Counter

8 Temmuz 2011 Cuma

Sizce bu nedir; ne işe yarar? Aslında derdim başka da...

E madem ne işe yarayacağını bilmiyorsun, yani ne yaptığını bilmiyorsun neden yaptın be kadın demezler mi insana :)  Derler... Ama durum bundan ibaret. Ben bu plastik halkalarla bir şeyler yapmayı kafama koydum ama fular askısı sonrasında tıkandım. Uzun uzun da uğraştım bu fotoğraflarını gördüğünüz "şey" ile. Hatta yapılış aşamalarını da fotoğrafladım, çok önemli bir ürün ya, belki yapmak istersiniz diyerekten. 


Gelgelelim ulaştığım sonuç beni çaresizce düşüncelere gark etti. Bu nedir ve ne işe yarar? Yani ben işe yaramaz saçma sapan bir şey mi yaptım? Yaptım da ne oldu?  Neden yaptım ben bunu yahu? 



Aslında bunların hepsinin bir nedeni var. Şöyle ki: Ben artık dikiş dikmek istiyorum, önce bir pijama ile başlamak ve sonra kendime ve eşime bol tiril tiril pantolonlar dikmek istiyorum ama dikiş namına hiç bir şey bilmediğim gibi bir dikiş makinem de yok.  Kumaşlarım hazır bir tek. :) Bir de niyetim var. :) İşte bu nedenle böyle abuk subuk bir işe yaramayacak "şey"lerle uğraşıp kendimi oyalıyorum sanırım.  


Gelelim sadede : Şimdi siz sevgili arkadaşlarıma bir soru daha sormak istiyorum. Ben nasıl bir dikiş makinesi alayım sizce? Ne önerirsiniz? Siz neler kullanıyorsunuz ? Yardımlarınıza ihtiyacım var siz blogger camiasının en yaratıcı ve üretken kadınları :) İMDAAAT !!!


Birbirlerine düzgün bağlansınlar diye böyle ördüm. 


Bu arada halkaları da birbirine bağladım ki düzgün dursunlar 


Sonra örülmeyen kısımlarını örerek tamamladım çiçeği

Bildiğiniz sık iğne 



Sonra da kenarlarını oyaladım.




Bitti bitmesine de, şimdi ne olacak? Boşluğa düştüm. Bekliyorum önerilerinizi, her iki konuda da arkadaşlarım.   
Ebatları anlaşılabilsin diye yanına cep telefonu koydum. 









29 yorum:

  1. duvar süsü olabilir ,runner olabilir,sınırı yok aslında keçeyle bişeyler yapıp kapı süsü bile olur bence :) ama çok hoş olmuş gerçekten rengine bayıldım :) makina konusuna gelince :) 11 yıldır aynı makinayı kullanıyorum bi tık demedi maşaAllah deyim :) singerin yoknaz modeli yoknazı şimdi var mı bilemem ama singer den şaşma derim canım..nacizane ;)

    YanıtlaSil
  2. Bence nihale olabilir:) Büyüklüğü yeterli olurmu bilemem...

    Bu arada bloğumdeki yorum için çok teşekkürler...lavantalar hem de ne cin fikir valla:)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hobihuzur sence süs dışında birşey olmaz mı? Yani işe yaramaz mı :) Singer' e hemen bakıyorum bu arada teşekkürler,
    Sevgili mor atölye nihale olabilir ama yanar mı acaba, bilemedim, ayrıca da rica ederim :) Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  4. canım aslında görür görmez aklıma dantelden yapılan salon takımları geldi plastik halkalardan havlu kenarı sehpa örtüleri yapılır fiskos masası süs dışında ne olabilir amacı zaten süsleme değil mi canım :) işe yaramaz olur mu aa hatta renk renk örüp kolye olarak kullanan bi arkadaşım bile var :)

    YanıtlaSil
  5. Halkaları böyle birleştirip bir yastık üzerine dikebilirsin eğer süs istemiyorsan, altına naylon dikip bardak altlığı da olabilir, ilk anda aklıma gelenler bunlar... Makinaya gelince benimki Singer Tradition 2273 ben memnunum, bana yetiyor:)
    Bu arada, yorumlardan kelime doğrulamayı kaldırırmısın, çok takılıyor...

    YanıtlaSil
  6. Bencede fular askısı, kravat askısı olabilir. Gardolabınıza asıp kullanabilirsiniz :) ebatlarını bilmiyorum tabi..küçükmü? bide dikiş konusunudan hiç anlamam :))

    ellerinize saglık, fikirler sonsuzdur :)

    YanıtlaSil
  7. Evet.. Singer'den şaşma. Ne yazık ki benim evlendiğim dönemde Singer ithali durmuştu. Sadece Beko bulabilmiştim. Hiç ama hiç memnun değilim.
    Mini figürüne gelince, ebatlarını bilemedim. Resim çerçevesi olabilecek boyutta mı? Daha küçükse farklı renklerden bir iki tane daha yapıp uzunca bir ipin ucuna takarak tül perdene asabilirsin.

    YanıtlaSil
  8. herkes benim önerilerimi sunmuş :(( bana başka bir fikir kalmadı ama yorum yapmadan duramadım ellerine saglık çok hoş olmuş degerlendirme bitince tekrar göster merak ettim ne olarak kullanacaksın :D

    YanıtlaSil
  9. büyüklüğü kestiremiyorum ama yanına ve ortasına eklemelerle paspas bile olabilir.

    YanıtlaSil
  10. mutfakta sürahinizin altında kulanabilrisiz ıslak olmayan bir zeminde ben fular askınıza bayılmıştım elinize saglık

    YanıtlaSil
  11. Aslına bakarsanız oldukça büyük bir parça 25x25cm. kadar. Büyüklüğü belirten bir fotoğraf ekledim sonuna.
    O yüzden havlu kenarı için büyük sevgili hobihuzur
    ve bardak altı için de Banu ablacım (kelime doğrulamayı kaldırdım bu arada, teşekkürler uyarın için),
    aslında çoklu bir resim çerçevesi olabilir sanırım Gülsüm ablacım
    ya da yine fular askısı Aslıcım,
    çok sert olduğundan paspas olarak can yakıcı olabilir sevgili noblesse.

    Ben hala kararsızım canlarım, hepinize çok çok çok teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için.
    Sevgili cabam, hoşgeldin sayfama ve sevgili mavi sofra sana da çok teşekkürler.
    Son olarak Singer' in Primise 1409 modeli yeni çıkmış ve fiyatı da çok uygun. 260 Tl civarı. (Ben de çok amatör olduğumdan daha pahalı bir modele cesaret edemiyorum.) Hoş Çin malı diğer tüm modeller ve markalar gibi ama ne yaparsınız Çin artık bu konuda bir dünya devi. Önerileriniz için de ayrıca teşekkürler Hobihuzur, Banu abla ve Gülsüm abla. Sağolun.

    YanıtlaSil
  12. bencede fular askısı olabilir oldukçada hoş olur:)

    YanıtlaSil
  13. merhabaaa;)renk uyumuna ve fikre bayıldım.. dahada büyütüp bir yaz cantası olarak içinden kumaş gecirilip yapılabilir.(kumaş üzerinede yapılabilir,kulp kısımlar yine daire olur)kullandıgım dikiş makinasından çok memnunum singer Talent 3321 modeli tavsiye ederimm;;)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler Sevgili Bellinda,
    Ördüğüm ipe ben de bayılıyorum Hale, kendinden renk geçimli; mavi ve kahve ikisi de çok sevdiğim renkler. Çanta ilginç olabilir bu arada haklısın. Makine önerin için de ayrıca teşekkürler. :))

    YanıtlaSil
  15. Istersen kumasdan yapma Ciceklerle susleyip kapiya asabilirsiiz,heribir yuvarlagin icine resim koyablirsiniz, parlak taslarla susleyerek guzel bi cercevelik olur gibi

    YanıtlaSil
  16. bende noblesse gibi düşünmüştüm 10 marifette görünce.banyo paspası olabilir tabi bunun için büyütmek gerekir.birde halkaların arasınada ipatılabilirse bence güzel olur.çanta şeklinde örülüp astarlanabilir.içine kalın naylon dikilirse plaj çantası olabilir.kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  17. dikiş makinası içinse ben 10 yıl önce beko almıştım.pikolarımı yaptım yatak örtümü perdelerimi hatta gelinliğimin bir kısmını onda diktim.1 yıl sonra bir arıza yaptı tamire gitti ve onu kaybettik:D bidaha eskisi gibi dikmedi.bende sonra sanayi makinası aldım zaten kurtuldum ondan:Dbir kaç arkadaşımında singer vardı memnun değillerdi.umarım işinize yarayacak hayrını göreceğiniz altına ip sarmayacak ipi koparmayacak tıkır tıkır dikecek bir makina alırsınız:Dkolay gelsin

    YanıtlaSil
  18. İlk aklıma gelen dolap içinde düzgün dursunlar diye fular askısı olarak kullanılabileceği geldi. Yorumlar içerisinde de benimle aynı fikirde olanları gördüm :))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. super cute ..you are amazing lovely friend :)
    lots of love !!

    YanıtlaSil
  20. Teşekkürler Adsız, hoşgeldiniz sayfama,
    Aysel hanım çok teşekkürler siz de hoşgeldiniz, önerileriniz için çook teşekkürler. Bitince sonucu paylaşacağım sizlerle. Makine önerileriniz için de ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Sihirli mavi hoşgelsiniz, evet fular askısı diyenler çoğunlukta ama ben zaten fular askısı olarak bolca yapmış idim askılı formlarda :)
    Dear creative mind thank you so much. You are so sweet and very creative, more than I

    YanıtlaSil
  22. Bardak vb altı, nihale, duvar süsü, çantavb üzerine aplike, saksılara ağlike vb. neden olmasın. Çok güzel bir şey çıkarmışsınız ortaya. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. ısrarla çanta olsun diyorum :) halkalar siyah floş iple örülsün altına gold astar konulsun :))sonuç bizimle paylaşılsın :)

    YanıtlaSil
  24. Gülsen Hanım, tatlı yorumunuz için çok teşekkürler, hala kenarda duruyor bu şekilde bu halkalar :))

    YanıtlaSil
  25. Merhaba..parcaniz hala duruyor mu bir kenarda?:)
    Bence bir bebek mobilesinin askisi olabilir..
    Hani su bebek yataklarinin ustune asilan dönen oyuncaklar..mavi renklerde baliklar yapip (keceyle veya ayni bu yünlerle amigurumi olarak bu askiya asilablir..
    Belkide kuslar ve bulutlar..düsünnsenize ne cici olur bebek yataginin üstünde..sevgiler..bu arada cok becerikli biri oldugunuzu yazayim .. Cok cici seyler var blogunuzda

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Nar çiçeği, hoşgeldiniz, harika bir fikir. Geçenlerde elime geçti bu parça yine söksem mi dedim, sonra hadi dedim dursun biraz daha. Ama bu fikre bayıldım. Harikasınız yahu :) Çok çok teşekkür ederim. En kısa zamanda yapıp paylaşacağım :)

    YanıtlaSil
  27. Ben de sizi takibe aliyorum o zaman.. Bakalim ne cici birsey cikacak ortaya...;)

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Tiryaki, bu halkalardan fular askısı da ördüm ancak bu parça hala atıl vaziyette beklemekte kimbilir nerde...

    YanıtlaSil
  29. nihale için çok mu büyük ??? :)

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...