ben de en çok 17 dakika okuyorumdur.

      Sil
    2. Tekrar rica ederim çok çok :)
      Benim kitap şimdi sürükleyici oldu iyi mi, sana yazdım bi okumaya başladım sorma, bugün biter, hiç şansı yok :)
      Öperim....

      Sil
  5. Detaylara takılmak, mükemmeliyetçi olmak, sorumluluk sahibi olmak...

    Gelgitlerin sebebi bence...

    Şimdi ilk cümledeki betimlenen insan çok ciddi gibi görünüyor ancak bu insan bir de neşeli, pozitif, eğlenceli bir insansa; şikayet eden yazısının üzerine herşey kontrol altında aslında yazısı kaçınılmazdı...

    Tanıyorum bu tipleri ben....İçinde sen olanı seviyorum ayrıca....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyeceğimi bilemedim Nil'im. Sen benim 'sustuklarımı da duyan'ım mısın?
      Seviyorum seni ;)

      Sil
  6. Doktor içine sinmiyorsa (nasıl bir cümleyse bu yazdığım ama başka uygun bir kelime bulamadım:)) değiştirmen iyi olmuş. Doktorluk zor tabii, ama seni de tatmin etmeli.
    Öğretmenlik de aynı. (okula başlayınca aynı sorun öğretmende de var:)) İyi bir öğretmen, muhteşem denilebilecek bir cv ama çocukla yetersiz iletişim ve sonuç olarak dersten soğuyan bir çocuk. Ve tuhafı bir öğretmenin bunu fark etmemesi. (bahsettiğim sınıf öğretmenleri değil elbet ama branş dersleri çoğalınca maalesef kaçınılmaz)
    Özetle, iletişim çok önemli. Hayatın her aşamasında. Bugün doktor, yarın öğretmen, sonra patron, eş, çocuk....devam eder:))
    Hepimize kolay gelsin Ülker`cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi'cim yine cok haklısın. Aynı hesap öğretmen de çok önemli. Çok çok.. Ve daha bu sabah bir vesileyle aklımdaydı iletişimsizlik mutsuzluğun ve her türlü olumsuzluğun dibi başlangıcı. Hepimize bol iletişim ve kolaylıklar

      Sil
  7. Sol tarafımda üst üste konulmuş kitapların fotoğrafını çekip göstermek istedim sana. 6 tane. ve ben orda burda sürtüyorum okumak yerine.

    Doktorunuza ben bile gıcık oldum değiştirmele en yisini yapmışsınız.
    İnci gibi dizilsin Lokumumun dişleri ağrısız inşallah.
    Öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dün bir kitap bitirdim Allah seni inandırsın Nilhan'cım. Ama sen bana göre daha iyi okuyosun ve daha çok film izliyorsun. Lara da Ece kadar büyüsün yakalarım ben seni. :)
      Çok sağol bebeem

      Sil
  8. iyi olduğuna sevindim şekerim
    güzel günlerin olsun.. sağlıklar mutluluklar dilerim..
    bebişi öp
    muck

    YanıtlaSil
  9. merhaba
    Hobi etkinliği ile ilgili irtibat sıkıntısı yaşadınız mı acaba? Hediyeleriniz size ulaştı mı yada siz gönderdiniz mi? Konu ile ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim...

    Sevgiler..

    Obir anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size mail gönderdim Müge Hanım. Teşekkürler

      Sil
  10. İyi olduğun herşeyin düzeldiğine sevindim. Bloğumda nevresim takımı hediyeli çekilişim var. Katılırsan çok mutlu olurum.

    http://www.bakbuharika.com/2013/03/evideacomdan-1-kisiye-cift-kisilik.html

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...