Counter

4 Ekim 2011 Salı

Yeni sepet, yeni sticker, yeni mim (!)

Yine bir sepet yaptım. Geçen sefer söylemiştim ya çok sevdim ben bu işi devam ederim diye. Dedim ki bir sürü yapayım elimin altında olsun, kiminin içine cici sabunlar, kiminin içine kuru çiçekler, kiminin içine banyo setleri (şampuan, kese, losyon, havlu, ıvır zıvır) kiminin içine meyveler doldurup hediye ederim :)

İşte bu düşünce ile bir tane de dün yaptım ve bu kez kenarlarını farklı bitirdim. Ben daha çok sevdim, daha sade oldu.

Yalnız sanırım dikine birleştirilen parçalar biraz daha kalın olmuş çünkü 24 değil 23 tane dikebildim ve hal böyle olunca bir kahve bant işi bozdu ve alttan üstten örerken finalde üstten üstten oldu ve üstte kalan o fazla kahve parçaya da pullar dikip süsledim ki göze batmasın. İşte sonuç :







Tabi ki farklı renkler de çalışacağım elimdeki keçelerden ama yeşil-turuncu iki tane oldu şimdilik. 

Sticker da seviyorum ya biliyorsunuz. Daha önce kelebekleri paylaşmıştım sizinle, yeni stickerımı da göstereyim dedim. 

Benim mutfağım açık, yani salonla beraber. Bu düzeni seviyorum, çalışırken salondan, sohbetten kopmamış oluyorsun, daha samimi geliyor bana. Sadece derli toplu tutmak gerekiyor sürekli ki bu da beni zorlamıyor zaten hepi topu iki kişiyiz ne kadar dağılabilir ki :)

Bunu neden anlattım çünkü stickerin yerini nasıl tarif edeceğimi bilemedim :) Büyük olan salonda ama mutfak kısmında; fırınım sokaktaymış gibi :)




Aşağıdaki ise boyu 50 cm ve koridorda; eve giren kişi önce onu görüyor hafif sola bakınca. Birbirinin bütünleri gibi oldu farkında olmadan o yüzden daha da çok sevdim. Duvarları boyamak gerektiğinde hepsini yeniden bulmak ve yapıştırmak gerekecek diye de düşündüm şu an. Seviyorum yani sözün özü duvarları doldurmayı, genç kızken de odamın duvarları poster içindeydi zaten :)




Gelelim şu 'mim' olayına. Aslı' cım beni mimlemiş bu kez. Ben ona acıdım, mimlemedim o bana acıMAmış :)) Öyle tatlı ki yalnız, hem mimlemiş hem de 'yapmazsan anlarım biliyorsun beni'  demiş. Canım benim. Ben görev kadını olduğum için bana söyle ve unut. Yani ne olursa olsun görev yerine getirilir, elden gelen yapılır ama bir de karar aldım ki belki haddim olmayarak ama özgürlüğümü kullanarak, Fiamma' cım ve Banu abla gibi ben de artık mim kabul etmeyeceğim. Zor iş zor. Dedikodumu yaparım Banu abla gibi, kimden etkilendiysem hangi çalışmadan, onu da yazarım ama mim olup görev haline gelince zorlanıyor insan, affınıza sığınarak mimlere nokta koyuyorum Aslı' cığım ile. Bizler daha çok el sanatları çalışmalarını paylaşıyoruz ya işin içine mim girince konu değişiyor.

Şimdi Aslı demiş ki hayattaki lüksleriniz nedir ? Düşündüm düşündüm.... Ne lüksüm var ki şu hayatta dedim. Mesele lüksü nasıl algıladığın aslında değil mi? Sizce nedir lüks? "Giyimde, eşyada, harcamada aşırı gitme, gösteriş, şatafat." diye tanımlamış TDK. Bu tanımdan yola çıkarsak hiç bir lüksüm yok. Alyans ve saat dışında takı bile kullanamam mesela. 


Ama çağımızda bu kavram da değişti bence. O nedenle benim de kendimce lükslerim var. Mesela : 

  1. Çok şükür sağlıklıyım. 
  2. Şu anda çalışmıyorum, para kazanmıyorum, kendime, evime, eşime vakit ayırabiliyorum. Sevdiklerimle vakit geçirebiliyorum. 
  3. İstersem günlerce evden çıkmayabilirim.
  4. İstemezsem yemek bile pişirmeyebilirim.
  5. Çok sevdiğim bir kardeşim, çok sevdiğim bir eşim ve gerçek dostlarım var. Aramızda kilometrelerce yol olsa da var.  
  6. Kendimin farkındayım, yapabileceklerimi, yapMAyacaklarımı biliyorum. 
  7. Kendimi ifade edebiliyorum. 
  8. Okuyacak bir sürü kitabım, izleyecek bir sürü filmim var. 
  9. Yaşadıklarımdan öğrendiğim çok şey var, ...
Sözün özü, sahip olduklarımız en büyük lükslerimiz değil mi zaten. Farkında olmak :) 




42 yorum:

  1. Lükslerinize bayıldım:)Hemen hemen aynı.
    Stickerler çok komik ve acayip uymuş. Açık mutfağı çok severim. Şu an oturduğumuz ev değil ama daha önceleri birkaç evde açık mutfak kullandım. Bu evi de öyle olsun istedim ama bir şekilde mimari planda uymadı. Herkes şikayetçidir açık mutfaktan genelde koku oluyor, yok derli toplu tutmak lazım gibi. Ben kızartma yapmıyorum mesela, mutfağım da açık ya da kapalı her zaman derli topludur nasıl olsa:) (kendimi de övdüm bu arada:))
    Neyse sepet güzel,başka renklerle de denenebilir.

    YanıtlaSil
  2. Renk;bana göre sen terazi gibisin:)

    Lükslerine bakınca bir an,annem konuşuyor sandım,dengeli,adil,sanatsal,annem yani terazi :)Yaşıtız biz senle,yanlış anlama,annem gibi derken..

    bu arada umarım bu yorum çıkar,ayarlardan yorum biçimini pop up yaparsan sorun ortadan kalkıyor.

    Haa,şu ev işi olsun bu stickerlardan ben de donatacağım:)) Nil

    YanıtlaSil
  3. ben çok sevdim bu sepetleri:) stickerler de çok hoş, eve renk katıyorlar, lüksler de çok iyi:)

    YanıtlaSil
  4. Semi çok teşekkürler, stickerları sen de seviyorsun anlaşılan, açık mutfağı da :) Söylediklerin kendini övmek değil ama; ben de aynı şeyleri söylerim kendim için. :))
    Sepetlerin yeni renkleri de gelecek umarım (sıkılmazsam).

    Nil ben biraz anaçım aslında, haklısın :) Arkadaşlarım için de böyle oldum bir çok zaman. O yüzden yanlış anlamam endişelenme :) Burcum ikizler, yükselenim aslan. Aslında terazi ile ortak yanlarım da var. Denge dersen garip bir kavram benim için. Lise öğrencisi iken harika bir edebiyat öğretmenim vardı ve yazılarımı ona götürürdüm okuması ve değerlendirmesi için. Bir yazımda dengeden bahsetmiştim denge istediğimden hayatımda o da demişti ki: Tam denge ölümdür, onu isteme hiç bir zaman.. Bunu hiç unutmadım. Ama denge yine de iyidir.
    Yorum ayarlarımı bulduğumda değiştiricem senin için. Ayrıca ev konusu da gönlüne göre olsun dilerim. Teşekkürler güzel yorumların için.

    YanıtlaSil
  5. Ecer çok teşekkürler, senin rengarenk taşların kadar olmasa da eve renk ve samimiyet kattıklarını düşünüyorum ben de..

    YanıtlaSil
  6. Var işte yakalayan birşey:)) Benim de yükselenim aslan:)))

    Ayarlar+Yorumlar+yorum formunun yerleştirilmesi+pop up :)))

    Nil

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Renkli Cep :)),
    Ne zor değil mi mimlenmek? Sen de beni mimlemişsin, kara kara düşünüyorum iki gündür. İçime tasa oldu hem de yazamadım diye. İyi yanı şu ki birbirimize birbirimizi tanıştırıyoruz. Ben bloguma döneyim ve topu kime, kimlere atacağıma karar vereyim.
    Duvar çıkartmaların çok güzel olmuş.

    -Sepet sepet yumurta sakın beni unutma. Yaaa, aklıma bu geldi sepeti görünce. Küçükken birine mektup yazınca sonuna bunu eklerdik :)-

    Ellerine sağlık, sepetler çok güzel.

    YanıtlaSil
  8. Haa asepetlerden yaparım yapmam demiyorum ama yürüdüğün o yoldan yani direklerin yakınından bile geçmeyeceğim:) kovduracaksın ben sonunda ama şu kapı gürüşüne 2 kuş kondursam demedim değil. Gelelim mim ine farkındalık gerçekten çok güzel bir tanım ben de kimseyi kırmamak adına değil daha ilk blog açtığımda bana da bir gün gelirseye cevap bulamadığımdan ve kendimi bu mimler arasında bir yer bulamamanın farkındalığı ile bu kararı aldım taa baştan.

    YanıtlaSil
  9. sepeti okulda da öğrencilerle yapabilir miyim diye düşündüm, zor olur mu acaba? ellerine sağlık bu arada:))

    YanıtlaSil
  10. sepete bayldım evde polar var acaba onlardan olur mu?bşraz sert olmalı galiba neyse dener yayınlarım belki:)
    benim evde de kedili sticer var çok hoşlar bencede:)
    ayrıca lükslerden ziyade fakındalık ve kıymet bilmek önemli dediğin gibi:)

    YanıtlaSil
  11. Rengim ,rengim :) hangisinden başlayayım? sepetlerine zaten bayılıyorum, ekledigin detaylarda ayrı güzel olmuş, ellerine saglık..

    Bu sticker'lar harika diyorum :) bizimde mutfagımız açık ve ben çok seviyorum sticker'lar çok uygun yerlerde, ayrı bir hava vermişler ve çok güzeller.

    Aslı, aslında çok üzgün :( mimlemek istemezdi ama oldu işte :) şaka bir yana, bende çok zorlanıyorum inan, deli oluyorum hatta :) çok tsk ediyorum inan çok sevindim yaptıgın için :) lükslerin zaten tam benlik :)

    YanıtlaSil
  12. Yan tarafı şimdi gördüm :) süper olucak tmm dır :))

    YanıtlaSil
  13. alemsin:) sana bundan sonra mim de yok ödül de:)) yeni sepet çok güzel .o kahverengi ban farkındalık katmış kanımca:)ama stickerlerine bayıldım.benzerini kızımın odasın yaomıştık hala sağlam duruyor.ama oğlumun odasındaki sökeyim deyince alçı bile elime geldi.ayy sökmesi kabus.ellerin dert görmesin arkadaşım..

    YanıtlaSil
  14. Proje Çantası :) Renkli Cep süpermiş ya, bayıldım :))Mimleri bir an şu zincir maillere benzettim. Hani bu maili saklarsan başına taş düşer hemen 11 kişiye yolla şeklinde olanlara. O yüzden bir daha yapmayacağım söz :)Çok teşekkürler tekrar.

    Fiamma' cım, bayılıyorum senin yorumlarına :)) Seni kapının önüne koyarlarsa ben de gelir alır ve bir daha da onlara vermem :))Ama içinden geldiyse iki kuş konduruver bir şey de olmaz herhalde hı?
    Farkındalık iyidir, en iyisi kendinin farkında olmaktır, ben bilemedim bu işin beni bu kadar daraltacağını haklısın. Ama şimdi ben de farkındayım :)Sağol ...

    Buket hanım hiç zannetmem zorlanacaklarını, siz çatıyı kurmakta yardım ederseniz onlar için nefis bir oyun olur, iyi düşünmüşsünüz, çok sağolun :)

    Sevgili Sezobigo polarla da yapabilirsiniz ama söylediğiniz gibi sert olmadığı için dik durmaz; belki içine karton koyarsanız ve astarla kapatırsanız cici olabilir. Stickerlar evimizin süsü oldu son bir kaç yıldır değil mi :)) Sağolun güzel yorumlarınız için.

    Aslı' cım, sağol canım. Açık mutfak söylediğim gibi daha samimi geliyor bana. Stickerlar da samimiyeti arttırıyor sanki :)) Mim için fazla takıldım sana değil mi; yaptım bitti işte, bundan sonra da zaten tam süper olacak farkettiğin gibi :))

    Alanay' cım, meğer hiç bana göre değilmiş valla bu mim olayı. Dolayısıyla bir haftadır bu konuda sürekli söylendim takip ettiğin üzere :)) Vıdı vıdı vıdı ... Sağol güzel yorumların için. Ben stickerları başlarına bir şey gelmedikçe sökmem sanırım ama duvarlar boyanacağı zaman ancak sökülecek, o zaman da zaten boyanacak :)

    YanıtlaSil
  15. Stikırlarınızı çok beğendim. Yerlerine bence çok yakışmışlar. Sağlıkla kullanın ve neşeyle tabii ki de.

    YanıtlaSil
  16. Sevgil Cebimdeki Renklerciğim,teşekkür ederim bir kapımın var olduğunu bilmek bile cesaret verici bir duygu:))

    Alanaycığım, o sitckerları ve diğer kanavoz üstlerindekini duvardan zarar vermeden sökmek için ütüyü ısıtıyorsun araya bir kumaş koyarak duvarı ütülüyorsun sıcakken ucundan kaldırıp aşağı doğru ütüleyerek devam ediyorsun. Ben kavanozları ütüyle uğraşmamak için çakmakla bile yapıyorum aklında bulunsun.

    YanıtlaSil
  17. Dilek Hanım çok teşekkürler :)

    Fiamma' cım, bil tabi. Bende bir kapı ama daha nerelerde vardır kimbilir sen bu kadar tatlı olduktan sonra...
    Bu arada ben de kavanozlardan etiketleri çakmakla ısıtıp çıkarıyorum da her zaman başarılı olamıyorum.

    YanıtlaSil
  18. Olá! Parabéns, pelo blog e por sua criatividae. Tudo é muito bonito.

    YanıtlaSil
  19. Boas-vindas Remedios :) Muito obrigado.

    YanıtlaSil
  20. Sokak lambası ve kedi stickerinize bayıldım. Nereden aldığınızı öğrenebilir miyim ?

    YanıtlaSil
  21. SEPETLER HARİKA OLMUŞ CANIM. STİCKERLER AYRI BİR HAVA VERMİŞ DUVARINA .BAHUSTAN MI ALDIN ACABA MERAK ETTİM.

    YanıtlaSil
  22. Sokak lambası ve kediler takım, diğer minik sticker da farklı bir takım. Hepsi Koçtaş' dan Colette, teşekkürler :)

    Tatlı Mevdoş' cum, çok sağol; Koçtaş' tan aldım hele minik olana inanamazsın 3,5 liraydı sanırım.

    YanıtlaSil
  23. sepet çok cici olmuş sorun olan kahverengi bant hiç göze batmıyor rahatsız etmiyor bence, ayrıca stickerlar da çok hoş çok severim böyle güzellikleri =)

    YanıtlaSil
  24. Mekila' cığım çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  25. hepsi de birbirinden şahane...yalnız sepetlere bayıldım...
    harikasın ya ablam :)

    YanıtlaSil
  26. Harika olan sensin Figen Ablacım :) Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. Fotoğrafta ucu görünen halın el örgüsü mü? Bir arkadaşım sakallı ip denen iplerden örüp halı yapmış evine. Harika duruyorlardı. Aynen senin fotoğrafında görünen gibi. Ben de küçük bir oval halı öreyim diye düşünüyorum. Bakalım...

    YanıtlaSil
  28. El örgüsü değil Proje çantacım, hint kilimi denenlerden. Ama sakallı iple devamını örmeyi ben de düşündüm. Güzel olur eminim, altına da kalın kaydırmaz dikeriz, düz durur dimi :)

    YanıtlaSil
  29. Geçmiş olsun yağışlar dindi mi? Daha geçenlerde yazışıyorduk Antalya'nın yağmurları hk. Dehşetle izledim haberlerde hep aklıma geldin.Umarım hasar yoktur sizlerde.

    YanıtlaSil
  30. Fiamma' cım sorma neydi o yahu... Ben hiç böyle yağmur ve fırtına görmedim hayatımda. Pazar sabahı bir başladı pir başladı. Camlar kırılacak panjurlar patlayacak diye korktuk, sokaklar sel oldu aktı, ağaçlar devrildi, elektrikler kesildi. Zavallı köpekcikler sabahlara kadar uludu. Öyle bir rüzgardı ki ne taraftan ne kuvvetle estiği belli değildi. Dün biraz hafifledi ama bugün hala tetikteyiz, yarın rahatlayacakmış. Bizde çok şükür yok önemli bir hasar ama Serik ve etrafı çok kötü olmuş. İzlemişsin sen de. Yazık insancıklara, kayıplar büyük. Felaket işte. Saol Fiamma' cım.
    Bu arada senin bloga da girip yazdım ama "icimdekiekip.blogspot.com" adlı bir izleyici nedeni ile sayfanın güvenli olmadığını söylüyor google amca. Bir kontrol et istersen?

    YanıtlaSil
  31. canım çok hoş ellerine sağlık.ah geldim sonunda :) neler neler yapmışsın ben yokken ah neler olmuş..

    YanıtlaSil
  32. Hoşgeldin :) İyi ki geldin Huzurum, aslında çok şey de kaçırmadın, bütün yaz tembellikle geçti ancak şimdilerde toparlanıyorum ben :))

    YanıtlaSil
  33. bak şimdiiii.ben de hangisini begeneceğimi şaşırdım:)nedret abla bana leyya teker teker yayınla derdi,aynı hesap oldu şimdi:)sepetin de stickerlerin de çok güzeller.hele antredekiii.

    YanıtlaSil
  34. Leyya' cım, sadece sepeti ben yaptım diğerlerini sadece yapıştırdım ondan hepsini bir arada paylaştım :) Stickerları ayrı paylaşmayı düşünemedim :))

    YanıtlaSil
  35. Rengim bu hafta Antalya'ya geliyorduk hava muhalefeti nedeniyle vazgeçtik. Şu an nasıl? ve sen iyimisin?

    YanıtlaSil
  36. Aslı' cım hava süper tam bahar, ne soğuk ne sıcak, yani az sıcak. Gelsenize hadi :) Çok ciddiyim gelseniz tanışsak buluşsak, hatta dilerseniz bende de kalabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba; şu an internet bağlantısı bakımından kendimi şanslı addeddiğim nadir anlardan biri. Daha önceki denemelerimde bloğunuzu açmayı bile başaramamıştım. Tedavisi sürmekte olan bir internet bağlantısı ve köprücük kemiği kırık bir eşle ancak yorum yazabiliyorum.
    Bana ettiğiniz iltifatlar, yüreğimde hissettirdiğiniz yakınlık için çok teşekkür ederim.
    Stickerlar hoş bir hava veriyor eve. Çok sevdiğim halde evimde kullanamıyorum çünkü boyası uygun değil..
    Dokuz maddelik lüks yaşamınızdaki zarefete hayran kaldım. Sahip olduğumuz tek şey kendimizken en büyük yatırımın da bu dokuz maddelik zenginliğin aslında en büyük lüksümüz olduğuna kalpten inanıyorum..
    Bu arada posta adresinizi bilmediğim için posta da yazamadım size.
    Umarım bu ileti sorunsuz ulaşır size.
    Sevgilerimle Gülen :)

    YanıtlaSil
  38. :) Yorumumun ulaştığını görünce oh! gitti dedim :)

    YanıtlaSil
  39. Rengim, hesaplarımıza göre biz dün orda olmalıydık ama olmadı işte :) Bizim Antalya'ya geldigimizde gittigimiz tek yer Adrasan. Kardeşim başka yerde kalmaz :)

    Ama o içten davetin için ne kadar tsk etsem azdır, çok duygulandırdın beni ya :( ama gelirsek veya sen gelirsen mutlaka buluşuruz..

    YanıtlaSil
  40. Gülen Hanım, hoşgeldiniz :) Mutlu oldum sizi gördüğüm için burada. Eşiniz için gerçekten üzüldüm, çok geçmiş olsun ne kadar ağrılı bir süreç olduğunu düşünemiyorum bile. Bir de acısını belli etmemeye çalışması....
    Güzel sözleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Sizde gördüğüm yakınlığın ve sıcaklığın yansımasıdır bende gördükleriniz. Dilerim en kısa zamanda eşiniz sağlığına siz de sağlıklı internet bağlantısına ulaşırsınız.
    Sevgiler :)

    Aslı' cım son derece ciddiyim, ne zaman gelmek isterseniz başımın üzerindedir yeriniz. Geldiğimde de muhakkak arayacağım. Öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
  41. burası harika bir blog. proje çantamdan keşfettim seni,ona da yapmışsın bunlardan :) ellerine sağlık harika olmuş.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  42. arkadaşlar ben sticker aldım ve bunları çantama basmak istiyorum nasıl yapabilirim bilen var mı ? :(

    YanıtlaSil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...